skip to main | skip to sidebar

Pușcașu Lucian Florin - trimitere în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului PUŞCAŞU LUCIAN – FLORIN, administrator al S.C.TIPOGRAFIA AGRESSIONE S.R.L. Suceava, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

Firma administrată de inculpatul Puşcaşu Lucian Florin a fost beneficiara unui contract finanţat din fonduri PHARE ce a avut ca obiect implementarea proiectului „Centru de calificare şi recalificare Grafică Publicitară”.

În acest context, la data de 15 martie 2004, inculpatul Puşcaşu Lucian - Florin a prezentat Autorităţii Contractante mai multe documente financiar contabile care conţin date inexacte sau incomplete (cererea de plată finală, certificarea beneficiarului de grant, raportul tehnic, etc.) cât şi un număr de 39 de certificate de absolvire falsificate. Inculpatul a depus aceste documente pentru a justifica modalitatea de cheltuire a sumei de aproximativ 32.560 euro, sumă cu care Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor s-a constituit parte civilă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Suceava.

Articole recomandate:

    coruptie, DNA

Comentează folosind Facebook:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Poţi utiliza unele etichete HTML, cum ar fi <a href=""></a>, <b></b>, <i></i>.

 

Dinu ZARĂ Copyright © 2009 - 2015. Vizitează şi Dinu ZARĂ - FotoBLOG şi Suceava: Presa Online