skip to main | skip to sidebar

Cozmaciuc Constantin - trimitere în judecată

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpatului COZMACIUC CONSTANTIN, administrator al S.C. IMOBILIARIA S.R.L. Suceava, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2003 – septembrie 2004, pe parcursul derulării contractului finanţat cu fonduri PHARE intitulat „Atelier reparaţii şi întreţinere auto”, inculpatul Cozmaciuc Constantin a utilizat suma de 9.874,3 euro în operaţiuni ce nu au avut legătură cu implementarea proiectului.

În încercarea de a ascunde modul fraudulos de utilizare a finanţării nerambursabile, inculpatul a întocmit în fals trei foi de depunere numerar pe baza cărora se atestă, în mod nereal, că a contribuit cu suma de 297.000.000 ROL în realizarea proiectului. În realitate, suma reprezintă fondurile încasate de la Autoritatea Contractantă, ridicate şi utilizate în alte scopuri decât realizarea proiectului.

De asemenea, inculpatul Cozmaciuc Constantin a consemnat în raportul financiar al proiectului, în mod nereal, că a avut o contribuţie proprie în realizarea proiectului în valoare de 9.715,64 euro.

Ministerul Integrării Europene s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 40.000 euro.

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii anticorupţie au instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatului Cozmaciuc Constantin.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Suceava.

Articole recomandate:

    coruptie, DNA

Comentează folosind Facebook:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Poţi utiliza unele etichete HTML, cum ar fi <a href=""></a>, <b></b>, <i></i>.

 

Dinu ZARĂ Copyright © 2009 - 2015. Vizitează şi Dinu ZARĂ - FotoBLOG şi Suceava: Presa Online