Tineri suceveni suspectaţi de turism electoral în judeţul Cluj

Agenţia de presă NewsIn informează că mai multe persoane din judeţul Suceava au votat, duminică seară, la o secţie specială din Cluj-Napoca, Biroul Electoral Judeţean Cluj fiind sesizat în acest sens de filiala locală PSD.

Iată că oricât de mult s-a străduit administraţia judeţeană PDL să dezvolte turismul din judeţ, când e zi de alegeri sucevenii tot spre alte judeţe se orientează.
Dacă tot veni vorba, în Suceava cam ce maşini s-au plimbat în ziua de vot? De prin ce judeţe?



Citeşte mai jos articolul publicat pe site-ul Cluj Online:


PSD Cluj a sesizat Biroul Electoral Judeţean (BEJ) cu privire la faptul că mai multe persoane din judeţul Suceava au apărut duminică seara la secţia specială 172 din Cluj-Napoca, partidul acuzând turism electoral.

“Este vorba de secţia de votare specială nr. 172, unde s-a înregistrat un aflux serios de persoane din Suceava, care au ca semn distinctiv câte un rucsac în spate. Acestea au votat la această secţie, iar reprezentantul PSD nu a putut consulta lista specială, astfel că, în opinia noastră, persoanele în cauză se fac vinovate de turism electoral”, a declarat pentru NewsIn, Ana Maria Danciu, purtătorul de cuvânt al PSD Cluj.

Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, a declarat dumincă pentru NewsIn că Secţia 3 a Poliţie Municipiului Cluj-Napoca face verificări. Secţia de vot 172 este una din secţiile speciale amenajate pentru a facilita votul studenţilor din Cluj-Napoca.
De asemenea, o alta acuzaţie de turism electoral a PSD este cercetată de poliţie. „Lucrătorii Poliţiei Municipiului Turda au demarat cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor sesizate şi tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj. Comandatul Poliţie Turda, Bogdan Marcel, a refuzat să ofere NewsIn orice fel de informaţii suplimentare, subliniind că ancheta este în desfăşurare. „PSD Cluj a sesizat BEJ cu privire la existenţa unui grup organizat de către consilierul local PDL Berczi Mihaly, grup care care era dus la secţiile de votare pentru a vota în schimbul unor foloase materiale. Autoturismele cu care au fost transportaţi rromii au fost fotografiate de către reprezentanţii PSD şi anexate sesizării depuse la BEJ. Numerele de înmatriculare ale maşinilor cu care au fost aceştia transportaţi sunt: BH-04-HJW, CJ-10-BVR, CO-1596-AS. Ceea ce este însă contrar prevederilor indicate anterior este reprezentat de faptul că, potrivit informaţiilor primite de pe raza localităţii Turda, aceste autoturisme transportau persoane cărora le-a fost promisă oferirea de foloase materiale în cazul în care acestea vor vota reprezentantul indicat”, se arată într-un comunicat de presă de duminică al PSD Cluj.

Preşedintele PDL Turda, primarul localităţii Tudor Ştefănie, a declarat duminică pentru NewsIn că Berczi Mihaly nu este membru PDL.

“Domnul Berczi este consilier local din partea Partidei Rromilor”, a declarat Ştefănie.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii