Viorel Nuţu joacă în Liga Campionilor, la Stuttgart, pe Mercedes Benz Arena

Am văzut azi, la ştirile sportive, nu mai reţin pe ce post, o ştire privind faptul lucrările de modernizare ale stadionului unde Unirea Urziceni îşi juca şansa de a ajunge în primăvara europeană, sunt executate de o firmă românească.

Faptul că o firmă românească construieşte stadioane pentru nemţi mi s-a părut, într-adevăr, un lucru interesant, dar nu am acordat foarte multă atenţie ştirii respective. Până la un moment-dat, când într-un cadru cu peluza unde se efectuau lucrările de modernizare mi s-a părut că pe o macara am văzut sigla firmei General Construct.

Pentru că utilajul nu a mai apărut în cadru, iar muncitorii nu avea imprimat numele firmei pe salopete, am rămas cu un semn de întrebare. Nu eram foarte sigur că văzusem chiar sigla firmei patronată de Viorel Nuţu (foto) şi, mai mult, mi se părea absurd ca o firmă suceveană să lucreze pe Mercedes Benz Arena din Stuttgart, deşi ştiam că General Construct are o sucursală undeva prin Germania.

După câteva minute de căutăre pe internet am descoperit că nu mă înselaşem. Muncitorii care modernizează una dintre peluzele stadionului pe care evoluează VfB Stuttgart sunt români, angajaţi ai firmei General Construct, conform unui articol publicat în ediţia online a cotidinului Adevărul.

Viorel Nuţu nu are în portofoliu numai blocuri hidoase în centrul Sucevei sau lângă Mănăstirea Zamca, ci şi lucrări de anvergură în Germania. Acum nu ştiu dacă să îl felicit pentru că după locuinţe şi clădiri de birouri a ajuns să ridice chiar şi stadioane pentru nemţi sau să pomenesc de cele câteva blocuri hidoase pe care le-a construit în Suceava fără a respecta minime condiţii impuse de normele urbanistice sau chiar despre zecile de contracte pe bani publici.

Concluzia e că măcar am avea un constructor care să ne facă şi nouă un stadion modern. Bani şi iniţiativă ne mai trebuie, promisiuni au fost până acum destule.

Articolul publicat în Adevărul:



Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Ia uite ce frumos. La pariu ca sala polivalenta tot el o face?

    RăspundețiȘtergere
  2. e o tampenie ce spune-ti.nu s-a gasit nici o bomba.se lucreaza normal pe webcam nu sunt inregistrate lucrari pe timp de noapte.blocurilr din suceava sunt de buna calitate superioare celor executate de alte firme.

    RăspundețiȘtergere
  3. am auzit ca la un bloc construit de general con de pe marasesti a cazut tavanul la placa, chiar dupa un an de zile...ce ziceai de calitate superioara?????????

    RăspundețiȘtergere
  4. io unu atat stiu ca e o firma de super profesionisti ,mai greu un pik cand se vorbeste de finisaje interioare dar in rest nota zece .dak nu lucrau bine sigur nu lucrau si pt nemti care se stie ca sunt f buni la constructii

    RăspundețiȘtergere