Câtă şpagă a luat un poliţist din Rădăuţi pentru a nu deschide un dosar penal?

Am citit acest articol pe blogul lorylex.wordpress.com. Pentru că subiectul este interesant şi pentru că poate aşa îl citeşte cine trebuie îl public şi pe blogul meu. Sper că autorul nu are nimic împotriva.

Nu stiu. Nu stiu pentru ca nu cunosc dedesubturile povestii. Stiu insa cum s-au derulat evenimentele:
Pe la jumatatea lunii februarie a.c., aproape de miezul noptii, doua masini (un mertan si un volkswagen) intra in coliziune pe o sosea din zona orasului Radauti. De ce? Un sofer dobitoc intra pe contrasens si-l ia din plin pe soferul care circula regulamentar in trafic!
Soferul vinovat coboara viu din masina facuta aproape zdrente. Merge pe 4 carari si duhneste a alcool de zici ca e o bodega umblatoare. In betia lui nebuna observa ca si soferul masinii accidentate este… viu .

Incredibil, gandea el. Cum naiba? Un accident in care ambele masini au damage total iar noi suntem amandoi vii si nevatamati? Tre’ sa fie o minune si daca este minune, atunci e cazul sa dispar cat ai zice peste!” Un prieten care taman ce oprise in spatele lui il ia in masina si … dus a fost.

Soferul ghinionist anunta politia. Cu greu se deplaseaza un echipaj. Ajunge dupa 25 minute. De ce? Pai daca n-au fost victime umane, care-i graba? La fata locului politia constata ochiometric ca ambele masini sunt distruse si da sa plece. 
Nu tu cercetare, nu tu studierea dinamicii accidentului, nu tu nimic! Nici macar un proces verbal de constatare! Soferul, un tanar de-a dreptul speriat ca a trecut pe langa moarte, roaga politistii sa faca macar niste poze. Are nevoie de dovezi concrete in caz de ceva. 
Cu chiu cu vai, in sila totala, politistul trage 3 poze. Atat. Soferul face si el cateva, dar cu mobilul. Este invitat la politie sa dea o declaratie. Buun. Spune omu’ ce-a patit, cum arata soferul (indesat, cu mustata groasa, de statura medie, tigan, in jur de vreo 40-45 ani etc), cat de beat era, cum l-a luat un amic cu masina… Incerca sa se concentreze cat mai mult ca sa nu scape vreun detaliu. 
Politia constatase doar ca masina care a provocat accidentul avea numere straine si nu era inmatriculata in Romania!

Dupa vreo 50 de ore de la momentul coliziunii, se prezinta la politie un pusti in varsta de 17 ani, inaltut si slabut care declara ca el a fost la volanul masinii straine! What? Cum asa? Pai soferul era grasut, mustacios si avea categoric peste 40 ani! 
Victima se revolta contestand veridicitatea declaratiilor date de pusti. Politistul penal (sic!) incearca sa-l lamureasca ceva absolut “normal” in Romania: “Dom’ne, daca asta zice ca a fost la volan, inseamna ca el a fost!” Ce daca nu semana cu soferul. E bun si asa, nu?

Mai departe ascultati si cruciti-va! Pustiul n-avea nici carnet de conducere! Nu-i bai (pentru politist!). N-avea nici asigurare auto, mai bine zis avea dar zicea ca ar fi falsa deoarece pe ea aparea doar numele, prenumele si tara in care avea omu’ ala rezidenta, nicidecum CNP-ul, adresa sau alte date de identificare. Nu-i bai (pentru politist!). 
Cica in asemenea cazuri nu poate face nimic. E legat de Interpol. Asta inseamna ca trebuie sa anunte Interpolul si pana se demareaza o cercetare trec 2-3 luni. “N-are rost”, incerca sa-l convinga politistul desemnat in dosar pe nenorocitul scapat cu viata dar si cu masina noua facuta zob! “Mai bine te-ai intelege cu partea. 
Sa-ti dea niste bani” sugestioneaza polistul! Vatamatul cere o suma care sa acopere pretul masinii. Tiganusul zice ca n-are sa-i dea nici un ban. Daca vrea, ii poate da mertzanu’ facut praf sa-l vanda la piese! Sic! Faina intelegere, nu? Adica tiganeasca! 

Soferul pagubit intreaba politistul daca are de gand sa-l considere pe pusti drept soferul mertzanului implicat in accident. Politistul da din cap afirmativ “Pai care altul?” intreaba el.”Cum care, intreaba victima, cel adevarat. O fi tat’su”. Pustiul sare cu argumentu’: “Tata a plecat din tara chiar in ziua in care s-a produs accidentu’. ” 
Politistul se intoarce satisfacut la pagubit: “Ai auzit? Nu-i in tara!” Ii arunca un ranjet superior. Toti 3 se despart in speranta ca fiecare va gandi ce este mai bine pentru fiecare )

In aceeasi zi, pagubitul afla ca tiganu’ batran fusese exact la un chef si la ora cand se produsese accidentul tocmai parasise locatia. 
A doua zi relateaza politistului ce a aflat despre adevaratul sofer. Politistul – ca doar de aia e platit, nu? – ii spune: “Baaa, vino tu cu 2 oameni de manuta care pot sa-ti confirme declaratia”. “Pai nu dvs.trebuie sa faceti cercetarea asta? Eu trebuie sa aduc oamenii? Eu v-am spus unde a fost vazut. Ce calitate am eu sa aduc la politie niste oameni straini?” 
Politistului nu i-a picat prea bine, asa ca a conchis: “Baaa, las-o ma asa cum a cazut! Ramane treaba ca a fost pustiu’ la volan. Ai inteles?”  
Prostit de recomandarea politistului, intreaba: “Si daca ar ramane pustiul, ii faceti dosar penal pentru ca a condus fara permis?” Politistul rade in hohote. “Baaaa, asta nu e treaba ta! Vezi-ti de drum si cauta sa recuperezi ceva banuti pe masina aia distrusa”

Tiganii au inceput sa se adune in gasca si sa-l ameninte pe tanarul pagubit. De frica a renuntat la toate, inclusiv la pretentii. De ce? Pentru ca a avut nesansa sa dea peste un asemenea specimen tembel in politia romana. 
Acest politist cretin s-a manjit profesional pentru 2 arginti tiganesti. Acest politist a favorizat infractorul, a permis substituirea identitatii soferului cu toate ca nu corespundea fizic in nici un fel cu cel real, a acceptat varianta substituirii tatalui cu fiul minor al acestuia dar nu a binevoit sa-i intocmeasca dosar penal adolescentului pentru conducere fara carnet pe drumurile publice si enumerarea poate continua…

Politistul asta este sigur unul dintre cei intrati cu 5000 euro spaga. Asta era pretul in Suceava si multi tembeli au avut banii astia pentru ca deh! degeaba n-or fi lucrat ei prin strainataturi iar 5000 de euro nu e chiar un pret atat de mare pentru un post de politist. 
Este grav ca acest oligofren este la cercetare penala! Este foarte grav ca exista asemenea specimene in justitia si politia romana! 
Aici vorbim despre viata, sanatatea si integritatea corporala. Este inadmisibil sa se tolereze un asemenea “profesionist” avand in vedere ca scopul pentru care a intrat in politie este spaga si imbogatirea fara justa cauza nicidecum apararea si siguranta cetateanului pentru care este platit! RUSINE! Este inutil sa adaug cate articole de drept a incalcat acest surogat de politist!
Nefericitul accident s-a petrecut la cativa kilometri de orasul Siret unde tocmai au fost executate cu sange rece sotia unui valutist si fiica acestuia. 
Prin Siret umbla o vorba: “La noi si gainile sunt corupte“. Eu zic ca e valabila in toata tara!
Poate citeste articolul cine trebuie si va lua o masura cu privire la acest NELEGIUT. Trebuie exclus din randurile politiei! GUNOAIELE NU AU CE CAUTA IN SISTEM!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii