Despre sărbători uitate şi paranghelii fără motiv


În Suceava sunt organizate tot felul de paranghelii fără niciun fel de motiv. Pentru simplu fapt că un oarecare ministru sau lider tare dintr-un partid (de regulă PDL) îşi anunţă vizita în judeţ se organizează tot felul de băi de mulţime. Sunt uitate în schimb tocmai evenimentele relevante pentru Suceava. Am mai scris odată despre cum au uitat toţi de unirea Bucovinei cu Regatul Român.


Săptămâna trecută Flutur i-a chemat la Suceava pe Elena Udrea, Sebastian Vlădescu şi ministrul Marii Britanii în România, Robin Barnett, pentru inaugurarea pârtiei de la Gura Humorului. Nicio vorbă însă despre data de 10 februarie.

În urmă cu peste 600 de ani, pe 10 noiembrie 1388, Suceava a fost atestată pentru prima dată drept capitala statului Moldova. Un moment foarte important pentru oraş, cred eu. Ignorat însă cu desăvârşire de autorităţi. Nu-i nimic, urmează alte paranghelii fără motiv. Poate mai puţine totuşi decât în alţi ani pentru că îşi spune cuvântul şi criza.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. De acuma poate ar trebui aduse in aminirea populatiei sucevene asemenea sarbatori cu cel putin o saptamina inainte si daca oficial nu se organizeaza nimic, punem oamenii in miscare prin bloguri, tweeter, facebook, buzz, ... si ne adunam in centru si vedem noi intre timp cum sarbatorim ce e de sarbatorit, asa ca sa ii facem si mai si de kko !

    RăspundețiȘtergere