Antena 3: "Huţulii sunt nişte sălbatici"

O fătucă de la Antena 3 a spus recent despre huţuli că sunt "nişte sălbatici". Eu îi rog pe cei de la compartimentul HR din trustul Intact să fie mai atenţi la angajări pentru că văd că apar pe sticlă tot felul de specimene.

Mai multe detalii într-un articol publicat în Evenimentul:



Etnia huţulă, jignită pentru „promovarea” Bucovinei

Etnicii huţuli din Bucovina au fost jigniţi fără motiv, chiar înainte de Paşte, de o prezentatoare a unei televiziuni de ştiri, fără a avea măcar posibilitatea să se apere. În cadrul unei emisiuni realizate vineri seară la Bucureşti şi dedicate turismului, la care participa inclusiv un reprezentant al ANAT, una dintre prezentatoarele Antena3, Paula Rusu, a încercat să promoveze turismul în Bucovina şi să demonstreze că există multe atracţii încă insuficient exploatate în zonă. Unul dintre exemplele folosite au fost huţulii, o etnie puţin numeroasă şi paşnică din munţi, despre care prezentatoarea în cauză nu ştia în mod evident mai nimic, dar a continuat să vorbească. A precizat cu dezinvoltură că huţulii „sunt nişte sălbatici” şi a explicat cu entuziasm că ar putea fi valorificaţi ca atracţie turistică tocmai din acest motiv. Nici unul dintre invitaţi nu a încercat să demonteze teribila gafă şi singura remarcă strecurată s-a referit la faptul că ar fi fost preferabil ca într-o discuţie despre Bucovina să fi fost invitaţi şi bucovineni autentici, pe care realizatoarea a susţinut însă că... nu i-a găsit. Gafa prezentatoarei a indignat persoane din etnia huţulă şi nu numai şi este posibil ca reprezentanţii asociaţiilor huţule să înainteze un protest oficial postului TV şi CNA, deşi nu au precizat când vor face acest demers. Până în prezent nici postul de televiziune şi nici prezentatoarea nu au prezentat scuze etniei.

Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

  1. lucrezi la evenimentul ?

    pentru că articolul ăsta e identic cu cel apărut acolo.

    off topic: îmi place cum arată noua temă, să o stăpâneşti sănătos :D

    RăspundețiȘtergere
  2. "Mai multe detalii într-un articol publicat în Evenimentul:" - scrie mare mai sus :)) - si e si link activ la articol. Adica am citat corect :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca voi pune fotografiile in partea dreapta. Probabil ca nu ai vazut textul din dreapta imaginii. E greseala mea ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. yep,

    dar până la urmă nu a fost nici o reacţie din partea ăleia

    RăspundețiȘtergere
  5. hutulii sunt niste oameni speciali cu traditii deosebite.... salbatica e acea prezentatoare nu hutulii >:P

    RăspundețiȘtergere