Cătălin Nechifor: "Flutur a făcut promisiuni electorale şi nu puţine, iar oamenii aşteaptă. Unii îl aşteaptă pentru a-i cere socoteală"


Săptămâna asta sunt alegeri în PSD Suceava. Probabil cele mai spectaculoase din ultimul deceniu. Trei candidaţi importanţi vor încerca să preia şefia organizaţiei judeţene a principalului partid de opoziţie - Eugen Bejinariu, Ioan Cătălin Nechifor şi Ovidiu Donţu.


Bejinariu este susţinut de Gavril Mîrza. Cătălin Nechifor mizează pe o parte din organizaţiile din zona Fălticeni şi alte câteva organizaţii din alte zone ale judeţului.
Ovidiu Donţu nu pare să aibă o susţinere masivă în cadrul organizaţiilor locale. El mizează în schimb pe relaţia foarte apropiată cu şeful PSD, Victor Ponta.
O relaţia foarte bună cu Ponta, care va fi prezent la alegerile de sâmbătă, are însă şi Cătălin Nechifor.

Eu cred că alegerile din PSD se vor juca până în ultima clipă. Asta doar dacă nu apar răsturnări spectaculoase de situaţie, variantă puţin verosimilă.

Până atunci vă invit să citiţi un foarte scurt interviu, acordat pentru http://dinuzara.com, de parlamentarul PSD Cătălin Nechifor.

Afirmaţiile cheie ar fi următoarele:
- "Vreau un alt fel de politica"
- "PSD are potenţial electoral la Suceava, ce-i drept mai mult prin prisma influenţei situaţiei generale din ţară"
- "Contez mult şi pe Gheorghe Flutur care face deja greşeli mari"
-  "Flutur a făcut promisiuni electorale şi nu puţine, iar oamenii aşteaptă. Unii îl aşteaptă pentru a-i cere socoteală"


Interviul complet:

De ce vrea Cătălin Nechifor să fie şef la PSD Suceava?

Cătălin Nechifor: Asta e cel mai uşor de răspuns, scrie pe blog, dar ca să sintetizez: pentru că simt că pot şi ştiu că vreau şi pentru că am o anumită experienţă politică la nivel judeţean, naţional şi de ce nu european. Vreau un alt fel de politica.


De unde atât de multă concurenţă pentru a conduce un partid care este la pământ de doi ani?

C.N.: Concurenţa e un lucru bun, cât timp se respectă un minim de corectitudine, colegii din PSD vor alege preşedintele pe care îl vor dori, iar eu voi accepta decizia lor, indiferent care va fi rezultatul final. PSD nu e neapărat la pământ, am pierdut alegerile în ultimii ani, însă cred că PSD are potenţial electoral la Suceava, ce-i drept mai mult prin prisma influenţei situaţiei generale din ţară dacă ne raportăm strict la momentul actual.


Care e diferenţa dintre PSD Suceava în 2007 (înainte de europarlamentare) şi PSD Suceava în mai 2010?

C.N.: În 2007 eram la putere, acum nu mai suntem, atunci eram mai mulţi, acum mai puţini, însa e firesc ca după pierderea alegerilor să fii părăsit de o parte din membri, chiar dacă explicaţiile sunt diferite, de la caz la caz.


Candidezi cu sloganul „Din nou primii”. Cât de uşor poate fi învins Flutur la Suceava?

C.N.: Foarte greu, unii ar zice chiar imposibil, dar să nu uitam că la fel se discuta şi în 2006 despre Flutur ca şi pretendent la preşedinţia CJ Suceava. Contez mult şi pe Gheorghe Flutur care face deja greşeli mari şi este şi foarte prins în politica PDL, mai ales la Bucureşti. 
A, să nu uităm faptul că Flutur a făcut promisiuni electorale şi nu puţine, iar oamenii aşteaptă. Unii îl aşteaptă pentru a-i cere socoteală, să dau un singur exemplu, comuna Rîşca, unde primarul este PDL, iar Gheorghe Flutur le-a promis sătenilor că le va face drumul de legatură cu Mănăstirea Neamţului. Şi nu s-a făcut şi nu există perspectiva de a-l face în următorii ani.
Cum vom face? Nu vom inventa roata şi apa caldă, iar proiectul PSD pe care îl promovez ca şi candidat se bazează pe o schimbare profundă a relaţiei PSD - electorat. Vrem să devenim un partid deschis, aproape de oamenii care trăiesc atât de greu în România lui Traian Băsescu.


Ce trebuie schimbat după alegeri în PSD Suceava, indiferent de cine va deveni preşedinte?

C.N.: Gheorghe Flutur, în 2012 şi dacă avem noroc, mai repede, odată cu plecarea guvernului Băsescu Boc, asta în plan exterior, iar în interior bătălia noastră va fi să reinventăm un cuvânt magic: încrederea. Încrederea că putem deveni din nou primii.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Sper ca dupa cei 6 ani de presedentie ai lui Basescu si dupa actuala guvernare basescu -PDL
    care a aruncat Romania in prapastie acest partid fantoma sa dispara din viata politica.
    Si sper ca o coalitie PSD PNL va reusi sa redreseze aceasta tara care a fost blestemata sa aiba conducatori irespponsabili alesi de un popor la fel de iresponsabil.

    RăspundețiȘtergere