Taxele de cămin la USV, cu 18% mai mari decât anul trecut

În cazul în care nu ştiaţi au fost aprobate noile taxe pentru anul şcolar 2010-2011. În imagine pe prima coloană este tariful actual iar pe a doua coloană este taxa aprobată pentru anul viitor. Creşterea este în medie de 18%.

Detaliem mai jos dacă aveţi puţintică răbdare.



Aţi văzut aşadar cam cât de mari vor fi taxele. Acum să vedem cum anume se împart banii.
Mai exact pentru ce e obligat să plătească studentul sucevean dacă are "aroganţa"  de a sta în cămin. Să le luăm pe rând. 


1. Studentul plăteşte gigacaloria mai scump decât e costul de producţie la Termica. În timp ce sucevenii plătesc 178 de lei/gigacalorie, USV încasează de la studenţi câte 307,99 lei/gigacalorie. Adică aproape dublu. 


2. Fiecare căminist plăteşte în fiecare lună câte 20 de lei pentru spălatul lenjeriei. Chiar îi rog pe cei care stau în căminele USV să spună dacă beneficiază de aceste servicii. Eu ştiu că se dă şpagă la greu pentru o şedinţă de folosit maşinile de spălat. 


3. Fiecare student care stă în cămin plăteşte lunar câte 76,64 de lei pentru cantină!!!!! Asta indiferent dacă are de gând sau nu să mănânce vreodată la cantină. Cei mai mulţi bani merg către asigurarea salariilor personalului şi plata unei gigacalorii enorme. 
Aberant, din punctul meu de vedere, să dai bani, şi nu puţini, pentru nişte servicii de care nu vrei să beneficiezi. Adică de ce să dau 76,64 de lei pentru cantină dacă nu o să mănânc niciodată la cantină. Sigur sunt mulţi studenţi aflaţi în această situaţie.

Asta să nu mai punem la socoteală tot felul de bani pentru materiale de curăţenie, cheltuieli de reparaţii, dotări cu obiective de inventar bla bla. 



Lista cu toate căminele:



Să nu uit şi cireaşa de pe tort - cei care stau în căminele 2, 3 şi 4 plătesc şi taxă de şmecher. Adică de "confort". Unii 15, alţii 25 de lei pe lună. 
Doar aşa, că vrea muşchii lu' ală de e administrator la universitate.



Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Poate ca sunt prost justificate taxele insa as fi curios de o comparatie cu alte camine din tara: cost vs conditii.

    RăspundețiȘtergere
  2. si sa vezi cum toti vor plati fara sa scoata un sunet impotriva noilor tarife

    RăspundețiȘtergere