Acuzații de fraudă la DGASPC Suceava

Monica Săndulescu şi Cristina Iordăchel Un fost angajat al biroului de achiziţii publice din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a dezvăluit mecanismul prin care, spune el, aproximativ 20 de miliarde de lei au fost sifonaţi din bugetul instituţiei.

Funcţionarul spune că totul s-ar fi făcut cu ştiinţa directorului adjunct Mona Săndulescu. Nu ştiu dacă acuzaţiile lui Stelian Sârghi sunt sau nu adevărate. Probabil că un audit al CJ sau Curţii de Conturi ar putea face lumină în această poveste.

Noua conducere a transformat instituţia într-un instrument de îmbogăţire personală şi a clicii de partid, în anul 2009 practic neorganizându-se nici o licitaţie publică

Preţurile la care au fost atribuite aceste lucrări sau servicii depăşeau uneori de 10, 15, 20 de ori valoarea de piaţă a acestora sau valoarea la care fuseseră achiziţionate în anul anterior

De multe ori, caietele de sarcini şi documentaţiile de atribuire au fost întocmite chiar de furnizorii de servicii sau de executanţii de lucrări, evident după bunul lor plac, a interesului personal şi de partid”, sunt doar o parte din acuzaţiile incluse în denunţul lui Stelian Sârghi.


Afirmaţiile lui Stelian Sârghi par bine documentate, acesta făcând trimitere la documente interne la care a avut acces în perioada în care a lucrat în instituţie - contracte de achiziţie publică, facturi, planuri de investiţii etc. Am spicuit, mai jos, o parte din acuzaţiile incluse în denunţul trimis de Stelian Sârghi la instituţii cu competenţă pe linie de verificare a modului de gestionare a fondurilor publice:


500 de milioane pentru un copy-paste

În 2007, deci epoca Mîrza – Straton, Adim Proiect SRL Suceava a făcut un studiu de fezabilitate (SF) pentru un centru de recuperare la Mitocu Dragomirnei – 50 de locuri, suprafaţă construită de 1.565 metri pătraţi. A încasat 30 de milioane de lei vechi.

În 2008, după instalarea noii conduceri – Florin Tărnăuceanu, Mona Săndulescu, Constantin Gorbănescu – aceeaşi firmă, Adim Proiect, a făcut un nou studiu pentru un centru de recuperare la Todireşti – 50 de locuri, suprafaţă construită de 1.498 mp. De această dată a încasat aproape 460 de milioane de lei vechi.
Adică de 15 ori mai mult pentru aceeaşi muncă.

7 astfel de studii au fost făcute şi în 2009. De râsu' lumii e că două studii ar fi absolut identice, fiind modificată doar locaţia. E vorba de Floare de Colţ – Cornu Luncii, care a fost înlocuit cu O nouă şansă – Todireşti. Aproape 500 de milioane dintr-un foc, pentru un copy – paste. Cam 15 – 20 de milioane de lei vechi pentru fiecare pagină scoasă la imprimantă.

Proiect vândut de cinci ori mai scump

În anul 2007, pentru construcţia unui pavilion nou cu o capacitate de 50 de persoane şi o suprafaţă construită de 832 mp la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Socială din Pojorâta, Adim Proiect SRL întocmeşte un proiect de executie pentru care a încasat 393 de milioane de lei vechi.

În anul 2009 pentru un proiect de execuţie a unui centru pentru adulţi cu o capacitate 50 de persoane şi o suprafaţă construită de 1498 mp în Cornu Luncii, Adim Proiect SRL Suceava încasează aproape 1,9 miliarde de lei vechi.

La fel, pentru alte două proiecte identice diferenţa de preţ este mai mare de patru ori. În 2006-2007 la Mitocu Dragomirnei s-a încheiat un contract de 363 de milioane lei vechi cu Build House SRL iar în 2010 pentru proiectul din Todireşti s-a plătit 1,4 miliarde lei vechi către, evident, Adim Proiect SRL.

Asociaţii firmei Adim Proiect SRL sunt Florin Duduţă, Cătălin Manolache, Brânduşa Luchian şi Veronica Ciornei, ultimele două fiind şi administratori ai societăţii. 

Bani aruncaţi pe geam şi facturi anulate

Proiect Grup SRL a făcut în 2009 un proiect pentru amenjarea unei clădiri cu suprafaţa de 2.384 mp pentru care a încasat 240 de milioane lei vechi. În acelaşi ani, Adim Proiect SRL încasează 789 de milioane lei vechi pentru un proiect privind amenjarea unei case din Ostra cu suprafaţa de 150 mp(!!!).

În timpul controlului efectuat în perioada ianuarie – aprilie 2010 de către auditorul CJ Suceava, ec. Băbeanu Adrian, factura cu seria ADIM nr. 000000014 emisă pentru serviciile de proiectare de la Ostra este anulată cu ajutorul şi complicitatea acestuia, suma de 48195 lei fiind refacturată sub denumirea de Servicii de proiectare şi studii de fezabilitate la DGASPC Suceava. De fapt, această sumă a fost încasată de S.C. Adim Proiect în mod necuvenit fără să execute vreun serviciu de proiectare”, povesteşte Stelian Sârghi.

Studii de fezabilitate pentru probleme închipuite

300 de milioane a cheltuit DGASPC pentru un studiu de fezabilitate pentru reabilitare şarpantă la Ama Deus Siret. Ciudat pentru că centru a fost dat în folosinţă în 2003, iar acoperişul este din tablă tip Lindab.

Firme fără număr, fără număr

Cele cinci studii de fezabilitate care ar fi fost întocmite în 2009 de Proiect Bucovina SRL pentru DGASPC, au fost decontat pe alte patru societăţi, pentru a se evita organizarea unei licitaţii. Sârghi susţine că cele patru firme îi aparţin lui Florin Olaru, membru PDL, care a încasat astfel 1,2 miliarde lei vechi.

Plăteşti mult pentru lucrări puţine şi proaste, dacă nu zbori

Consiliul Judeţean a aprobat în septembrie 2009 obiectivul de investiţie „anexă centrală termică” la CTF5 Mănăstirea Humorului. Investiţia era de 620 de milioane lei vechi pentru o încăpere cu suprafaţa de 70 de metri pătraţi.

Corsem Impex SRL a făcut doar o "magherniţă" de 20 de metri pătraţi şi a prezentat o factură de vreun miliard de lei vechi. Emilia Bidirel, administratorul centruli, a fost ulterior concediată, gurile rele spunând că i s-a tras de la faptul că nu a semnat situaţia de lucrări.

Contract "cu dedicaţie" pentru Instcomp SA

Trei miliarde pentru Instcomp SA, "cu dedicaţie". Pentru nişte var la CP Laurenţia Ulici din Gura Humorului. Şi ca să schimbe geamurile termopan instalate în urmă cu doi ani cu altele noi. Interesant e că pe devizul de lucrări au fost trecute şi 12 cifaroane de beton. Cine ştie la ce vilă în construcţie o fi ajuns. 

Tot Instcomp SA a ridicat la sediul Direcţiei un gard de 300 de metri liniari care a costat 2,5 miliarde lei vechi.
În alt caz, la centrul Speranţa, valoarea lucrărilor ar fi fost „spartă” în şapte contracte de până la 15.000 de euro. Motivul ar fi putu fi acela de a se evita organizarea unei licitaţii publice.

Sârghi susţine că documentele prin care îşi putea dovedi afirmaţiile ar fi fost „confiscate” de auditorul Consiliului Judeţean, Adrian Băbeanu, care le-a făcut pierdute.

Certificate de handicap în alb, cu o mie de euro bucata

1.000 de euro. Cu atât s-ar vinde un certificat de handicap în alb în curtea Direcţiei de Asistenţă Socială. La secretariatul Comisiei de evaluare şi încadrare în grad de handicap pentru persoane adulte, s-ar fi descoperit 389 de certificate semnate şi ştampilate în alb. Nu am auzit să fi fost cineva tras la răspundere.

Afaceri în familie

La direcţie lucrează şi Marius Boghean, într-o vreme lider la tineret şi responsabil cu voturile pentru EBA la europarlamentare. Boghean e cumătru cu patronul de la Corsem Impex SRL, Costel Unguraşu, pe care se zice că l-a mai ajutat când a fost de negociat câte un contract.

De exemplu, în 2009 firma lui Unguraşu a încasat cinci miliarde de lei vechi (!!!) pentru întreţinerea centralelor termice, în condiţiile în care firma care a avut contractul pe anul 2008 a încasat 580 de milioane, adică de zece ori mai puţin. În denunţ se spune că s-au decontat lucrări fictive şi că firma nici măcar nu era autorizată ISCIR pentru astfel de intervenţii.

Cel mai scump cablu din lume

Înlocuirea a 200 de metri de cablu electric la centrul de la Pojorâta costat 573 de milioane lei vechi, bani încasaţi de Unitim Prod Com SRL Suceava şi Macosin SRL Suceava.

Orice om normal la cap ţi-ar fi putut spune că totul costă de 12 ori mai puţin, adică cel mult 45 de milioane lei vechi. Sârghi susţine că Macosin SRL este firma Livianei Enea, membru PDL şi angajat al DGASPC, adică ar putea fi vorba de un conflict de interese, iar administratorul firmei Unitim Prod Com SRL ar fi un alt pedelist, Constantin Tabarcea.

Donaţii irosite aiurea

O donaţie de o sută de mii de euro a ducelui de Bavaria, Franz von Bayern, a fost irosită practic aiurea. Banii au fost cheltuiţi pentru construirea unei mansarde pe structură de lemn peste mansarda deja existentă la centrul de la Pojorâta. Sârghi susţine că are informaţii potrivit cărora lucrarea a fost executată fără autorizaţie de construire şi fără avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

El afirmă că prin procesul verbal de control nr. 1950903 din 20 ianuarie 2010, ISU Suceava interzice folosirea acestei mansarde ca spaţii pentru cazarea asistaţilor, aceştia fiind nevoiţi să stea înghesuiţi câte 4, în camere proiectate pentru 2 persoane.

Contracte şi pentru fratele lui Vasile Ilie

Ico-Construct SRL, firma fratelui vicepreşedintelui CJ Suceava, Vasile Ilie, în subordinea căruia se află asistenţa socială din judeţ, a primit o lucrare de reparaţie, prin atribuire directă, la Casa de tip familial „Alma Mater” Siret.
Aceasta casa, a fost pusa în funcţiune în primăvara anului 2004 şi avea tâmplăria de lemn de buna calitate iar învelitoarea acoperişului şi elementele de scurgere (jgheaburi,burlane) erau realizate din tabla tip Lindab şi nu prezentau deteriorări.
Cu toate acestea, s-a dispus înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie PVC şi geam termopan fapt ce a condus la ermetizarea construcţiei şi apariţia unui accentuat fenomen de condens şi mucegai în interior, care pune în pericol sănătatea celor 12 copii din acel centru, spune Stelian Sârghi.
Tot fratele lui Vasile Ilie s-a ocupat de realizarea unui „Atelier protejat de tâmplărie” la centrul de la Costâna, acolo unde bonavii nu au voie nici măcar la masă se umble cu furculiţa. Darămite cu utileje şi scule de prelucrare a lemnului prin tăiere şi aşchiere.

Mai trebuie adăugat că Lagan Mobilex SRL Câmpulung, firmă despre care Stelian Sârghi susţine că ar fi controlată de soţul şefei Biroului investiţii şi recepţii, Carmina Duciuc, a furnizat mobilă în valoare de 600 milioane lei vechi către DGASPC, evident fără licitaţie.

De altfel, se pare că averea şefei de la biroul de investiţii al DGASPC, care încasează un salariu de cel mult 400 de euro, este compusă din mai multe maşini, câteva apartamente în Suceava, o vilă în Plopeni şi mai multe terenuri amplasate pe traseul şoselei de centură a Sucevei.

Acesta este doar o parte din mecanismul descris de Stelian Sârghi privind gestionarea fondurilor de la DGASPC Suceava. Mai multe detalii găseşti aici.

Trimiteți un comentariu

41 Comentarii

  1. Singurul motiv pentru care Mona Sandulescu nu s-a facut director plin la DGASPC, este acela ca isi pierdea funtia de CL Suceava. Toata lumea stie ca ea conduce de fapt DGASPC-ul

    RăspundețiȘtergere
  2. ba frate zară, daca tot ce scrie acilea e pă bune, ai dat lovitura .... asta ar fi frumos, sa ii si infunde pe nenorocitii astia care fura, iar oamenii de rand stau si asteapta sa fie concediati pe motiv ca nu is bani... eu ii numesc pe cei de sus trdatori de neam, de tara.... oare ce pedeapsa ar merita ????

    RăspundețiȘtergere
  3. stii ce cred eu ...ca dumneata ca jurnalist bun ce esti ...ce ai fost dat afara de la alt ziar local din suceava ...sa cercetezi cele scrise ...si sa nu publici ce a scris un alcoolic ca acel sirghi ...care lipsea tot timpul de la serviciu ...si sa vezi ca defapt acest om e putin dus si nu stie nici ce e cu el. ceea ce ai scris si ce ai acuzat ...trebuie sa si probezi ...si de nu e adevarat ar trebui si tu si el sa raspundeti in fata legii.

    RăspundețiȘtergere
  4. acum poate o sa inteleaga toata lumea de ce a fost mazilita Dedeaga de la centrul Speranta dupa 20 ani de munca si poate veti dori sa vizionati din arhiva Bucovina TV a emisiunii Sara pe Deal din 5 mai 2009 ca sa nu-l mai suspectati pe ing Sirghie de rele intentii ....

    RăspundețiȘtergere
  5. INCREDIBIL VA TREBUII SA VEDEM CARE SUNT REACTIILE AUTORITATILOR.....DACA ACESTEA IAU SAU NU POZITIA STRUTULUI
    CE PUTEM SPUNE DOAR RUSINE,RUSINE DE TREI ORI RUSINE

    RăspundețiȘtergere
  6. Raspund celui care il ataca pe dl.Sarghi
    Dar chiar nu ti-e rusine? Nu se surpa pamantul sub voi ?Imi amintesti de scancetele d-nei Mona Sandulescu care explica unora cand ii invita sa-si dea demisia prin declaratii fortate ca sunt de acord sa renunte la postul pe care-l ocupa pentru ... "ca trebuie sa facem echipa..."Faci parte din echipa?
    sa dea Dumnezeu sa nu pieriti pana nu veti plati poporuluyi asta tot ce ati facut.
    Sunteti niste monstri, asta sunteti!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Problema este ca frauda este mult mai mare, Sarghi a surprins doar cateva aspecte din domeniul sau, dar daca luam si celelalte contracte, alimente ,imbracaminte, materiale de curatanie etc nivelul fraudei este mult mai mare..Asa ca domnul care spunea ca nu e adevarat, probabil Tarnauceanu sa stea linistit si sa raspunda pentru ca sunt documente pentru frauda facuta,Angajatii nu au uitat cand doamna Carmina urla pe toate holurile ca a bagat 800 milioane in campanie si trebuie sa ii scoata.. si ia scos din repararea centralei de la Costina

    RăspundețiȘtergere
  8. Rugaciune
    Doamne din ceruri priveste spre noi, cei multi, cei saraci si nevinovati!
    Asculta Doamne ruga noastra si scapa-ne de Satana!
    Ne-au lasat flamanzi si goi in fata gerului iernii ce va veni,copii ne plang de foame, de frig si durere..Nici medicamente nu mai avem cu ce le cumpara...Scolile le-au desfiintat..ca trebuie sa fim prosti sa ne poata conduce, numai copii lor au dreptul si banii (ai mei..ai tai..ai lui)sa faca scoli in Anglia, America si nu mai stim pe unde... Pana cand Doamne?
    Si de ce , Doamne?
    S-au invelit in culoarea focului gheenei, SATANA PORTOCALIE si joaca frenetic sarabanda
    pe vietile noastre.
    Stii Doamne care le este dictonul"Cei prosti sa moara , cei destepti sa conduca!" Din aceste motive ne fura, ne oropsesc, ne lasa muritori de foame fara mila...Priveste-i Doamne si opreste-i! Daca si pe cei din orfelinate si din unitatile de handicapati ii fura , noi ce sanse de trai mai avem?
    Adu-ti aminte Doamne de noi si alunga Satana Portocalie!!!
    Tu Doamne stii totul si stii de ce, dar nu mai putem suporta, Tata ceresc! Pana si pe preotii nostri i-a corupt, nici acestia nu se mai roaga pentru noi ci danseaza alaturi de ei...
    Doamne pana cand????
    AJUTA-NE DOAMNE!
    Rugati-ve , oameni buni! Rugati-va in genunchi si Domnul ne va auzi!!
    Doamne ajuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. bravo dl sarghi oricum nu cred ca se va rezolva ceva increngatura e prea mare dar dumnezeu nu ppoate sa i lase la infinit sa+si bata joc

    RăspundețiȘtergere
  10. cei care fac afirmatiile astea defaimatoare ....pot proba? zicea un nesimtit de carmina ...ca are de recuperat bani ...ai auzit tu asa ceva din gura ei? apoi afirmatia ca a recuperat de la costina ...nu mai mancati cacat aiurea ca nu stiti ce vorbiti ... a fost curtea de conturi si a verificat nesimtitilor ...nu va mai pronuntati aiurea daca nu stiti. cat despre sirghi ...cine il cunoaste stie prea bine ca bea de rupe si lipsea la serviciu ...greseala e ca nu l-au dat afara pt bautura si lipsa la serviciu. apoi ........se spune ca sirghi e si dus ...mai ales ca el a semnat multe procese verbale de receptie si a furat documente din institutie ...le-a xeroxat si le-a publicat ...baieti asta e penal ...acest sirghi face acest circ pt ca a fost dat afara la restructurari ....de aea e acest circ

    RăspundețiȘtergere
  11. voi care comentati, credeti ce e scris in acest articol? oare nu se vede din ce scrie acest sirgi ca prea ar fi prosti toti despre care scrie el acolo? eu una nu cred nimic mai degraba cred ca omul are probleme. cred ca a scris minciuni si daca se probeaza ca el minte ar trebui ca acesta sa fie dus la un control psihic. cei pe care ii denigreaza si ii baga intr-o mocirla ca asta ar trebui sa il dea in judecata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ha, ha, ha!!!!!!Sarghi este un betiv?
    Dar Tarnauceanu cum este ??Este TATALOR!!!!!
    Dupa sac si petec! Sa vedem cum va decurge lupta intre betivi, fratilor!!
    Ca de asta merg lucrurile rostogol in tara asta.
    Sarghi pt a fost betiv a putut fi manipulat de Straton,Tarnauceanu de Monicaaaa!!!
    Care-i diferenta ????

    RăspundețiȘtergere
  13. Da, uite , spre surprinderea ta credem!!!!Si nu numai ca avem tupeul sa credem, STIM!!
    Asa este , pe FS de la Mitocul Dragomirnei s-au dat exact 30 de milioane iar daca "baietii destepti" au dat mai mult...treabuta se imputeee.....

    RăspundețiȘtergere
  14. Bre, Zara, bre, am tot respectul pentru tine!!!
    Puteai tu sa stai in cap ca nu aflai atatea daca faceai pe ziaristul, dar asa ii asmuti pe astia si ei varsa tot!....brava , bre!!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mogul, ne-mogul, dar ma tem ca te strang de gat sau de proverbe astia inainte de a incepe tu, sau ..te platesc ei cumva si ramanem fara blog .
    Ne mai distram si noi, deh!
    Facem haz de necaz!!Mama ei de viata!
    Zi ca nu!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Probabil că stau acum şi fac calcule, nu ştiu încă ce să ofere :))

    RăspundețiȘtergere
  17. In ianuarie 2008 trebuiau, pana la aprobarea bugetului, sa faca acte aditionale cu cei care aveau licitatiile castigate in 2007.Toate licitatiile au cazut, au achizitionat de la oamenii lor marfa, fara licitatie impartind totul pe articole .Si sotul Monicai a primit destule articole de vandut in DGASPC.Mascat binenteles.La momentul potrivit vom vorbi si noi.

    RăspundețiȘtergere
  18. cata nesimtire si marlanie pe voi. daca sirghi si zara vor fi dati in judecata ...si pierd procesul ce se intampla? ar trebui ca cei doi sa fie scosi in curu gol prin centru orasului si sa strige "suntem niste mincinosi".

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt multe minciuni in cele afirmate aici.Cum sa denunti tu numai doua sau trei persoane? dar directorul economic? dar cei cu viza de control financiar, dar aia de la buget? dar aia care au receptionat investitiile? dar aia care le-au solicitat? dar aia care le-au platit? Sau aia sunt prieteni cu denuntatorul? Sarghi, daca ai pornit pe un drum spune tot, spune ca Monica a gasit in cloaca aia de la Directie exact terenul fertil in care sa-si faca treburile murdare. Spune ca sunteti toti niste hoti si niste curve si ca ai iesit din schema de nevoie, nu de voie. Spune cum ati furat si cu Straton, si cu Biali si cu Ulici si cu toti ailalti. Spune ca tu ai participat la multe din lucrarile pe care le critici acum,si ca le aduci in prim plan in 2010, cu toate ca ele s-au petrecut in 2008. Spune tot... daca nu ai nimic de pierdut

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu cred ca e nevoie sa iasa in centrul orasului in "curul golu" sirghie si zara fiindca vor iesii copiii si batranii din orfelinate si azile dupa o asa de buna gestionare a banului public in judetul nostru.Dar pana atunci sa speram ca organele abilitate se vor autosesiza si vor demara o ancheta "serioasa"pentru a scoate la lumina adevarul "gol..golut"

    RăspundețiȘtergere
  21. un bugetar supărat19 noiembrie 2010 la 21:26

    nasol de tot ! dar noi (cei care comentăm acum) ştim destule, aşa că ne este şi lehamite; păcat : îmi plăcea culoarea portocalie, era luminoasă, veselă.... acum îmi provoacă indigestie şi mă crispez când le văd însemnele; ne-au adus de nici sapă de lemn nu mai avem ! sunt îngrijorat de întreţinerea de la iarnă, iar portocalii freacă menta la Bucureşti. Ce caută Luhan în Parlamentul European ? că nu m-am dumirit până acum....şi alte idioţenii ...şi măgării prin toate comitetele şi comiţiile şi consiliile locale,judeţene,europene...fraţilor, am îmbătrânit sperând de 20 de ani la bine, nici pensia nu o mai prind în aşa condiţii

    RăspundețiȘtergere
  22. O fi totul adevarat, n-o fi, au sa vada organele abilitate... daca o sa aiba ochelari buni si nu au sa lucreze "la comanda"! Dar ceva tre' sa fie adevarat din toate astea!

    RăspundețiȘtergere
  23. D-le Dinu Zara, afirmati ca sunteti propriul dvs. mogul. Atunci cum se explica faptul ca in zilele de 14 si 15 noiembrie, articolul "Cum se fac achizitiile publice la Suceava", cuprindea o expunere a cazurilor de la A la ZZ, iar incepand din 16 noiembrie, dupa cazul K s-a postat un deviz de lucrari si o oferta, disparand practic cazurile de la L la ZZ? Cine a primit comanda - dvs. sau administratorul de retea? Acest administrator poate face ce vrea pe blogul dvs.? Nu ca i-ar pasa cuiva foarte mult de firma lui X sau averea lui Y (asta e problema lor: cu cat esti mai bogat, cu atat e mai greu - cheltuieli, taxe, impozite, griji, etc.!), dar daca tot afirmati ca nu sunteti aservit nimanui... Chiar astept un raspuns de la dvs. in acest sens.

    RăspundețiȘtergere
  24. Multă panică în şobolănime pe aici. Cum suntem obiţnuiţi, într-o ţară în care numai furatul nu se mimează, totul se va ascunde după modelul mâţei care-şi îngroapă rahatul. Totuşi ce tupeu pe jegurile astea trimise de partid la furat să mai ameninţe cu judecata.

    RăspundețiȘtergere
  25. Articolul la care faceţi referire, Cum se fac achizitiile publice la Suceava, este publicat pe portalul romaniacurata.ro.
    Între dinuzara.com şi portalul romaniacurata.ro nu există nicio legătură.
    Vă rog să îi întrebaţi pe administratorii site-ului romaniacurata.ro unde a dispărut restul articolului.

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc, d-le Zara. Am sa-i intreb chiar acum.

    RăspundețiȘtergere
  27. 1. Sargi nu a fost dat afara pt ca e betiv si a lipsit de la servici ..a fost dat afara pt ca s-a pi>at impotriva vantului. 2. Sargi e totusi o persoana desteapta. 3. Sunt fooooarte curios cum o s-o scoata la capat "baietii destepti" :D

    RăspundețiȘtergere
  28. auditul comandat de Mona Sandulescu pentru a acoperi imensa frauda de la DGASPC NU ARE NICI O RELEVANTA intrucat cei doi auditori dela CJ Suceava respectiv Bealli si Oprisan sunt oamenii lui Flutur.Bealli a sarit cu tot cu nevasta in 2008 din barca PSD in barca Pdl,iar Oprisan este fost angajat si actionar al Proiect Bucovina societate care a realizat o buna parte din studiile de fezabilitate la preturi nesimtite.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cat sunt ei de increzatori in sfantul lor Iad ma bucur sa cred ca le tataie fundurile...
    Mai oameni buni, oare romanul s-a prostit de tot?
    Auzi...la Bucuresti au dat lovitura, nu mai tre sa mearga flutur dupa lumina ca o au pe Udrea care le lumineaza calea spre iad. Talpa Iadului..si blonda..
    Dar noi cat de blonzi tre sa fim ca sa-i mai suportam???

    RăspundețiȘtergere
  30. Mai baieti, care stiti ce stiti, artrebui sa adunam date si dovezi si sa le comunicam lui Sarghi ca macar a avut curajul nebunesc sa sara la bataie. Noi stam ca milogii si bocim ca muierile ca ne-au luat astia de prosti imprumuta bani europeni ca sa-si faca averi iar pe noi ne tin cu fel de fel de emisiuni , mai ucid pe cineva, mai sinucid pe altii ca sa nu care cumva sa vedem cu ce se ocupa dumnealor in numele democratiei...
    Macar omul asta a spus ceva!!!
    Bravo, domnule Sarghi.

    RăspundețiȘtergere
  31. Sarpe,
    Ia deschideti la Listele negre-de la "Romania curata" si vedeti cine este incriminat?Toate partidele numai PDL..pe ici pe colo.
    Ma tem ca acest portal este tot al lor ca sa ne manipuleze iar!Pe motiv ca ne apara interesele afla date de tot felul si pot sa se apere si mai ales sa manipuleze.Si mai vor si donatii...ca maine poimaine PdL are nevoie de bani pt campanie...
    Poate ca eu ..prind fluturi .. dar tare ma tem ca am dreptate..

    RăspundețiȘtergere
  32. Stiti ce ma gandesc eu?Astia spun ba ca nu au bani, ba ca europa le-o cere...sa reduca nr de salariati.Bun! Dar pe cine dau afara? Ati vazut vreo unul de ai lor? Nu ma refer la cele 2-3 destituiri de ochii lumii
    io cred ca e o miscare si asta ca sa fie dati afara toti cei care nu sunt cu PDL iar care raman sa poata dirigui franele tarii cum vrea muschiul lor.
    Dovada ca au bani:multimea de achizitii la preturi exorbitante, lucruri de multe ori inutile dar sa fie cumparate .Banii intra in buzunarele lor, bani pt personal nu mai baga, aleg ce nu este al lo si dau afara..Simplu..
    Ei , ce parere aveti????

    RăspundețiȘtergere
  33. un bugetar supărat26 noiembrie 2010 la 20:30

    ştiaţi că Mona Săndulescu se agita de zor prin sediul DGASPC zilelel astea ? oare de ce ? ce mai are de "acoperit"? tare aş vrea să o vedem muncind - în viitor - 12 ore, cum vor portocaliii !!! ha ha ha, dar vai de noi !

    RăspundețiȘtergere
  34. De ce madam Duciuc a platit statia de epurare de la CIA Pojorita in dec. 2009 lui Ungurasu iar licitatia pentru lucrari a fost organizata abia la mijlocul anului2010 fiind castigata tot de Ungurasu ,societatile care doreau sa participe la licitatie primind telefoane sa nu participe pentru ca este aranjata pentru Corsem

    RăspundețiȘtergere
  35. Cu totul intamplator, Monica Sandulescu si-a vandut casa la sfarsitul lunii trecute cu aproape 600.000 eur, aproape dublu decat valoarea ei reala.....
    Ce coincidenta domnule......
    Acum se poate justifica usor o suma mare de bani din contul familiei........

    RăspundețiȘtergere
  36. Ce va tot mirati atata ..? E tara lui Papura-Voda si zilnic auzi de TUNURI si TUNARI...Cand ai spate,iti permiti orice...Si in vremuri de criza doar imobiliarele lor au valoare...I-ati vazut cumva declaratia de avere actualizata cumva dupa 2007 ? Nu cred ca patesc cei ca ea ceva fiindca au PROTECTIE si daca nu o au ,vrem si noi sa vedem ca nu am trait degeaba si ca mai poate exista un gram de speranta de viata.Si nu este destul acest denunt....Stie cineva realitatea despre achizitiile la alimente,la imbracaminte si incaltaminte,la medicamente,la deconturile as. maternali..?.oho...cata treaba ar avea de facut PE BUNE cei care ar verifica ce calamitate s-a abatut asupra DGASPC Suceava .Si daca nu i-ar apuca si viitoarele alegeri de atata treaba,sa arunce o privire si pe la salarizare,la dosarele de personal,etc fiindca au dat afara oameni sau i-au mutat cum au vrut muschii lor,adica si dl.Tarnauceanu si d.na Daniliuc si d.na Lungoci, ca o fi fost d.na Mona CREIERUL dar EXECUTANTII au fost <>,adica nu tocmai ingerasi,inclusiv SERVICIUL JURIDIC.Simtiti frica DOAMNELOR SI DOMNILOR...?Ei,cam asa ceva au simtit zeci si zeci de angajati pe care i-ati umilit si pe care i-ati dispretuit ...DOAMNE AJUTA SI FA DREPTATE IN NUMELE BIETILOR COPILASI DE CARE S-AU FOLOSIT ACESTE PERSONAJE SCALAMBAINDU-SE PE LA POSTURILE LOCALE DE PRESA SI TELEVIZIUNE CARE TAC ACUM CHITIC .

    RăspundețiȘtergere
  37. In 11 iulie 2010 , dl.presedinte Flutur spunea despre nevoia de bani pentru regularizarea cursurilor apelor ca NU SUNTEM COPIII ORFANI AI ACESTEI TARI.....si in contextul acestui articol ma gandesc ca stia el ce spune,adica POTI SA FACI CE VREI CU ACEASTA CATEGORIE DE SUFLETE,ca nu te-ntreaba nimeni de sanatate ,ca in cazul de fata, dupa cum... QUOD ERAT DEMONSTRANDUM pentru cei 140.000 de votanti de care facea vorbire in articol.Si-mi spunea mama mea un proverb in copilarie si nu o prea credeam :GURA PACATOSULUI , ADEVAR GRAIESTE !....NU-I ASA ????

    RăspundețiȘtergere
  38. Dle Zara,va felicit pentru articol,si pe Dl Sarghi pentru curaj.Ma bucur ca mai sunt si oameni...verticali,aproape ca uitasem cum arata.....intr-o lume de...ghebosi!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. Bravo, d-le Sarghi, numai ca in tara romaneasca nimic nu se mai scrie cu litera mare!!....
    Eu cred ca nu facem nimic bocind aici in tara.Cred ca datele astea trebuie sa mearga la UE(poate acolo se mai scrie cu litera mare),daca tot suntem tara membra atunci trebuie sa respectam aceleasi reguli iar judecata trebuie facuta de altii daca noi suntem prosti.
    Care stie cum se pot trimite aceste dovezi mai departe?
    La drepturile omului ar trebui sa se stie ca beneficiarii din aceste unitati nu mai au nici un fel de drepturi daca au fost lasati fara asistenta medicala si fara medicamente.
    Jaful din tara asta nu poate fi oprit de noi, lucrurile au luat-o la vale si nu prea mai avem piedica sa le oprim. cred ca trebuia sa iese nemtul prim ministru ca poate doar astia ii mai pot opri...daca mai poate cineva face asta

    RăspundețiȘtergere
  40. Cam prea multa liniste la asa nenorociri...Oare ce ar trebui sa credem..?Ceva intimidari...? Ceva influente nefaste? Ori multa, multa indiferenta ca NE SCALDAM in minciuna ,coruptie si lasitate....

    RăspundețiȘtergere
  41. Ar trebui schimbata denumirea acestei institutii in Directia Generala De Asistenta si Protectie a Hotiei si Incompetentei.Pe primul loc la ei nu primeaza interesul asistatului,al copilului ci interesul de a se-mbogatii sa o duca ei din ce in ce mai bine!s-au facut angajari pe bani grei.Au angajat toate pilele si pilutele,persone care habar n-au sa lucreze in acest domeniu si au disponibilizat persoane cu experienta.Rusine sa le fie la toti din conducerea acestei institutii!!!!!!

    RăspundețiȘtergere