Pimen, turnător la Securitate

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost turnător la Securitate, au decis miercuri, 16 martie, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti. Decizia judecătorilor poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Conform unei decizii a CNSAS, contestată îm instanţă de ÎPS Pimen, pe numele său de mirean Vasile Zainea, acesta era unul dintre informatorii Inspectoratului Judeţean de Securitate încă din anii '70, semnând notele informative cu pseudonimul Sidorovici.
El a fost preluat apoi de Direcţia de Informaţii Externe şi trimis în mai multe misiuni în RFG, SUA şi Israel. Pentru DIE, Pimen semna notele informative cu pseudonimul Petru.

Este a doua lovitură consecutivă pe care o încasează ÎPS Pimen după ce cu o zi înainte Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul Direcţiei Silvice Suceava şi a trimis spre rejudecare Curţii de Apel Cluj dosarul în care o fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox din Bucovina revendică mai bine de jumătate din pădurile judeţului.
Să i se tragă de la acele cărticele împărţite prin judeţ şi afişele de la mănăstiri în care îi face cu ou şi cu oţet pe mai mulţi lideri PDL Suceava?

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. nu ne incalzeste cu nimic aceasta decizie daca patriarhia nu i-a masuri cu fratele Pimenica!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Batrânul Sidorovici iar cap de afiş la Suceava.Oare ce mai aşteaptă când lucrurile sânt vădite?Ne face de râs Biserica şi clerul din Bucovina.Să meargă să se pocăiască în pustie.Să nu se lase sfătuit de lingăii de consilieri şi protopopi.Că şi ăştia-s plini de fărădelegi.Arhiepiscopia este o cloacă unde totul pute.La judecata lui Hristos va merge oare cu zecele de mii de euro pe care le ia din hirotonii, sfinţiri, parohii,vânzări de păduri, vin şi altele? Oare va merge cu jeepul Mercedes condus de popa Axinte?Mulţi preoţi au suferit de pe urma sa şi încă mai suferă.Să plece cu cu tot cu clina sa de Axinte Divorţatul,Horga Inchizitorul,Hostiuc Şpăgarul şi cu tot neamul lor de afacerişti.La revedere şi să auzim că ne-aţi părăsit.Pa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Axinte e deivortat?Parca avea sotie si doi copii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, e divorţat şi ai dreptate, avea soţie şi doi copii.

    RăspundețiȘtergere