Poduri şi podeţe

Poduri şi podeţe

Poduri şi podeţe

Poduri şi podeţe

Poduri şi podeţe

Poduri şi podeţe

Poduri şi podeţe

şi...

Poduri şi podeţe

Ăsta e podul rutier dintre Udeşti şi Vereşti. Acuşi se face un an de când a fost zdruncinat de inundaţii şi e în aceeaşi stare, poate chiar şi mai rău. Trei poduri importante au fost afectate de inundaţiile de anul trecut.

Cel de la Dorneşti a fost reparat urgent (asta în România înseamnă cinci luni, că doar nu suntem japonezi). Aveau nevoie de el austriecii care cară meleoane de tone de buşteni spre fabricile de lângă Rădăuţi. A venit Băsescu cu elicopterul de vreo şase ori, au venit militari, s-a făcut pod de pontoane, într-un final s-a făcut treaba.

Cel din Suceava a fost deja reparat în foarte mare parte, mai sunt totuşi două-trei chestii de făcut. A avut nevoie de el primarul care se pregăteşte de alegerile de anul viitor. L-a fugărit Lungu pe Boc cu docomentele în mână pe scena Casei de Cultură până a primit banii să repare podul. Cum - necum, podul din Burdujeni e aproape reparat.

Cel dintre Vereşti şi Udeşti e în aceeaşi stare ca în iunie 2010. Au mare nevoie de el locuitorii din toate satele din jurul celor două localităţi. Altfel trebuie să facă un ocol de 40 de kilometri. Aici n-a mai fost nimeni care aibă interes ca podul să fie reparat.

A trecut aproape un an şi nu s-a întâmplat nimic. Ăilalţi fac poduri de zeci de kilometri peste mări în timp ce noi nu reuşim să cârpim un podeţ ca cel dintre Vereşti şi Udeşti.

Acum zic că nici nu mai are rost să-l repare. Vin viiturile de vara asta şi, cine ştie, poate îl mută cu totul vreo doi kilometri mai la vale.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Podul Vasco Da Gama 17,2 km cel mai mare din Europa. Construit fara ca statul Portughez sa plateasca un ban deoarece au facut un contract cu Lusoponte
    http://www.lusoponte.pt/pvg_tarifas.asp

    Construirea podului a început în 1995 şi traficul rutier a început pe 29 martie, 1998, după doar 18 luni

    Desigur in Romania legea pentru parteneriatul Public - Privat inca scartie , e de apeciat intentia guvernului de a incerca promovarea parteneriatului Public-Privat - astep sa vad si rezultatele .

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietene , sa-mi bag pula in ala care ti-a dat tie informatiile =)) .

    "Altfel trebuie să facă un ocol de 40 de kilometri."

    Asta de unde ai scos-o , sau nu stiai ce sa mai vrajesti pe-aici ? Daca e s-o iei prin Burdujeni , ocolesti undeva la 13-14 kilometri , iar daca mergi prin Udesti apoi faci dreapta la Roscani , ocolesti circa 7 kilometri , ti-o spun din surse sigure parcurg drumu de 4 ori pe saptamana .

    RăspundețiȘtergere