Trotuar transformat în terasă, în buricul târgului

TROTUÁR, trotuare, s. n. Porțiune marginală special amenajată din suprafața unei străzi, mai ridicată decât partea carosabilă, rezervată circulației pietonilor. [Pr.: -tu-ar] – Din fr. trottoir.

Aceasta este definiţia cuvântului trotuar din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, ediţia 1998. Nu şi în municipiul Suceava. La noi acest cuvânt are cu totul alt sens.

De exemplu, săptămâna trecută, Monitorul de Suceava a scris că trotuarul din faţa restaurantului Padrino a fost transformat în parcare. După câteva zile, colegii de la Monitorul scriau că situaţia s-a rezolvat cât de cât după ce angajaţii Direcţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei Suceava au montat sofronei pentru a bloca accesul maşinilor pe trotuar. Betonul turnat peste spaţiul verde a rămas însă acolo. Asta se întâmpla marţi, 3 mai.

Cu doar o zi înainte, luni, 2 mai, Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Suceava a eliberat un certificat de urbanism şi autorizaţia de construire pentru amenajarea unei terase sezoniere pe un trotuar din centrul municipiului Suceava. Lucrările la terasa cu suprafaţa de 73,5 metri pătraţi au început joi, 5 mai (foto).

SC LIE IMPEX SRL amplasează o terasă sezonieră pe un trotuar din centrul Sucevei

SC LIE IMPEX SRL amplasează o terasă sezonieră pe un trotuar din centrul Sucevei

Certificatul de urbanism a fost solicitat de SC LIE IMPEX SRL, firmă care a amenajat şi inaugurat recent un restaurant situat într-un spaţiu închiriat de la Bancpost SA. Potrivit datelor de la Oficiul pentru Registrul Comerţului, asociat unic şi administrator al firmei Lie Impex SRL este Elena Luminiţa Lungu, soţia primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.

SC LIE IMPEX SRL amplasează o terasă sezonieră pe un trotuar din centrul Sucevei SC LIE IMPEX SRL amplasează o terasă sezonieră pe un trotuar din centrul Sucevei Soţia primarului Ion Lungu îşi face terasă pe trotuar

Trimiteți un comentariu

11 Comentarii

  1. in cazul in care va intrebati cine face dezinsectia si deratizarea in Suceava tot de'a lungilor intalnim. AMBY STYLE SRL administrata de doamna LUNGU ALEXANDRINA (110 lei / 210 lei - capital social) si umplutura POPESCU GABRIELA-ANCA (100 lei/210 lei)

    RăspundețiȘtergere
  2. sa-i trimitem pe acestia la Salcea ca acolo le va fi mai bine si noua la fel. Si va aduceti aminte cum vorbea nul trecut ca nu au ce cauta pe acea esplanada terase? Dar din ce sa-si cumpere si Petrica Lungu etnobotanice?

    RăspundețiȘtergere
  3. daca certificatul de urbanism a fost emis pe 02 mai 2011 pentru terasa sezoniera , inseamna ca nu exista inca autorizatie de constructie si se construieste ilegal ca sa nu mai zic ca primaria a inchiriat trotuarul care este domeniu public si domeniu privat al primariei

    RăspundețiȘtergere
  4. scuze , domeniu public si nu domeniul privat al primariei

    RăspundețiȘtergere
  5. intradevar e plin si parisul de terase pe trotuar dar este lasat spatiu de circulatie pentru pietoni nu ca in cazul asta unde pietonii sunt obligati sa mearga pe carosabil printre masini

    RăspundețiȘtergere
  6. ca la noi la nimeni ; si in spate la casa de cultura se construieste o sura lipita de aceasta

    RăspundețiȘtergere
  7. Bai vai de capul vostru, mai! Din cauza la oameni ca voi nu evolueza lucrurile in Suceava. Perpetuati o mentalitate bolnava care nu face altceva decat sa se uite in curtea vecinului. Ce opincari, ce neamuri? Bine ca sunteti voi cu neamuile voastre exceptionali si ridicati standardele in Sueava.

    Si ce daca se face terasa? Oricum zona respectiva a devenit zona pietonala acum cu lucrarile la parcare si e foarte posibil sa ramana asa. Terasa nu face decat sa mai aduca un pic de culoare. Nu tineti minte cand erau terase amplasate in ambele parti din fata casei de cultura? Atunci nu a facut nimeni scandal, ca doar nu si-a deschis lungu local.

    Asta e unul din motivele pentru care nu ma mandresc sa fiu din Suceava, pentru ca e plin de oameni prosti care vorbesc aiurea numai ca sa se afle in treaba. Ciocu mic si puneti osul la treaba!

    RăspundețiȘtergere
  8. Să înţeleg că onor domnia sa primarele Lungu a aprobat să-i închirieze trotuarul firmei soţiei sale. Asta nu miroase a conflict de interese?

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa se intampla peste tot.Si la noi , in Ploiesti la fel au procedat.Sunt cred ca 20 de astfel de terase bine "pozitionate" , unele chiar in fata primariei.Oribil!

    RăspundețiȘtergere
  10. Terasa asta e un cuib de cocalari si pitzipoance ! In zona de "centru" a Sucevei parca esti in fatza discotecii din Prelipca !Iti vine sa vomiti cind treci pe-acolo. Sucevenii bastinasi, normali, civilizati nu mai au nici o sansa sa se relaxeze in parcul central si prin zona aia...SCIRBOSSSSSSSSSSSSSS

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt nascuta in Bucovina si locuiesc de mult timp in Germania, zona Bodensee. Terasele au farmecul lor intr-un oras. E o placere aici sa vizitezi un oras vechi si apoi sa poti savura o bere rece la o terasa racoroasa.Aceste locuri pentru terase sunt inchiriate de la primarie si se platesc bani grei pe m2 ,dar cu conditia ca mesele si scaunele sa fie din lemn sau ceva asemanator, nu este admis plasticul.

    RăspundețiȘtergere