Turul a venit şi a plecat, noi am rămas cu mârlanii

Turul Ciclist al României a venit şi a plecat, noi am rămas cu ţărănoii

Încă nu îmi vine să cred că de două zile tot aud şi citesc despre cât de nemulţumiţi sunt unii indivizi că circulaţia rutieră din oraş a fost îngreunată de Turul Ciclist al României.

Marţi seară, la câteva minute după 18.30, adică ora anunţată cu câteva zile înainte în toată mass-media suceveană, au ajuns primii rutieri. Ultimii au ajuns pe la 19.00. Traficul a fost închis pentru cel mult o oră şi jumătate.

Tot felul de analfabeţi întârziaţi mintal care se plimbau cu maşina prin centru deşi s-a tot vorbit despre restricţiile de circulaţie s-au apucat să comenteze despre cât de indignaţi sunt ei că au rămas blocaţi în trafic. Păcat e că am văzut că sunt şi jurnalişti care le-au cântat în strună.

Aş vrea să îi văd pe indivizii ăştia că  se apucă de făcut scandal şi atunci când traficul este blocat pentru că o firmă se apucă să sape un şanţ prin mijlocul străzii sau când oarece politicieni organizează câte un concert electoral.

În Franţa, unde celebra competiţie a depăşit de mult suta de ani, să treacă caravana prin localitatea ta e o adevărată sărbătoare. Nu mai zic ce se întâmplă când ai norocul să fie capăt de etapă. În fiecare an peste 250 de oraşe din Franţa şi ţările vecine îşi depun dosarele pentru a găzdui competiţia.

Mai mult, din bugetul de 100 de milioane de euro al Turului Franţei, zece milioane de euro sunt sponsorizări venite din partea primăriilor de pe traseu.

Avea dreptate Brâncuşi, suntem proşti, prea proşti. Poate aducem nişte oi să se plimbe pe bulevardele oraşului ca să se mai răcorească puţin ăştia care nu mai pot de atâta indignare.

foto: Andrei Siran

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Domnule Dinu nu toata lumea s-a nascut desteapta,si deobicei fac scandal cei care nu stiu nici cum ii cheama cu buletinul in mana,asa dar nu le puneti la suflet,deoarece nu are rost.Carmen196191yahoo.com din Suceava

    RăspundețiȘtergere