Varul, celulita şi haznaua din Areni

Când umblătoarea din fundul grădinii începe să pută prea tare, gospodarul mai aruncă câteva kile de var în hazna ca să mai taie din mirosul de rahat. Mai ales atunci când mai e şi hram în sat şi omul ştie că o să-i vină şi ceva musafiri în bătătură.

Musafiri se anunţă şi pe Areni. I-au chemat cei de la Consiliul Judeţean pe înfrăţiţii din Franţa, Germania şi Cernăuţi să se joace de-a fotbalul la Suceava. Numai că după ce i-au chemat şi-au dat seama că Areniul pute. Parodia de fotbal instrumentată de patroni fără ţeluri, antrenori fără chef şi jucători fără talent pute groaznic. La fel de tare pute şi la ajefeul unde regulile se fac, după caz, cu sticla de vodcă sau cu ranga. Dar cel mai tare pute a căcat în conturile de unde zboară banii către cantonamente făcute pe datorie la pensiunea naşului beizadelei.

Aşa că la doi ani după ce proaspătul pe atunci preşedinte al Cetăţii, Ciprian Anton, arunca doi bulgări de var pe Areni, stadionul a fost din nou văruit peste noapte. În alb-albastru, ca să-i păstreze tradiţia nealterată.

Or să vină nemţii şi franţujii, or să dea bine în poză şi or să plece cum au venit. Areniul va rămâne însă cu duhoarea de hazna.

După ce prima ploaie va spăla varul printre gradenele rupte şi ziarele cu articole elogioase la adresa conducătorului vor fi devenit deja ambalaj de parizer ori înlocuitor de hârtie igienică or să rămână miasma celor două echipe cu acelaşi obiectiv. Să se facă de râs mai puţin decât cealaltă. Şi-or să rămână şi geamurile închise la haznaua de lângă.

La ultimul amical disputat vineri pe Areni, impresia mea a fost că băieţii care alergau după minge n-au făcut decât să deranjeze liniştea atletelor de ocazie care aleargă de bezmetice pe pista stadionului.

Păi nu mai bine interzicem cu totul fotbalul în oraşul ăsta şi declarăm stadionul parc cu copaci pentru făcut jogging. Poate aşa chiar se ajunge la un rezultat concret. Ar putea să scadă dramatic concentraţia de celulită din Padrino ori Hollywood.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. cat dee carcotash, misogin, frustrat, poti fi?!

    RăspundețiȘtergere
  2. dar tu cât de pupincurist poţi fi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Un mare rahat ramane,indiferent cum,chiar daca poarta si ochelari Armani,tot un mare rahat plin de viermi si de duhori cretine.Si care rahat,daca nu pute,injura,barfeste,minte,manipuleaza ,fara idei,fara temei si fara imaginatie,dispus oricand sa tradeze si sa vanda oamenii politici carora le calca pragul pentru a le cere bani, total lipsit de talent,cultura,bun simt,dar care se adapa,paradoxal, masiv la banii publici ,prin santaj ordinar ,mimand orgasmul ca si curvele de pe Via Sallaria,obisnuit cu tradarea,lacomia,minciuna si delatiunea asa cum este pestele obisnuit cu apa,isi permite barbaria de a sterge comentarii care nu-i convin lui si protectorilor lui –pesedistii si sa baneze ip-uri de la care se comenteaza de un million de ori mai bine,mai percutant,mai viu si mai frumo decat scrie el in pseudomateriale de gradinita,lasand,in schimb,pe cei care injura si arunca cu tone de abjectii sa se desfasoare in splendoarea lor.Cenzura acestui baietas obraznic,arogant si gol ca un buhai din caine de pripas este ca si o bata izbita in capul lui sec si plin de fumuri.O nefericita si dementa decizie care nu face altceva decat sa atraga ceea ce se incadreaza in spiritul organizatii noastre.Noi monitorizam cu mare atentie zecile de miliarde de lei din banii vostri pe care-i smulge acest individ pentru case,masini,vacante de lux si asteptam ziua decontului care este destul de aproape.Stiti desigur ca vorbim despre un baiet-CHIRA care are treaba cu gazetaria si cu acest sfant miracol ce se numeste lbertatea presei asa cum are mam’mare cu planeta Marte.Iata cateva texte cenzurate si sterse de acest pigmeu lobotomizat cu aere de macho bolnav de sifilis si de retard puroios doar intr-o singura zi:

    ………………………………………………………………………………

    RăspundețiȘtergere