Bucovinism stupid, finanţat de UE cu 200.000 de euro

Biserica Mănăstirii Arbore, construită cu doi ani înainte de moartea lui Ştefan cel Mare, a devenit acum "izvor de legendă şi tradiţie bucovineană". Totul sub oblăduirea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului care finanţează cu 200.000 de euro din fonduri structurale un proiect prin care vor fi tipărite câteva pliante şi broşuri.

Banii vor fi încasaţi de Ioan I. Lazăr, individul fiind şeful unei fundaţii cu numele "Renaşterea Bucovineană" care are sediul undeva printr-o garsonieră din Bucureşti.

Totuşi, poate să îmi explice şi mie cineva ce legătură este între biserica construită de hatmanul Luca Arbore cu 273 de ani înainte de ocupaţia austriacă şi izvorul de legendă şi tradiţie bucovineană?


alt

Trimiteți un comentariu

11 Comentarii

  1. Esti durere mai Dinule, pai nu le trebuie bani pentru campania electorala? De-acum incolo vor aparea din ce in ce mai multe tunuri din astea "subtile"..si uite-asa, pdl-ul va cistiga iar alegerile.

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos , chiar sunteti jalnici, bai zar , sau zara , ca e tot una, unde ai crescut ai mancat urzici? esti un nesimtit, ca sa nu spun ca esti prost crescut."Individul" de care vb dumneata, e membrul Academiei din Belgrad, e autorul a peste 100 de carti, a peste 50 de filme documentare, membrul Uniunii Scriitorilor, a Uniunii Cineastilor. Stiu, e prea mult pentru tine, intr-adevar viata ta mizera nu poate intelege cu adevarat de ce unii pot si tu nu, te zbati degeaba fiindca nu esti un rod bun, esti plin de viermi. Q.E.D.

    RăspundețiȘtergere
  3. SALUT, NU POT FI DE ACORD CU TINE , DEOARECE INFORMATIILE TALE VAZAVI DE ACEA FUNDATIE SUNT SPECULATII, IAR IN PRIVINTA PROIECTULUI, DOMNUL MEU, ACOLO E MUNCA , O MUNCA PT BUCOVINA , INTR ADEVAR PE BANII EUROPENI. DE CE NU FACI TU CEVA MAI BUN PT BUCOVINA,DACA TOT TRAIESTI PE ACOLO?

    RăspundețiȘtergere
  4. Tinere Domn
    Ai nume predestinat: ZARĂ, adică un fel de zer, care rămâne după ce se scoate grăsimea din lapte. Pe scurt: eşti searbăt şi scursură. Te iei de un bucovinean care ne face cinste ca scriitor, om de cultură şi realizator de filme documentare, total apolitic. să te dai mare şi rotund ca dovleacul în faţa porculu. Urât! Domnul Lazăr, căci el este preşedintele fundaţiei implicată în proiect, nu se uită la mizeriile tele, nu le citeşte şi mai mult ca sigur, nici n-a auzit de un ilustru anonim ca tine. Ne faci pe noi de cacao, care iubim Bucovina şi ne bucură orice iniţiativă venită să promoveze meleagurile noastre. Mă mir că eşti tolerat în presă. De obicei, rataţii ca tine sunt daţi afară.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dinule
    Faci ce faci şi dai cu mucii în fasole. Habar nu ai de biserica din Arbore, de faptul că un bucovinean, mare scriitor, face proiectul, că vremea paraziţilor alte tine a cam trecut. Te vrei în război cu toţi, dar nimeni nu te bagă în seamă. Te visezi mare jurnalist, dar porţi stigmatul ratării. Ţi-o spune o fată care până de curând te admira.

    RăspundețiȘtergere
  6. Omule,
    baţi câmpii rău. Poate n-ar fi stricat să te informezi asupra fundaţiei Renaşterea Bucovineană şi a preşedintelui ei. Omul este o mare somitate în literatură, a publicat cât nu ai citit tu, a condus reviste de tiraj când tu nu ţineai încă pixul în mână. Te asigur că nu face bani pentru partide, nu-i membru pe nicăieri, nu se ocupă de tunuri, cum crezi tu. du-te şi fă-ţi un control medical, îţi va fi de folos dacă te va da cineva în judecată. Pe bune.

    RăspundețiȘtergere
  7. Se vede de la o posta ca nu-s 6 anonimi, ci unul si acelasi..si la cit de stupid este, mi-e clar ca nu poate fi urmas de-al meu.Nici macar nu ne-a oferit explicatii legate de legatura între biserica construită de hatmanul Luca Arbore şi izvorul de legendă şi tradiţie bucovineană!

    RăspundețiȘtergere
  8. BAI DINULE, ESTI PENIBIL FRATE, SERIOS, NU TE GANDESTI CA MAI MULT DE ATAT NU O SA POTI NICIODATA, ESTI CHIAR PENIBIL, DECI CE VREI SA DEMONSTREZI, TU SCRIE IN CONTINUARE, AU FOST MULTI VITEJI CA TINE,
    SERIOS!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate, Dinule, acest individ atat de dotat si cunoscator in domeniu face confuzie intre biserica si manastire, folosind alternativ termenii. Daca nu avea nimic de ascuns nu reactiona asa violent.
    Iata cum sa risipesc banii contribuabililor. Chiar daca sunt de la Uniunea Europeana tot din contributia noastra sunt. Din cate stiu in comuna Arbore nu a existat nicio manastire in ultimii 500 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  10. stiti ca acest individ are un copil la care abia vrea sa-i trimita pensia alimentara? e o suma de mizerie, iar el incaseaza sute de mii de euro

    RăspundețiȘtergere
  11. ACEST INDIVID ESTE O PERSONALITATE IN ACESATA TARA, ESTE UN NATIONALIST, SI DIN CATE STIU EU UN PERFECTINIST IN CEEA CE FACE. I-AM CITIT CARTILE, SI SPER CA ASTA VETI FACE SI DOMNIILE VOASTRE, PANA DATA VIITOARE CAND VETI MAI POSTA TOT FELUL DE COMENTARII INCRIMINATOARE FARA VREUN FUNDAMENT SOLID.FODOR CONSTANTIN.

    RăspundețiȘtergere