Ce-are Cornu Luncii cu Bucovina?

Flutur: „Cornu Luncii este un exemplu de solidaritate bucovineana” (via newsbucovina.ro)

Atâta numa' că localitatea Cornu Luncii n-a făcut parte niciodată din Bucovina:

Ce-are Cornu Luncii cu Bucovina?

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Am trecut prin Cornu Luncii de multe ori, si din cate am vazut la fata locului, fosta gratita austro-ungara cu vechiul regati, trecea chiar prin mijlocul satului. Acolo in centru este scoala satului si langa scoala este si acum pichetul de graniceri. http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/18637199.jpg

    Putem spune deci ca, jumatate de sat a facut parte din regat, iar cealalta jumatate a facut parte din Bucovina

    RăspundețiȘtergere
  2. Cornu Luncii era în regat iar dincolo de graniţă era satul Băişeşti. Dacă nu mă înşel în fostul pichet de grăniceri parcă a fost amenajat şi un fel de muzeu.

    Nu mă refer strict la câteva case care erau sub ocupaţie austriacă sau în regat. Vorbesc de meteahna de a bucoviniza şi sudul şi estul judeţului. Parcă văd că acuşi ne trezim că Bucovina se întindea până pe undeva pe la Bacău.

    RăspundețiȘtergere
  3. CORECT SI INCORECT...dar daca voi o sa fiti mai atenti si nu o sa dati sentinte ca niste demiurgi ce santeti,o sa aflati ca jumatate din comuna a fost in imperiu si jumatate nu:Sasca Mica,Paiseni,Sasca Mare etc.Cred ca presedintele Flutur s-a referit la spiritul de solidaritate bucovinean si nu la delimitari strict geografice care noua,"marilor ganditori din presa suceveana",ne declanseaaza asa,brusc,o isterie tembela.A gandi si reactiona in spirit de peluza si de sant,in fond,e colosal,nu?

    RăspundețiȘtergere
  4. Din comentariul tău am înţeles doar că eşti un mare gânditor din presa suceveană şi că te-a lovit nu ştiu ce isterie tembelă. Bravo ţie, atunci, mă bucur că ne-ai anunţat şi pe noi.

    RăspundețiȘtergere