Cum va arăta Curtea Domnească

Firma Arena & Ambar, care se trage de undeva de prin Spania, a venit zilele trecute în faţa consilierilor locali cu această propunere privind ruinele Curţii Domneşti din centrul municipiului Suceava.

Voi ce părere aveţi de proiectul ăsta?

Trimiteți un comentariu

14 Comentarii

  1. da. frumos . sa se faca ca arata bine ca in occident.

    RăspundețiȘtergere
  2. daca o s-arate ca-n occident de ce sa mai vina aia de acolo sa-l vada aici? aia si-au reconstruit cetatile medievale dupa al doilea razboi ca si cum ar fi fost facute acum 500 de ani. tocmai asta ar fi farmecul. o suprapunere simplista de paralelipipede nu spune nimic despre suceava lui stefan. poate doar despre a lui ion. sau alui ghita? 14 milioane de euro?!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bucarest??? daca cei care au faut clipul fac si muzeul...vai si amar de cei 14 mil de euro?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu arata rau ci chiar interesant, dar este exagerat de futurist pentru amaritul tirg al Sucevei si nici nu cadreaza deloc cu monumentele din jur(Sf. Dumitru, Biserica de visavis, Cetatea care e destul de aproape).Poate s-au gindit cei de la primarie ca se asorteaza cu parcarea subterana.Amplasamentul acestei constructii mi se pare total nepotrivit,nu cred ca pune in valoare valorosul sit arheologic de acolo si se potriveste ca nuca-n perete in peisajul sucevean.Ma mir cum de arhitectii suceveni si-au dat acordul. De junele Andriu nu ma mir, dar cei vechi si valorosi ce zic ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar tu Dinule care le stii pe toate cum-de nu-ti dai cu parerea?

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce un complex medieval moldovenesc construit in sec. XIV-XV trebuie "ambalat" intr-o arhitectura futurista?
    Acest aspect exterior nu se integreaza nici cu cele citeva edificii medievale din zona(Biserica Sf. Dumitru, Biserica Domnitelor, Cetatea de Scaun), nici cu restul cladirilor din zona, arhitectura bocurilor de locuit din perioada comunista.
    Suceava poate cistiga in atractivitate(asta insemnand inclusiv turisti) prin accentuarea prin arhitectura a ascendentei de oras-fosta capitala a Moldovei.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă ar fi să-mi dau cu părerea aş zice că e incredibil de hidoasă această clădire. Şi apoi aş fi înjurat că iar am ceva cu măreţele proiecte de dezvoltare ale acestui târg. Aşa că am zis să văd părerea voastră. Şi văd că opiniile îs deocamdată împărţite

    RăspundețiȘtergere
  8. daca as putea acolo as construi un bloc sau un hotel de ce nu alt mall
    ce bani ne aduc noua cladirile astea vechi si hidoase ce bani atrag monumentele
    nimeni nu da bani pentru doua pietre sau trei picturi nicaieri, este vb de turism aici, nu se plateste pentru ceva care nu are o importanta cel putin regionala; multi l-au criticat pe oprescu pentru modificare centrului vechi din bucuresti dar asta este ordinea in turism; tot ce este vechi trebuie actualizat daca nu nu prezinta interes; im pare rau de ce am scris dar sa castigi bani din turism e greu si romania nu poate; lipsei idei nu bani nu investitori doar idei
    parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  9. vrei sa o restaurezi? fa o cum era pe vremea ei! nu umbla cu vrajeli ca sa poti ridica alt mall in centrul buricului de targ!

    RăspundețiȘtergere
  10. mai iesiti si voi din Suceava si cartierele marginase de pe unde traiti inainte sa criticati.
    Daca lasau pietrele alea acolo nu inseamnau decat niste pietre pentru marea majoritate. Apoi daca ai sansa sa-ti lucreze niste oameni ceva pe banii altora, taci si asteapta rezultatele. In orice forma ...aduce bani. In prezent este doar o groapa de gunoi si nu cred ca gunoiul ala reprezinta un puct de atractie turistica.

    RăspundețiȘtergere
  11. daca vrei sa o facem cum era pe vremea ei ar trebui sa ne comportam ca cei de atunci; eu nu as putea, la fel ca multi altii dar vad ca tie iti este usor; sarbatori fericite si macar acum sa uitam de toate astea!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. ala care a zis sa se faca ca pe vremea ei trebuie sa fie prostan tare de tot. Cum era prietene pe vremea ei? Ne faci si noua un desen? Afla ca nu sunt date despre cum arata acea curte asa ca acea cladire de acum nu face altceva decat sa te faca pe tine sa te duci sa te urci pe podelele din sticla si sa il vezi pe arheolog cand scoate o pivnita din lemn si sa te minunezi si tu. Imagineaza-ti lemnul ala daca il scoteau la lumina zilei afara ce se intampla cu el in 2 luni. apoi pe pereti te mai uiti asa la niste panouri digitale si vezi niste proiectii cum era viata in era aia si ce faceau aia pe atunci.
    " Michelangelo a pictat candva un soldat roman in toata splendoarea lui. A venit un cizmar si s-a uitat la incaltaminte si a inceput sa critice ca nu asa se fac sandalele si ca trebuiau curelele mai late si talpa mai subtire. De atunci Michelangelo a decis ca in galeriile lui de arta sa nu mai intre cizmari. " Daca ai inteles ceva din asta...m-as mira ;)

    RăspundețiȘtergere
  13. Proiectul e necesar, interiorul arata acceptabil, dar exteriorul e total pe langa... puteau macar sa se chinuie sa faca o propunere care sa nu fie doar un sketch-up amarat... Sunt de-acord cu faptul ca nu se incadreaza in nici un fel dpdv arhitectonic in situl dat si nu ajuta la punerea in valoare a nici unei cladiri din jur.
    Dupa cum zicea candva un prof de-al meu, e un obiect de sine statator- daca il iei si il pui in desert, arata exact la fel.

    RăspundețiȘtergere
  14. Proiectul e necesar, interiorul arata acceptabil, dar exteriorul e total pe langa... puteau macar sa se chinuie sa faca o propunere care sa nu fie doar un sketch-up amarat... Sunt de-acord cu faptul ca nu se incadreaza in nici un fel dpdv arhitectonic in situl dat si nu ajuta la punerea in valoare a nici unei cladiri din jur.
    Dupa cum zicea candva un prof de-al meu, e un obiect de sine statator- daca il iei si il pui in desert, arata exact la fel.

    RăspundețiȘtergere