Pro SMURD?

Ştefan Alexandru Băişanu, Brânduşel Nichitean şi Constantin Harasim la mitingul pro-SMURD

Sâmbătă, 14 ianuarie 2012, pe la orele optişpe trecute fix, în faţa Prefecturii au început să se adune zeci de membri ai organizaţiilor locale PNL şi PSD. Printre ei se afla chiar şeful liberalilor, Alexandru Băişanu, acesta fiind secundat de alţi lideri de partid, printre care Marius Zmău, Constantin Harasim, Brânduşel Nichitean sau Cornel Grosaru.

Contrar aparenţelor, oamenii nu veniseră să-şi facă cumpărăturile la piaţa ţărănească. Veniseră în centru taman pentru a participa la mitingul apolitic iniţiat de nişte cetăţeni pe Facebook. Mânaţi de un proaspăt dobândit spirit civic sau doar pentru că au fost convocaţi de la partid, în faţa Prefecturii s-au adunat vreo 50-60 de activişti de partid. Numărul “protestatarilor” aproape că a atins suta în momentul în care mai mulţi pensionari nemulţumiţi că nu au unde juca table s-au oprit, curioşi, pe margine.

Oamenii care ieşiseră cu o seară înainte din proprie iniţiativă în faţa Prefecturii s-au arătat dezamăgiţi de faptul că partidele din opoziţie au deturnat politic protestul din centrul Sucevei.


***


PS: Muzica lui Paţurcă şi Sterian a marcat Piaţa Universităţii în '90. Văz că şi protestele din ultimele zile încep să aibă propriile imnuri.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. domnii distinsi au mancat prea multa carne de porc de sarbatori si au iesit sa faca un pic de miscare. unii nu stiu sa protesteze, stiu doar sa profite.

    RăspundețiȘtergere
  2. camile draga, dar aia din opozitie nu sunt cetateni ai romaniei si ai sucevei? sunt din honolulu? a fi membru al unui partid inseamna a avea dreptul la opinie doar in sediul partidului?

    RăspundețiȘtergere
  3. brandusel tinea mainile-n buzunare sa nu-i sara vreo stampila... le-a luat sa nu fie nevoie de ele!

    RăspundețiȘtergere