[VIDEO] O săptămână de proteste la Suceava

Miercuri a fost a şaptea zi de proteste în centrul municipiului Suceava. Oamenii s-au adunat la Prefectură, au făcut un tur de oraş cu staţie la sediul PDL şi s-au întors în centru. Pancarte, sloganuri etc. Mesaje noi faţă de zilele trecute ar fi "Căpitane de vapor, ţi-ai bătut joc de popor", "Jandarme, nu uita, noi plătim pâinea ta!" sau "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi!".

Am înţeles că PNL Suceava trebuie să ducă joi cel puţin o sută de oameni la mitingul de la Bucureşti. Microbuzele se pare că au fost deja antamate şi plecarea anunţată, acum rămâne de văzut dacă au cu ce să le umple.

În schimb, la fel ca şi în alte judeţe, PSD va organiza un miting joi, la ora 16.00, în faţa Prefecturii judeţului Suceava. Ei s-au lăudat că scot o mie de oameni.

După episodul de sâmbătă, aceasta ar fi prima implicare făţişă a opoziţiei în protestele din centru.


Trimiteți un comentariu

5 Comentarii

  1. Dinule, nu avem nimic cu protestele, dar sa nu fie orchestrate politic sau sau fie organizate de anumiti lideri locali de presa...Nu e corect

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. Voi, care voi? Ai personalităţi multiple?

    2. Au murit mii de români pentru dreptul ca atunci când ai o nemulţumire să poţi să o strigi în stradă, în piaţă sau în faţa unei instituţii.

    3. Aşa cum am spus încă de sâmbătă, nu sunt de acord cu prezenţa membrilor de partid la proteste. Dacă oamenii sunt nemulţumiţi de ceva, fie că-i Băsescu, Guvernul, factura la asociaţie, taxa auto, Roşia Montana, legea câinilor etc, ei trebuie să iasă şi să-şi spună ofurile. Liderii politici nu au ce să caute în stradă. Am spus-o şi sâmbătă aici http://www.dinuzara.com/2012/01/pro-smurd.html

    RăspundețiȘtergere
  3. am participat si eu aseara la protest. cine are curajul sa iasa in strada o sa vada ca acele persoane care protesteaza nu sunt decat o mana de oameni nenorociti de necazuri si disperati ca nu au ce manca. voi care stati acasa si analizati si dezbateti cine organizeaza sau ce se ascunde in spatele acestor proteste ar trebui sa fiti recunoscatori ca mai exista si oameni cu coloana vertebrala care pot striga atunci cand ii doare. multumiti celor care au iesit in strada si aplaudati pe cei care ingheata de frig in fiecare seara avand doar speranta ca de maine vor avea un trai mai bun.iar pentru politicieni am un mesaj: nu participati la proteste. oricat de putini am fi, suntem doar cei care trebuie sa fie. Nu politizati protestele pentru ca atunci le veti decredibiliza. Nici voi nu sunteti mai buni decat cei din cauza carora am iesit din strada. Nu iesiti alaturi de noi doar sa va vedem, sa va salutati cu jandarmii sau sa legati cumetrii cu sefii de post.Nu avem nevoie de voi. Nu vrem sa va vedem coborand din masinile de lux oprite la colt de strada. Nu vrem sa vedem cat ati furat si voi pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  4. Inteleg ca lumea sa iasa in strada,atat timp cat este din proprie initiativa,si implicit sa-si manifeste nemultumirile intrucat fiecare e liber sa-si spuna opinia,crezul intr-un mod civilizat,insa ce se intampla nu e deloc demagogic,atat timp cat Psd-ul isi exercita voalat actiunea de manipulare in masa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Voi care staţi în casă le daţi posibilitatea politicienilor locali să politizeze protestele.Dacă ne adunăm 20 de oameni apolitici şi 30 politici e normal să se întâmple aşa.Haideţi să ne adunăm 40 apolitici.

    RăspundețiȘtergere