Carcalete ameninţă că pleacă din PDL dacă nu va fi desemnat candidat la primărie în locul lui Olărean

Petru Carcalete pare să-l fi învins pe rivalul său Aurel Olărean în cursa pentru desemnarea candidatului pentru Primăria Rădăuţi. Şef al organizaţiei locale PDL Rădăuţi, Carcalete a fost desemnat de colegii săi din organizaţie ca viitor candidat al partidului pentru funcţia de primar al municipiului.
La şedinţa de joi seară, Carcalete a obţinut 92 de voturi în timp ce Aurel Olărean a primit abia 13 voturi, alte două voturi fiind acordate viceprimarului Sticleţ.

Decizia organizaţiei PDL Rădăuţi trebuie să fie însă validată de biroul politic judeţean al PDL. Asta în condiţiile în care Gheorghe Flutur a afirmat public de mai multe ori că primarii în funcţie, inclusiv Aurel Olărean, vor candida pentru un nou mandat. Conducerea PDL Suceava se vede acum nevoită să tranşeze în scurt timp conflictul de la Rădăuţi, astfel încât scandalul din interiorul organizaţiei locale să afecteze cât mai scorul partidului la alegerile locale.

Carcalete încearcă acum să le forţeze mâna colegilor din conducerea partidului. Într-un interviu publicat de colegii de la radautiziar.ro, Petru Carcalete spune că Aurel Olărean nu a mai trecut pe la partid de la alegerile din 2008 şi ameninţă, voalat, că va părăsi partidul împreună cu un grup numeros de membri în cazul în care candidatura sa nu va fi validată de conducerea judeţeană a partidului.

Se pare că în cele din urmă la Rădăuţi vom avea cu siguranţă trei candidaţi: Aurel Olărean, Petru Carcalete şi Nistor Tătar. Deocamdată nu se ştie însă pe listele căror partide vor candida cei trei.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. TROTUÁR, trotuare, s. n. Porțiune marginală special amenajată din suprafața unei străzi, mai ridicată decât partea carosabilă, rezervată circulației pietonilor. [Pr.: -tu-ar] – Din fr. trottoir.

    Aceasta este definiţia cuvântului trotuar din Dicţionarul Explicativ al Limbii Române, ediţia 1998. Nu şi în municipiul Suceava. La noi acest cuvânt are cu totul alt sens.
    Direcţia de Urbanism din cadrul Primăriei Suceava a eliberat un certificat de urbanism şi autorizaţia de construire pentru amenajarea unei terase sezoniere pe un trotuar din centrul municipiului Suceava. Certificatul de urbanism a fost solicitat de SC LIE IMPEX SRL, firmă care a amenajat şi inaugurat recent un restaurant situat într-un spaţiu închiriat de la Bancpost SA. Potrivit datelor de la Oficiul pentru Registrul Comerţului, asociat unic şi administrator al firmei Lie Impex SRL este Elena Luminiţa Lungu, soţia primarului municipiului Suceava, Ion Lungu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai de unde sa stie Lungu la ce folosesc trotuarele? Ce, la Prelipca sunt trotuare?

    RăspundețiȘtergere
  3. Potrivit Oficiului Registrului Comerţului Suceava, la data de 17 martie 2011 a fost înregistrată firma SC Kamer Build Company SRL, asociat unic şi administrator al firmei fiind Eugenia Blatag, în vârstă de 21 de ani.

    Potrivit autorizaţiei obţinute de la Registrul Comerţului, obiectul de activitate al firmei este "comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate".

    Interesant este că la doar câteva luni de la înfiinţare, firma a început să asfalteze cu drag şi spor bulevardele principale ale municipiului Suceava. Este vorba de contractul obţinut de asocierea firmelor Conbucovina, Symmetrica, Cominco şi Florconstruct, lucrările fiind subcontractate în parte către Kamer Build Company SRL.

    Dar cum anume credeţi voi că o firmă înfiinţată pentru un aprozar, patronată de o domniţă de 21 de ani, a ajuns să asfalteze străzile Sucevei? Ei bine, lucrurile devin mai uşor de înţeles dacă vă spun că directorul firmei este Vasilică Puşcaşu.

    Numele lui Puşcaşu a mai apărut în presă după ce Direcţia de Finanţe Suceava a anunţat că acesta trebuie să plătească TVA pentru vreo 80 de apartamente construite pe persoană fizică în zona Nordic. Vasilică Puşcaşu este şi naşul de cununie al lui Andrei Motan, fiul Doinei Ganea Motan, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava.

    RăspundețiȘtergere