Dan Diaconescu vrea să fure Lumina Sfântă de la Gheorghe Flutur

Senzaţional! Dan Diaconescu a anunţat că şi-a pus avionul personal la dispoziţia Patriarhiei Române pentru aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim. Omul de televiziune cu nume de partid a spus la RTV că şi-a arătat disponibilitatea să însoţească delegaţia Patriarhiei la Ierusalim dar că nu poate din cauză că are interdicţie să părăsească ţara.

Până acum, aducerea Luminii Sfinte de la Ierusalim a fost asociată cu imaginea lui Gheorghe Flutur. Liderul PDL a fost cel care încă din 2009 a mers anual la Ierusalim împreună cu delegaţia Bisericii Ortodoxe Române iar imagini cu şeful Consiliului Judeţean Suceava ieşind din avion cu candela în mână făceau ocolul televiziunilor în fiecare noapte de Înviere.

Într-un interviu din 2010, Constantin Stoica, preotul-purtător de cuvânt al Patriarhiei, declara că asocierea Bisericii cu un lider politic nu reprezintă nicio problemă și motiva alegerea lui Flutur pentru că "este fiul Bisericii Ortodoxe Române".

Reprezentanții Patriarhiei Române au declarat pentru DeCeNews.ro"afirmațiile domnului Dan Diaconescu nu au nicio legătură cu realitatea".

Tu ce părere ai despre implicarea politicienilor în acţiunile Bisericii Ortodoxe Române?

Trimiteți un comentariu

9 Comentarii

  1. Într-un an cu faţa desfigurată de pioşenie şi de efort creştinesc s-a scoborât din aeronava sfântă pogorâtă din ceruri tocmai de la Ierusalim şi a adus lumina sfântă pentru întregul neam românesc. Acum se sacrifică încă o dată. Şi se pare că mulţi ani de acum încolo. 22 de mii de euro a costat deplasarea lui Gheorghe Flutur pe ruta Ierusalim-Suceava pentru a aduce lumina sfanta cu cateva ore inaintea Patriarhiei. Presedintele CJ Suceava sustine ca avionul l-a platit deputatul PDL Ioan Balan. Deputatul confirma ca a dat grosul banilor si spune ca alti cinci deputati PDL au pus si ei ceva. Totalul veniturilor declarate de Balan se ridica la circa 30.000 de euro. “Nu-s Gigi Becali, asta-i clar, dar era un moment in care cineva trebuia sa faca acest gest”, a declarat deputatul Balan.
    Dar iata ca si in meseria de "aducator de lumina sfanta" apare concurenta.Dan Diaconescu daca tot a depasit in sondaje PDL e normal sa-l depaseasca si pe Flutur la capitolul lucruri traznite.Daca Flutur aduce lumina cu lampa lui David(sau Dave) Diaconescu o va aduce cu lampa Elodiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu le-as sugera sa mearga sa caute lampa lui aladin si sa o frece amandoi pana iasa spiridusul cu voturile; iar lumina sfanta sa o aprinda in noaptea alegerilor cand o sa le numere:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Da e foarte buna ideea numai ca apar doua probleme:
    daca freaca(lampa)lui Aladin acesta s-ar putea sa nu mai poata iesi.
    cand o sa numere voturile nu o sa trebuiasca lumina deoarece nu o sa fie ce vedea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Congresul extraordinar a decis :pentru a maximiza voturile lampa lui Aladin va fi frecata de d-na Udrea.

    Ultima stire:Domnul Aladin a trecut la USL.
    Congresul extraordinar se repliaza repede si decide pentrul succesul la voturi un comitet coordonator va freca lampa d-nei Udrea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Degeaba santeti ironici si mistocari "a la golani cu copi paste" sub fusta sau dupa slit, ca nu tine, mai vizionarilor. Lumea se schimba cu viteza uluitoare, si nu uitati ca dintre doua sau trei rele oamenii vor alege varianta cea noua care inca nu a apucat sa se inraiasca. Asa este natura umana: alege noul, dar e conservatoare. Un mic paradox care ne tine treji. Ca in amor, mon cher, ca in amor. O sa vedeti cat este de scarbit este poporul de asemenea politicieni ticalosi abia dupa ce va aparea si a treia alternativa serioasa in politica romaneasca: MRU, care sper sa readuca spiritul liberal in noul partid pe care-l va face, avand in vedere ca actualul PNL este proape distrus de cand Antonescu l…aaaaaa tras in mocirla aliantei cu PSD si cu sfertul de partid al securistului Voiculescu.

    E clar ca Ungureanu va mobiliza exact eletoratul pasiv care nu mai participa la vot de ani buni de zile. Si sunt in numar mare, peste 45 la suta din populatia cu drept de vot. De aceea politrucii din USL sunt disperati si nu mai stiu ce sa faca, ca sa-l injoseasca pe actualul premier...pentru ca in situatia aceasta nici macar cele 35 la suta procente nu le vor mai avea la alegerile parlamentare. Asa sa fie, a venit momentul sa scapam definitiv de mafia securisto-comunista din USL.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu inteleg acestia ca prezentul politic care reclama un partid nou cu o mentalitate apropiata de responsabilitatea politica a democratiei in care ne scaldam de 20 de ani. Mentalitatea sociala se schimba sub forta exemplului si se poate face repede si dur cu sanctiunile de rigoare sau lent cu acceptarea si iertarea "scaparilor", altfel sanctionabile penal, inceputului de democratie. Asta este adevarata miza a reformarii politice; trebuie aparata elita poleita, democraturata in proportie cat mai mare, in rest evolutia noastra se suprapune peste efectul global de faliment politic si economic.

    Partidul Abstenteistilor reprezinta o masa, un potential virtual, dar nu o forta concreta, reala, din moment ce nu se manifesta. Absolut de acord cu necesitatea urgenta a trecerii la "democratia participativa". Este la fel de valabil si pentru Romania, nu numai pentru Franta.

    RăspundețiȘtergere
  7. IN NOIEMBRIE, daca trece testul argumentarii privatizarilor, Miscarea Razvan Ungureanu va face guvern cu PDL-ul! Pacat ca teologul Baconschi sta si cujeta! Inca! El are o masa uriasa la dispozitiei pe care ar fi trebuit s-o incoloneze demult pe lista PDL-ului! Dar RITMUL face diferenta! Iar Domnia Sa la ritm se pricepe cel mai putin! De aceea a si fost activat actualul Premier! Pentru a suplini absenta ritmului in PDL! P.S. Esentialul motiv pentru numirea Domniei Sale insa, este invitatia pro investitionala oferita de ambivalenta personalitatii sale! Cu el la carma Guvernului Romaniei, atrage toti investitorii "americani" catre Romania! Cei care sunt obisnuiti sa lucreze la butonul etnic, dupa dictonul "urmareste banul", vor veni in Romania! Si acesta va fi de fapt, ARGUMENTUL REUSITEI Domnului prim ministru!.

    Intentia salutara de a-l culpabiliza pe premier de apartenenta la un bolovan, legat de gatul oricaruia care vrea sa renasca, ne trimite cativa ani inapoi pentru reevaluare; daca Basescu este bolo-bulgarele antirenastere, atunci Iliescu, Nastase, si compania, deschizatoare de drumuri..., ce reprezinta ?. Ma tem ca raspunsul la aceasta provocare este sinonim cu recunoasterea esecului politic democrat care a generat o elita de exceptie si o societate falimentara. Ca sa analizam prezentul, ca sa construim viitorul, trebuie sa ne asumam trecutul asa cum este el consumat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sexul, energia si vointa! Si pentru ca energia si vointa la patrat, deranjeaza, USL-ul trebuie sa demonstreze ca miile lor de adunaturi fac cat cei doi! In rest, povesti de adormit copii! P.S. Este o bucurie sa fii arogant cand perceptia despre propria personalitatea este receptata, si de ceilalti nu doar de tine, ca fiind cea adecvat asumata! Premierul trebuie sa demonstreze romanilor ca dorinta Domniei Sale de a fi parte a elitei viitorului romanesc are temei! Si la asta munceste! Un singur amendament: preferam sa-si aleaga consilieri romani! Aici nu seamana cu Domnul Presedinte Traian Basescu! El a ales consilierii lui Tradiceanu! Saracii, trebuie sa-si ia revansa asupra romanilor! Personal ii inteleg! Dar nu-l "inteleg" pe el!.

    RăspundețiȘtergere
  9. L-am vazut pe Ungureanu si cu Gadea si cu Hurezeanu.Mi-a creat imaginea unui om care vorbeste elevat si nu spune nimic.E doar un securist adus de Basescu sa semneze toate vanzarile de tara incepand cu Cuprumin ,Gaze de sist,Transelectrica,Nuclearelectrica,CFR,Romgaz,Transgaz,Romgaz ,Tarom
    Acest om este flamand de putere si preamarire.ar face orice pentru asta.

    RăspundețiȘtergere