Vicovu de Jos, comuna condusă de independenţi

Alegerile locale din comuna suceveană Vicovu de Jos au produs o situaţie unică în judeţ. Funcţia de primar şi aproape jumătate din funcţiile de consilier local au fost obţinute de candidaţi independenţi.

Funcţia de primar al comunei a fost câştigată de candidatul independent Constantin Mutescu. Acesta a obţinut un nou mandat de primar după ce a fost votat de 70,65% dintre persoanele care s-au prezentat la vot. Deşi a candidat independent, Constantin Mutescu este perceput ca un apropiat al PDL.

La consiliul local, voturile au fost împărţite între independenţi şi partide politice.

Consiliul Local al comunei Vicovu de Jos este compus din 15 persoane. În urma numărării voturilor, patru mandate au fost repartizate Partidului Poporului Dan Diaconescu, trei mandate au fost câştigate de Partidul Social Democrat iar două mandate au fost adjudecate de Partidul Naţional Liberale.

Celalalte şapte mandate au fost obţinute de candidaţii independenţi Petru Bilibou, Vasile Carcea, Vasile Cîrdei, Nicolai Perdeica, Viorel Pîrghie şi Vasile Todosi. Astfel, ponderea consilierilor independenţi din consiliul local al comunei Vicovu de Jos este de 40%. Situaţia este unică în judeţul Suceava.

Contracandidaţii independentului Constantin Mutescu la funcţia de primar al comunei Vicovu de Jos au fost Vasile Petruneac de la PDL, Gheorghe Corneliu Carcea de la PNL, Ionel Pleşca de la PSD şi Gheorghe Şorodoc de la PPDD.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii