Despre postaci, STS şi fobii de politician

Văz că abia ce a trecut săptămâna de când a fost înscăunat preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava că Ioan Cătălin Nechifor i-a luat deja la ochi pe cei care comentează de rău despre el pe siteurile locale de ştiri.

În conferinţă de presă, Nechifor a anunţat că i-a dibuit pe doi dintre postaci că ar fi de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Asta graţie administratorului site-ului monitorulsv.ro care a decis să afişeze providerul de internet lângă numele celui care adaugă un comentariu. Detalii despre supărarea lui Nechifor pe postacii de meserie găseşti aici.

Trebuie făcută însă o precizare. Cei care au scris comentariile nu sunt în mod neapărat angajaţi ai STS ci folosesc un calculator care are internet asigurat de STS. De astfel de servicii beneficiază toate instituţiile care necesită comunicaţii secretizate cu alte structuri ale statului. IP-uri de la STS au şi Instituţia Prefectului, Poliţia, Jandarmeria, Pompierii, Frontiera, Finanţele, Procuratura, instanţele, Vama, Statistica, Cadastrul, Arhivele Naţionale etc.

Comentariile au fost cu siguranţă scrise de angajaţi din diverse instituţii deconcentrate şi conţin critici atât împotriva liderilor USL cât şi a liderilor PDL. Sunt chiar curios să văd dacă Nechifor va solicita totuşi, aşa cum a afirmat în conferinţa de presă, identificarea funcţionarilor publici care îl critică pe net.

Credeam că doar cei de la PDL suferă de fobia comentariilor negative dar văz că beteşugul se transmite odată cu funcţia.

Comentarii Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Comentarii Serviciul de Telecomunicaţii Speciale

Un exemplu despre cum dezinformează unii dintre postacii care freacă menta prin instituţiile publice găseşti aici.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. In principiu fiecare cetatean are dreptul la libera exprimare.Comentariile pe situri reprezinta o expresie a democratiei.Sigur ca ele trebuie facute cu un limbaj adecvat si in limitele decentei.Comentariile lui Amarul sigur nu sunt decente .Apoi nu-mi convine ca din banii mei sa platesc bugetari care in timpul programului si folosind logistica intreprinderii sa piarda timpul pe situri si sa scrie comentarii.Dupa programul de lucru si pe calculatorul propriu si netul pe care il plateste pe banii lui poate scrie pana nu mai poate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei care posteaza comentarii sunt de doua categorii:cei care o fac din proprie convingere,care vor sa-si expuna parerile,ideile,convingerile si cei care o fac obligati politic.Daca tot s-a pomenit de fobii de politician mitul urban spune ca pe vremea lui Flutur dimineata se facea comandament si Niculai Barba consilier personal si Lucian Hasovschi viceprimar erau desemnati sa scrie pe editiile on line ale ziarelor si pe bloguri comentarii pro pdl si anti usl.

    RăspundețiȘtergere
  3. Legea Big Brother functioneaza in Romania. Urmeaza ACTA.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.monitorulsv.ro/Local/2012-02-08/Noul-premier-desemnat-a-devenit-deja-tinta-protestelor-de-strada

    (postacii bugetari de asta primavara)

    RăspundețiȘtergere