Complex Zimbrul SRL a început să dărâme vila foştilor prim-secretari ai judeţenei de partid

Firma Complex Zimbrul SRL a început să dărâme vila Moroşan, folosită înainte de '89 ca locuinţă de serviciu pentru prim-secretarul filialei judeţene a Partidului Comunist Român. Deja toţi copacii care încojurau casa au fost tăiaţi şi au început şi lucrările pentru dărâmarea clădirii. Complex Zimbrul SRL a obţinut recent o autorizaţie de desfiinţare a clădirii de la Primăria municipiului Suceava iar un Plan Urbanistic de Detaliu aprobat de Consiliul Local i-ar da voie să construiască pe locul vilei Moroşan un bloc cu patru etaje.

Despre acest subiect s-a scris în anii trecuţi prin presă după ce oamenii de pe Aleea Nucului, una dintre cele mai liniştite zone din oraş, au sesizat Primăria că nu sunt de acord cu construirea unui bloc în spaţiul înghesuit dintre creşă şi blocul învecinat. Detalii aici şi aici.

În 2006-2007, atunci când Complex Zimbrul SRL a cumpărat vila Moroşan, firma era deţinută de Constantin Bujorean, Radu Florinel Ulea şi Radu Solomon, fiecare având câte o treime din acţiuni. Între timp, Bujorean şi Ulea s-au retras din firmă iar acum 98,5% din acţiuni sunt deţinute de Radu Solomon iar expertul contabil Otilia Elena Chmilevski deţine restul de 1,5% din acţiuni.

Complex Zimbrul SRL este firma care a dezmebrat fosta fabrică Zimbrul şi a vândut-o apoi pe bucăţi. Una dintre clădiri a fost vândută IPJ Suceava pentru trei milioane de euro şi a devenit actualul sediu al Poliţiei Municipiului Suceava, tranzacţie lăsâdnu-se cu o anchetă DNA. Afaceri la fel de profitabile au fost vânzarea spaţiului pe carea fost construit magazinul Kaufland, complexul comercial Zimbrul şi construirea blocurilor din spatele complexului Zimbrul.

Iată cum arată acum vila Moroşan:

Cum arată acum vila Moroşan

Cum arăta vila Moroşan în urmă cu doi ani:

Cum arăta vila Moroşan în urmă cu doi ani

Cum va arăta blocul care va fi construit pe locul vilei Moroşan:

Cum va arăta blocul care va fi construit pe locul vilei Moroşan
foto: monitorulsv.ro

Localizarea clădirii pe Google Maps:

Localizarea vilei Morosan pe Google Maps

Trimiteți un comentariu

11 Comentarii

  1. PARCA ASTA ERA UNUL DINTRE SUBIECTELE DE CAMPANIE ALE PNL! SAU NU S-A SCHIMBAT MAJORITATEA DIN CONSILIUL LOCAL, DOAT UN "D" CU UN "N"?

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum că au majoritate în Consiliul Local or fi uitat despre ce vorbeau în campania electorală

    RăspundețiȘtergere
  3. probabil proiectul se numeste "Extindere si modernizare......"

    RăspundețiȘtergere
  4. Poti atasa un print si in google maps? Fiindca nu stiu exact unde e asta. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am adăugat localizarea clădirii pe Google Maps

    RăspundețiȘtergere
  6. vreau sa stiu unde is lcourile de parcare pt locatarii acestei cladiri noi, unde sunt spatiul verde si locul de joaca pt copii.... aglomerarea tampita a centruului sucevei si nu numai indiferent de primarul care este.... sa voteze dracu USL-ul... noi cei de pe aleea nucului in nici un caz.... sa vedeti ieri ce praf si ce mizerie au facut cand au demolat...

    RăspundețiȘtergere
  7. OK. ESTE F.BINE CA VOR CONSTRUI!!!
    DAR NU AVEM NICI O INFORMATIE.....
    CAT COSTA,CE FEL DE APT. SI CAT SUPRAFATA....LOCUL DE PARCARE????
    CARE ESTE IMPARTIREA SUPRAFETEI APT.
    FOARTE NEPROFESIONAL
    VREAM SUPRAFATA DESFASURATA A LOCUINTELOR.....ALTFEL CE SA INTELEGEM????
    MULTUMIM

    RăspundețiȘtergere
  8. MAI ULTIMUL ANONIM! CREZI CA AICI, LA DINU, E AGENTIE IMOBILIARA? NU E DELOC BINE CA SE MAI INGHESUIE UN BLOC LA CATIVA METRI DE ZIDURILE VECINILOR. SI CA DISPARE UN SPATIU VERDE.

    RăspundețiȘtergere
  9. oricum de spatiul respectiv nu se foloseste nimeni acolo de ce sa nu se construiasca un bloc acolo ?
    eu sper si in locul actualei piete din centru dupa ce se va muta in parcarea subterana sa se construiasca si acolo un cartier de blocuri

    RăspundețiȘtergere
  10. Initiativa este buna, laudabila iar Sucevenii nu se pot plange ca nu au spatiu verde. Ar fi aberant. Mi-ar place sa mai vad asemenea pe timpurile astea. Sunt sigur deasemenea ca Sucevenii vor recupera, daca nu chiar reconstrui statuile care contribuie la identitatea orasului, in primul rand, iar aceasta ar putea fi o preocupare a acestui jurnalist care pare foarte documentat, scriind acest articol impresionant.

    RăspundețiȘtergere
  11. Este o constructie controversata.
    Nu stiu ... ma tem sa ma gandesc cata coruptie a produs la primarie, tribunal, consiliu judetean pentru obtinerea autorizatiilor.

    RăspundețiȘtergere