Prietenul Magiun, instalat de Nechifor antrenor la Rapid CFR Suceava

Şeful PSD Suceava şi al CJ Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, pare că vrea să o ia pe urma lui Pinalti şi a altor aleşi locali care au devenit cunoscuţi prin implicarea lor la cluburi de fotbal finanţate din banii publici pe care îi gestionează.

Deşi nu a dat niciun leu până acum pentru echipa de fotbal Rapid CFR Suceava, Nechifor i-a convocat, marţi, pe primarul Ion Lungu şi pe şefii echipei, Gabriel Clim şi Dumitru Moldovan, la o şedinţă în care a promis că de anul viitor Consiliul Judeţean ar putea finanţa clubul Rapid.

În timpul şedinţei, Cătălin Nechifor l-a scos din pălărie pe cetăţeanul Marin Barbu, zis Magiun, şi a condiţionat alocarea de bani pentru fotbal de la Consiliul Judeţean de instalarea lui Magiun la conducerea băncii tehnice a ceferiştilor. Banii însă îi va da de la anul. Păi măcar să fi plătit măcar salariul lui Barbu care nu cred că vine la Suceava pe o leafă de doi lei.

Nechifor le-ar fi explicat celor prezenţi la şedinţă că îl vrea pe Magiun antrenor la Rapid CFR Suceava pentru că ar avea o veche relaţie de prietenie cu Marin Barbu. De altfel, informaţia că numirea lui Magiun a fost impusă de Nechifor se regăseşte, voalat, în toate articolele publicate în presă cu privire la schimbarea antrenorului de la Rapid.

Deşi nu există foarte multe informaţii cu privire la relaţia dintre cei doi, presupun că prietenia lor durează din anii 1997 - 2000, atunci când Magiun era antrenor la Foresta iar Nechifor era director de hotel la Sagra SA Suceava.

Foarte interesant este să vedem şi cine făcea parte la acea vreme din Consiliul de Administraţie al Sagra SA, societate unde parte din acţiuni erau deţinute de Fondul Proprietăţii de Stat (FPS). Astfel, reprezentanţii FPS în conducerea Sagra SA erau Orest Onofrei (director DSV), Ioan Jiha (DSV), Gheorghe Flutur (director Direcţia Silvică) şi Eugen Girigan (director RADP Suceava).

Că tot veni vorba, să mai fie o supriză reinstalarea lui Eugen Girigan la şefia Drumuri şi Poduri SA? Şi având în vedere că Auto Oil 2000 Distribuţie SRL, firma lui Costel Bujorean, patronul Rapid CFR Suceava, are de încasat 8,5 miliarde de lei vechi de la Drumuri şi Poduri SA, firma Consiliului Judeţean, mai miră pe cineva viteza cu care conducerea clubului a acceptat fără să clipească înlocuirea lui Ovidiu Murariu cu Marin barbu?

Bun, revenind la Magiun, eu zic să nu ne lăsăm păcăliţi de imaginea de mare antrenor creată în jurul acestuia. În perioada petrecută la Suceava cel mai bun rezultat al lui Marin Barbu a fost o clasare pe locul 13 iar pe la cele 15 echipe la care s-a perindat ulterior nu a făcut nicio brânză.

Potrivit unui site de statistici din fotbal, transfermarkt.co.uk, în ultimii cinci ani Marin Barbu a câştigat doar 16,67% dintre meciurile oficiale.

Sunt chiar curios să văd dacă sucevenii au uitat cumva că în campionatul care s-a încheiat, Marin Barbu, antrenor la SC Bacău, rivala Rapidului la promovare, a fost cel care a încercat să-i cumpere pe unii jucători suceveni pentru meciul direct sau pentru alte meciuri unde ceferiştii ar fi putut pierde promovare.

Astea să fie marile realizări pentru care Nechifor l-a adus pe Magiun la Suceava. Şpăguitul arbitrilor şi jucătorilor să fie marea experienţă de care are nevoie fotbalul sucevean?

Câte etape îi daţi lui Magiun pe banca tehnică a Rapidului?

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Pe Areni, Magiun are o linie de clasament ceva mai rasarita: 86j 38v 23e 25i. Asta in aproape trei sezoane cat a antrenat Foresta.

    RăspundețiȘtergere