PNL şi-a stabilit candidaţii - Băişanu, Pardău, Irimescu, Rotaru şi Prodan vor parlamentari

Viitorii candidaţi ai Partidului Naţional Liberal Suceava la alegerile parlamentare din decembrie au fost stabiliţi, miercuri după-amiază, în cadrul unei şedinţe a structurii de conducere a filialei judeţene.

În urma negocierilor cu PSD s-a stabilit că în judeţul Suceava PNL va desemna candidaţi în şase colegii uninominale, unul la Senat şi cinci la Camera Deputaţilor.

Deşi în ultima perioadă au fost vehiculate mai multe nume privind posibili candidaţi din partea PNL, negocierile au fost practic anulate prin două decizii ale conducerii centrale a partidului.

Săptămâna trecută, prin protocolul de la Murghiol (Tulcea) s-a stabilit ca un colegiu pentru Camera Deputaţilor din Suceava să fie cedat Partidului Conservator. Evident, a fost cedat cel mai dificil colegiu - nr.2 Burdujeni. Tot atunci a fost clarificată şi situaţia parlamentarilor traseişti. Senatorul Tiberiu Prodan şi deputaţii Dumitru Pardău şi Mircea Irimescu vor candida în colegiile lor pentru un nou mandat.

Aşa se face că din şase colegii au mai rămas doar două. Unul este ocupat de Alexandru Băişanu iar cel de-al doilea a fost adjudecat de Raul Rotaru, omul susţinut de primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Printre cei care nu şi-au găsit un loc pe lista candidaţilor se numără, printre alţii, fostul deputat şi consilier la Curtea de Conturi, Mihai Sandu Capră, omul de afaceri rădăuţean Constantin Galan sau şeful organizaţiei municipale a PNL Marius Zmău. Aşadar aceasta este lista candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare din decembrie 2012:

Camera deputaţilor
Alexandru Băişanu - colegiul nr. 1 Suceava (cartierele din oraş şi Iţcani)
Candidat PC - colegiul nr. 2 Burdujeni
Mircea Irimescu - colegiul nr 6 Rădăuţi
Dumitru Pardău - colegiul nr. 9 Vatra Dornei
Raul Rotaru - colegiul nr. 10 Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc

Senat
Tiberiu Prodan - colegiul nr. 5 Siret - Rădăuţi - Vicov

În cazul PSD, deocamdată sunt aproape sigure candidaturile lui Ioan Stan pe colegiul Dolhasca, Eugen Uricec pe colegiul Fălticeni, Eugen Bejinariu pe colegiul Siret, Gavril Mîrza pe colegiul Cajvana-Todireşti-Şcheia pentru Camera Deputaţilor şi a lui Ovidiu Donţu pe colegiul Fălticeni, Tiberius Brădăţan pe colegiul Suceava şi Neculai Bereanu pe colegiul Gura Humorului - Câmpulung - Vatra Dornei pentru Senat.

Candidaţi USL Suceava la alegerile parlamentare: Alexandru Băişanu, Mircea Irimescu, Dumitru Pardău, Raul Rotaru, Ioan Stan, EUgen Uricec, Eugen Bejinariu, Gavril Mîrza, Ovidiu Donţu, Tiberius Brădăţan, Neculai Bereanu

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. Extraordinar! Un prieten de-o viata care a parasit dezgustat PNL-ul cu doar cateva zile in urma, mi-a spus cateva lucruri aproape incredibile daca nu ar fi avut sustinere in faptele petrecute deja. Planul tuturor ticalosiilor cu care USL isi trateaza propriul popor, a fost pus la cale imediat dupa numirea lui MRU ca prim-ministru. Si desi multi liberali s-au opus, camarila lui Antonescu a hotarat peste capul multor lideri locali, sa faca parte din acest plan atunci cand au aflat de la pesedisti de sutinerea rusilor si accederea imediata in functia de presedinte a eternului repetent adormit. Se stia nominal si ce parlamentari urmau a fi cumparati sau exonerati de raspunderea penala dupa preluarea puterii de catre USL in urma puciului parlamentar. Ba mai mult, tradatorii au mizat initial si pe ...

    ..implicarea primarului Sibiului precum si pe cea a sefului SMURD, dorind sa sporeasca astfel credibilitatea actiunilor lor scelerate, speculand gradul inalt de seriozitatea si popularitate cu care erau perceputi cei doi de catre societate. Ambii insa, spre cinstea lor, au refuzat. Sigur ca nelegiuitii USL s-au gandit si la reactiile UE si SUA, dar au mizat pe disesiunile existente intre anumite state membre si perplexitatea lor puse in fata faptului implinit. Retragerea din UE si intrarea sub umbrela mafiei politico-financiare rusesti ar fi fost ultimii doi pasi care le-ar fi asigurat reusita deplina in ceea ce priveste transformarea tarii intr-un paradis economico-infractional, in care sa domneasca faradelegea iar ei s-o controleze si sa scoata profit. Pe masura ce prietenul meu va hotari..

    ..sa-mi spuna mai multe, va voi aduce la cunostinta. L-am sfatuit sa puna totul pe hartie si sa mearga direct la Bucuresti. Din spusele lui, 2 lucruri au contribuit la decisiv la esecul planului USL incredibil de devastator pentru prezentul si viitorul natiunii noastre. Ambele, nici macar luate in calcul de tradatori. Boicotul referendumului si stoicismul CC. Dumneavoastra, cei care nu ati dorit sa legitimati cu prezenta la vot nelegiurile USL si cei 6 judecatori responsabili de la CC. sunteti adevaratii eroi ai unei Romanii pe care Ponta si Antonescu si-o doreau ca pe o dictatura mafiota ascunsa in spatele unei majoritati parlamentare total antinationala si antieuropeana. Sa fim doar atenti ca acesti impostori degenerati sa-si primeasca plata pentru toate samavolniciile lor. Puscarie si dispret.

    Imi cer scuze ca absenta mea a provocat griji sau indoieli prietenilor. Celor mai multi le-am explicat deja motivele iar ele tin de specificul slujbei mele precum si de unele defectiuni tehnice imposibil de prevazut. Multumesc tuturor pentru solidaritate.

    M-a surprins insa reactia unui tip las . Vocabularul lui contine doar termeni legati de..zamislire. De conceptie. Dincolo de asta,da impresia unei arhicunoscute insecte, mereu aflata in preajma unor dosuri cabaline.

    Ultimile cercetari zoologice au aratat ca Ruminatia, rumegatoare din familia Bovidae, adica vaca e una din cornutele mari care nu a prea au suferit transformari cerebrale pozitive de foarte mult timp. Putem deci afirma ca vacile, adica vitele mai pe intelesul si forumul nostru, raman tot vite. Cu spaima sau fara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am senzatia ca sunt in Kafka.Tot ce scrii tu aici e adevarat,numai ca cei care doresc aceste lucruri sunt Basescu si PDL.Ai inlocuit personajele.
    Cei mai mari mafioti si tradatori de tara sunt PDL si Basescu.Ei au transformat tara in colonia lui Barosso si Reding.Ei l-au numit guvernator pe Base contra vointei poporului.Iar Curtea Constitutionala face parte din institutiile de forta aservite lui Basescu alaturi de procurorul general,seful DNA,CSM,parchete.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim1: perfect adevarat ce spui, si foarte interesant ca ai informatiile de la cineva din PNL. Un partid care se vrea cu adevarat de dreapta nu poate face o alianta cu stanga niciodata, indiferent de scop. Reciclarea dublu-traseistilor re-reveniti este un alt argument impotriva bunelor intentii ale Usl-ului. Dar ce-i mai trist este faptul ca alternativa e firava(nu ma refer la gluma proasta PDL), si impanata deja cu personaje dubioase.
    @Anonim2: Nu te lasa purtat(a) de val, ci judeca tu, cat mai rece si mai obiectiv. "colonia lui Barosso si Reding" reprezinta un spatiu in care de obicei domina legea.

    RăspundețiȘtergere