Interlopii Sucevei, protejaţi de autorităţi

Ce ai răspunde dacă te-ar întreba cineva dacă în Suceava sunt interlopi? Şi care sunt aceştia? Ne-am obişnuit să ne comparăm cu alte oraşe mai "agitate" din ţară şi să credem că Suceava este un oraş liniştit. Nici vorbă. Suceava e plină de indivizi cu ocupaţii dubioase şi pe care nu-i ia nimeni la întrebări.

Rareori, abia când mai ajunge câte o victimă la spital sau când mai are câte unul curaj să facă plângere la poliţie se mai aude câte ceva despre interlopii oraşului.

Despre atitudinea autorităţilor faţă de aceşti indivizi nici măcar nu putem spune că este doar indiferentă ci pare să fie chiar prietenoasă.

Indivizi despre care se ştie că au în cazier jumătate din Codul Penal sunt protejaţi de sistem. Din diverse motive. Unii sunt folosiţi în campaniile electorale pentru a-i speria pe lipitorii de afişe ai contracandidţilor. Altora le sunt uitate dosarele prin sertare pentru că "ciripesc" atunci când poliţiştii au nevoie de informaţii. Alţii sunt protejaţi de poliţişti şi procurori datorită unor relaţii de rudenie cu diverse persoane cu funcţie sau pentru că cotizează unde trebuie.

Nu am avut în ultimii ani niciun un caz de condamnare. Toate dosarele prăfuiesc la Procuratură sau Poliţie.

În urmă cu două săptămâni, BMW-ul folosit de Cătălin Cimpoiaşi zis Cimpa a fost incendiat în parcarea de lângă blocul în care locuieşte. Răfuială între interlopi, a bănuit toată lumea.

Săptămâna trecută, un individ pe nume Mihai Moşneagu şi-a luat bătaie în apartamentul lui Cimpoiaşi. Au mai participat Dan Popovici (Dumitru Bîrtoiu) şi Laurenţiu Ionuţ Plopan. Individul a depus o plângere împotriva lui celor trei pentru lovire, şantaj şi lipsire de libertate.

Cimpoiaşi, Popovici şi Plopan au petrecut câte o noapte în arest şi apoi au fost lăsaţi de procurori să plece acasă.

Cercetat în numeroase dosare şi trimis în judecată de mai multe ori, Dan Popovici a scăpat de aproape toate probleme cu justiţia. Numele îi mai apare într-un singur dosar, pentru trafic de minori, trenat prin instanţe de prin 2006. Pe lista inculpaţilor în acest dosar se mai regăsesc Cristian Mihail Robu fost Hoidrag zis Porcu, Mihai Ilie Băbuţă zis Mimi, Sever Şutu fost Leonte, Neculai Strujan zis Niţulai, Adrian Thiel fost Şerşeniuc, Valentin Donu fost Jaronka, Cristian Constantin Dancu, Dumitru Marius Ciobotaru zis Tequila, Nicolae Mugurel Pastor zis Ghebosu, Florian Petru Pîrvu, Ştefăniţă Bujorean, Viorel Bordei, Marian Ciprian Pentelescu zis Mâr-Mâr, Marian Herghelegiu, Ioan Daniel Bidalah şi Cornel Daniel Droboghii zis Şchiopu.

Numele lui Cătălin Cimpoiaşi a început să apară prin ziare abia anul acesta. L-a bătut pe Sorin Juravle, fiul patronului Test Prima, şi pe administratorul şi o ospătăriţă de la restaurantul Corduş. Acum e acuzat de şantaj şi lipsire de libertate.

Despre Cimpoiaşi se ştie că este fiul unei secretare din IPJ Suceava, căsătorită cu un şef de serviciu din instituţie. Prin oraş se mai spune că Cimpoiaşi locuieşte împreună cu fiica unui comisar şef de poliţie.

Să ne mai mire atitudinea prietenoasă a autorităţilor faţă de aşa-zişii interlopi ai Sucevei? Voi ce părere aveţi despre relaţia dintre interlopi, poliţişti şi procurori?

Trimiteți un comentariu

8 Comentarii

  1. in toate orasele mari gasesti situatii asemanatoare. asta-i romania

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara indivizi de genul acesta societatea ar fi mai buna!Ar trebui bagati toti la inchisoare pana se satura de batai,trafic de droguri,tigari s.a.m.d.

    RăspundețiȘtergere
  3. dar pe sportivii lui VALERICA GHERASIM cind ii nominalizezi,ai sa fii stupefiat de ce o sa afli,ca nu degeaba nea VALI mai e director la CSM

    RăspundețiȘtergere
  4. da lasa ca vine nenea Todirut si face sala de fitness pentru ei la Suceava.Sa vezi atunci cati o sa fie prinsi!

    RăspundețiȘtergere
  5. nu ai tu treaba cu sportivi lui valerica gherasim, tu sa iti vezi de alte nominalizari nu sportivi

    RăspundețiȘtergere
  6. ma fratilor asa e viata in suceava ori esti smecher ori esti prost

    RăspundețiȘtergere
  7. aloo tu care esti ala prost sau ala smecher?

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai este un personaj in suceava care a facut valva pe facebook cu clipuri impotriva politiei... si postari se numeste stefan semian cazierul nu e gol deloc scandaluri in mall amenintari batai si nici o zi arestat, ma intreb sincer e politist sub acoperire ?????

    RăspundețiȘtergere