USL Suceava a intrat în zodia chermezelor electorale

Noua conducere USL a judeţului Suceava a preluat, fără nicio ezitare, moda chermezelor electorale, perfecţionată de fosta administraţie PDL. Obiceiuri până nu de mult criticate au ajuns acum printre principalele preocupări ale liderilor USL Ioan Cătălin Nechifor şi Ştefan Alexandru Băişanu.

În urmă cu un an, în noiembrie 2011, Nechifor afirma că nu se justifică promovarea turismului în perioadă de criză ci doar când piaţa permite. "Când e criză, vacanţa este prima care sare de pe lista de priorităţi a unei familii. În criză oamenii au alte priorităţi", spunea Ioan Cătălin Nechifor, citat de România Liberă.

Am ieşit din criză şi nu ştiu eu ori Nechifor şi-a schimbat radical opinia? Altfel nu-mi explic cum fără nicio ezitare liderul PSD finanţzează acum chermeze electorale sub pretextul promovării turismului. 

În 2008, imediat după ce a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur a inventat tot felul de pretexte pentru organizarea unor chermeze electorale în preajma alegerilor parlamentare.

La 10 octombrie 2008 a organizat Forumul Regional de Investiţii la Centrul Economic Bucovina de lângă Aeroport. Prilej cu care Theodor Stolojan s-a plimbat cu mocăniţa. Peste două zile printre caşcarabetele din lemn ivite în centrul Sucevei a defilat toată floarea PDL. Link pentru aducere aminte.

Apoi, la 28 noiembrie 2008, împlinirea a 90 de ani de la unirea Bucovinei cu Regatul Român a fost speculată prin aducerea mocăniţei în centrul oraşului, punerea în scenă a unui spectacol cu defilări şi salve de tun, brad de Crăciun şi concerte de muzică populară. Era, desigur, doar o coincidenţă faptul că peste două zile, la 30 noiembrie, aveau loc alegerile parlamentare.

După patru ani noua conducere a CJ Suceava copiază fără reţineri tiparul stabilit de Flutur. În week-end, liderii USL s-au afişat la Târgul de toamnă "Produs în Bucovina" de la Iulius Mall Suceava şi la Târgul Lăptarilor de la Câmpulung Moldovenesc.

La sfârşitul acestei săptămâni, în centrul Sucevei va fi organizat Târgul de turism al Bucovinei. Evident cu spectacole şi concerte pentru electorat. Toată distracţia costă un miliard de lei vechi din bugetul Consiliului Judeţean. Şi aici revin la faptul că anul trecut Nechifor spunea că nu se justifică finanţarea promovării turismului în perioadă de criză.

Apoi, consilierii USL din Consiliul Local Suceava au "inventat" Festivalul Mustului, eveniment finanţat cu 585 de milioane de lei vechi. Că Suceava nu este zonă viticolă nici nu mai contează.

Iar la 28 noiembrie, cu vreo zece zile înainte de alegeri, pe modelul inventat de PDL în 2008, ni se pregăteşte o chermeză pe motiv de Ziua Bucovinei. De data asta în regia lui Ştefan Alexandru Băişanu.
Vezi ce s-a întâmplat la 28 noiembrie în anii 2009, 2010 şi 2011.

Ce părere aveţi voi de această inflaţie de evenimente din perioada alegerilor? Credeţi că sucevenii mai pot fi prostiţi cu mici, bere şi concerte de muzică populară?

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii