Fracturile logicii din discursul lui Băişanu

Dacă la tine la fabrică eşti portar dar te lauzi că de fapt eşti contabil-şef e posibil să ai probleme. Dacă eşti un amărât de sergent şi te lauzi prin târg că de fapt eşti colonel cu siguranţă vei avea mari probleme. În schimb, dacă eşti conferenţiar dar te lauzi peste tot că eşti profesor universitar n-o să păţeşti nimic. Ba e posibil să ajungi chiar parlamentar.

"În logica mea de profesor universitar de logică". Aceste vorbe au fost cuvântate de şeful PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, în timpul şedinţei comune a Parlamentului pentru aprobarea legii bugetului de stat pe 2013.

Că tot veni vorba, vă provoc şi eu la un exerciţiu de logică:

Afirmaţia poate fi desfăcută în următoarele trei componente:
1. "logica mea" - prezenţa unor oarecare urme de logică în discursul lui Băişanu;
2. "profesor universitar" - deţinerea titlului de profesor universitar;
3. "de logică" - faptul că Băişanu ar susţine cursuri de logică.

Având în vedere conţinutul CV-ul lui Băişanu, vă rog să precizaţi dacă măcar vreuna dintre cele trei componente ale afirmaţiei citate ar putea fi considerată adevărată.

CV deputat Ştefan Alexandru Băişanu - Mincinos profesor, conferenţiar logică


Iată şi înregistrare video în care Băişanu afirmă cu o seninătate de îngheaţă apele că are logică, că este profesor universitar şi că susţine cursuri de logică:

Trimiteți un comentariu

9 Comentarii

  1. omul o ciudat rau, sincer...

    RăspundețiȘtergere
  2. cand te plictisesti si nu ai subiecte, te gandesti sa mai scrii cate ceva despre baisanu

    RăspundețiȘtergere
  3. O creatura extrem de rapace si fara pic de rusine.Orice atinge se usuca si nu construieste nimic in jurul sau.E de mirare cum il suporta cei din PNL.Nu cred ca sunt toti la fel.La noi nu ar rezista o zi acest "profesor".

    RăspundețiȘtergere
  4. „Epistemologia este ramura teoriei științei și totodată a filosofiei care cercetează originea, structura, metodele și validitatea cunoașterii științifice.” (Ștefan Georgescu, 1970) Cred ca ar avea legatura, macar cat de cat, cu logica. In ce priveste calitatea de profesor universitar, cred ca ai perfecta dreptate iar cat priveste "logica lui" ...

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cred ca a folosit sintagma in sens general. si lectorii si asistentii universitari sunt cunoscuti, generic vorbind, ca profesori. in orice caz, comparatia cu portarul si cu caporalul e fortata si deplasata. sorry!

    RăspundețiȘtergere
  6. ...si apoi, omul a vrut sa faca un joc de cuvinte, larg raspandit in tehnica discursului: logica mea de profesor de logica! repetitia in sine atrage atentia, accentueaza ideea etc. iar ca profesor de stiinte-sociale, da, a predat cu siguranta logica, dincolo de faptul ca unele cursuri enumerate acolo presupun lectii, cel putin introductive, de logica. eu cred ca sunteti prea mic pentru o lupta atat de mare. in traducere libera, necopt, necitit, nepregatit, superficial, patimas, razbunator, neinspirat!

    RăspundețiȘtergere
  7. dinule, aici nu ai dreptate. artificiile de genul asta fac parte din "bucataria " oratoriei. ce am eu de bagat de vina e ca omul, dupa toata introducerea, cerea mai degraba ca amendamentele sale sa nu fie votata(scuze, daca n-am inteles corect!). cam asa am impresia ca si-a sustinut sandu baisanu propriile amendamente si cu asta s-a laudat in fata liberalilor suceveni! ca, vezi Doamne, ce curaj a avut el sa introduca si sa sustina amendamente in folosul sucevenilor, cand "ordinul de zi" era ca nici un parlamentar pnl sa nu faca acest lucru(s.r. stanescu dixit!)!
    asta cred ca e buba, si nu o sama de excese oratorice.

    RăspundețiȘtergere
  8. ideea e ca sandel e umflat nu cu pompa ci cu trompa, este un produs al sistemului si nu e decat o alta gorila a tranzitiei.. te-a prins, te-a ars, apropiatii stiu bine valoarea sa si cate parale face. apoi, din discursul sau reiese clar ca e deloc deiplomat si ca a incercat sa dea cu tifla lui hrebenciuc, care l-a persiflat lejer... hrebenciucul stie el ce stie...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cine a avut de-a face cu "Omul nostru" , sigur a fost ars la maxim. Daca e luat repede nici nu mai stie ce amendamente a depus.Totul pentru spectacol , pentru a se face remarcat de colegii, ce nu il bagau in seama. Oricum, si-a castigat o eticheta frumoasa acum.

    RăspundețiȘtergere