Balul maidanez

Vineri, 15 martie, Hotel Zamca. Obişnuita chermeză devine dintr-o dată simandicos eveniment presupus caritabil. Ăia de învârt pinguinul şi rup podele pe puşca şi cureaua lată s-au transformat subit în entuziaşti melomani. O bucată de cârpă legată şleampăt la gât îi amăgeşte cu senzaţia unei temporare autoextirpări a glandei manelismului. Papionul împrumutat de prin vecini le-a dat aripi, răbdare să asculte Strauss şi satisfacţia unui părelnic sentiment al apartenenţei la boieretul târgului (alcătuit, fireşte, din bişniţari reevaluaţi, eterni sponsori de partid, vremelnici vechili din deconcentrate or directoraşi cu funcţii căpătate pe cumetrii). Dacă nu ştiţi despre ce vorbesc, o să înţelegeţi cu siguranţă de aici.

Cam pe la ora când începea distracţia descrisă mai sus am ajuns acasă, undeva în Zamca. Răsuflam greu pentru că abia m-am eschivat de o haită de maidanezi belicoşi. Pe ghete aveam un strat de câţiva centimetri de glod recoltat de pe "aleea" pe unde trec în fiecare zi. În casă era frig. Mă duc la calorifer. E rece. Pe geam văd un cetățean care fumează într-o căruţă în timp ce doi puradei scormonesc prin buncăr. Sunt veseli. Gunoiul n-a mai fost ridicat de vreo săptămână aşa că recolta se anunţă bogată. Desfac plicul cu factura la curent şi mă crucesc când văd că pe lângă consum, rezervări şi taxe radio-tv acum trebuie să mai plătesc şi nu ştiu ce certificate verzi. Deschid televizorul. Pe postul cu cruce mogulul parlamentar vorbeşte despre fantezii cu zone industriale. Zâmbesc la început, dar dintr-o dată mă apucă nervii. Îmi imaginez adunătura de papioane şi rochii din bazar mimând filantropia în timp ce valsează împleticit. Au ajuns în sala de nunţi, cumetrii şi parastase de la Zamca trecând prin acelaşi cartier plin de câini, gropi şi noroi, dar fără să valseze mai întâi la balul maidanezilor.

Trimiteți un comentariu

11 Comentarii

  1. nu mai e secret ca nu avem elite. elite care sa predestineze pe 30-50 de ani viitorul unei natiuni. avem insa ciumpalaci care bat toba sa sara in ochii poprului cat is de bogati.. deh, afaceri cu statul, pile, functii, cumetrii alte criterii... de aia a fo juma de sala sambata la PSD la casa de cultura... de aia că coabitează :))... nechifor tipa ca uite cioara de pe gard, uite cine face treba mare de pe bloc.. dar se afiseaza cu cei care au tradat si vor mai trada... Iti amintesti Dinule cum salariatii muzeului si bibliotecii judetene au fost scisi cu japca de Fluturaş la dat jos pămatul de pe arboretu din centru urbei? cine i-a scos acu un an de zile, managerii lu Flutur is tot pe functie.. uite de aia viitorul politic al lui Nechifor e petcetluit. vom trai si vom vedea. putintica.. rabdare...

    RăspundețiȘtergere
  2. COMPLETARE: CERTIFICATELE VERZI IS ALEA DIN CARE SE FAC MARILE PARCURI EOLIENE PENTRU CARE IL LAUDATI PE GICA VON SCHMETTERLING UND SCHEISSE ACU VREO DOI ANI. SI DIN CARE MARELE INVESTITOR I-A PLATIT LUI NICU TROASE CASUTELE PENTRU PITICI PE DEALURILE STUPCAI(SAU HORODNICENIULUI, OARE?). CA MORILE DE VANT....

    RăspundețiȘtergere
  3. Orice societate are o elita. Asa cum a fost organizat acest eveniment,dar s-a facut ceva pentru acei copii. Ma intreb ce faceti voi,cei care doar criticati, pentru cei din jur... doar improscati ,in rest e ... nimicul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iote că a apărut şi primul comentariu scris de un papion. Sau să fie o rochie din bazar?

    RăspundețiȘtergere
  5. DINULE, CUM SA FIE PAPION ? La dracu.. e travestit ca desteptul ăla de la Rotary Vaslui care a fost dat pe Click si Libertatea astazi ca cica e şimare sef la curtea de conturi sau aşa ceva si la un bal rotarian a facut poze iar un alt director îi punea manautele pe coiutze :)) .... evident ca rotarienii handmade Suceava is elita, dar nu e.. cea potrivită :)) :)) :)) :)) :)).. hai, ca m-am amuzat amu ia...

    RăspundețiȘtergere
  6. Luni seara ajung acasa obosit si terminat dupa atatea zile de munca, ca de na, astia mai prosti de la privat, muncesc si in week-end.Deschid televizorul. Si ce sa vezi? Balul de la hotelul Zamca. Balerini si balerine dansau invartite pe muzica lui Mozart. Printre ei, pe langa mese defilau frumos in mainile unor "papioane"(manechini)mai multe frumuseti de tablouri. Atunci ma intreb? Astea o fi tablourile furate ale lui Picasso and company?

    RăspundețiȘtergere
  7. Dinuli, iar Io* cu-n off-topic:
    Pe Alice Masquerade am țintuit-o la insectar, cum s-ar zâce.
    La asiata aia mnicuță, de îmblă ca titirezul prin gubernie, i- am atașat corespondent. **
    Amu nu mai am ce trolla fiindcă enjinerii piulițari de la fițuica nenorocită au prin prin spate un batalion de iepuri ce ronțăie frunzele morcovului ce le-a intrat în koor.
    Așa că mă preumblam pe site-urile cu melodiile ce-or să răsune la eurovision (ca să-i încurc un picuț apele lui Cezara Bowlless – odalisca favorită a sultanului din Brunei).
    Ș-am găsit la priatelii bîlgarski una mică și iute la mânie care bontănește la dobe mai ceva ca nepoata bunicii celor de la Zdob și Zdub.
    Ian de privește la adăugitura asta:
    http://www.youtube.com/watch?v=HHgazVdgKZs
    Sau dă căutare vangheliană goagălită după picturile lu Elitsa Todorova.
    Nu-i așa că samănă cu Cathylina Zoroastru – fata lu tata?
    Sau aduce pe aproape cât de cât, c-aia-i, chiar dacă-i mai mică de stat, îi mai încălată la vizionat și n-apare pe sticlă ca un spot vertical luminos, de zici că s-o strâcat lampa din baleiajul orizontal!
    Și nici n-o suflă vântul peste coperișuri atunci când pune Jurca cod potrocaliu de intenfisicări ale vântului însoțite de averse și reverse de ploaie, șliboviță și unsoare.
    Nu-i așe că samănă?
    ------
    * Io adică satelitul lui Iupiter –Zeul !!!
    ** Po’ să fii sigur că-ți vine și ție rândul la clonare! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Aștept cu interes și abnegație :))

    RăspundețiȘtergere
  9. "elita abulicilor" n-o să vadă niciodată
    ridicolul lor şi zâmbetul celor din "lume"
    fiindcă ochii ... ei nu-i folosesc să vadă
    ci, doar, cu alte "papioane" să se-adune

    vorbiţi degeaba, nu se schimbă nimic !!!
    poate doar dacă vă faceţi update la "ţinută"
    EI nu vă consideră nici măcar "inamic"
    nu ştiu că voi susţineţi .. pătura întreţinută

    în gestaţia neânţeleasă numită pătură socială
    se vorbeşte o limbă .. cu milioane de sensuri
    cum să-i spui unei alte "pături" cu nu e specială ?
    nu poţi..nici în ochi, nici măcar în versuri :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Pârțâilă, nici aici n-am loc să respir aer neviciat?
    Marsch în morții mă-tii pe site-ul fițuicii nenorocite, fă un Sonderkommando uslaș cu LindikaMamii, cu Tiberius Libertulus Scribulus Obedientus și cu enjineerii piulițari amploiați la apelul bocancilor pe post de papugii scârța-scârța pe hârtie și apucați-vă „să formați opinia publică”, „să cultivați atitudinea civică” de sorginte slavonă.
    Doar acolo e site-ul vostru, al lătrăilor mecenați în grivne și kopeici, iar cine nu-i din același aluat muscălesc cum s-ar zice e împotriva voastră și-i trebuie băgată ciubota-n gură.

    Mai lasă, măi boșorogule pârțar, câte un colț de univers nemaculat cu dâra fetidă a mucusului vostru kaghebist!
    Mai lasă nestrivit câte-un crâmpei din corola de minuni a lumii.

    Nu vă kăkați voi chiar peste tot, Pârțarule scelerat, ipocrit și poltron!
    V-am lăsat netulburat troaca voastră nenorocită. Pentru totdeauna.
    Procedează reciproc, dacă mai ai vreo urmă de demnitate și bun-simț!

    RăspundețiȘtergere