Despre Tricolor, Harcov, presă şi politicianism

În urmă cu un an, în centrul Sucevei se striga "Harghita şi Covasna sunt în ţara noastră!" şi "Harghita, Covasna, pământ românesc!".

Tot anul trecut, în noiembrie, Antena 3 a făcut o insistentă campanie care promova afişarea drapelului naţional, denumită "Pe tricolor e scris unire", lăudată zelos de liderii uselişti.

Săptămâna trecută, Ponta a criticat incendierea drapelului Ungariei de un cetăţean din galeria FC Rapid.

Tot săptămâna trecută, presa a relatat cum Sabina Elena, o elevă din Covasna, a fost certată de colegi şi profesori şi ameninţată cu moartea pe internet pentru că a purtat la cursuri o bentiţă tricoloră.

Români din toată ţara s-au solidarizat cu Sabina Elena. Vezi aici acţiunea din Suceava.

Grabnic apărător al drapelului Ungariei, Ponta a tăcut mâlc în cazul Sabinei. La fel şi Antenele. Au uitat că timp de o lună au promovat fervent afişarea drapelului naţional.

Jumătate din ţoalele cumpărate din bazar au pe ele drapelele SUA, Angliei, Italiei, Spaniei, Franţei, Germaniei etc. Nu se scandalizează nimeni dacă le porţi. În schimb eşti un periculos instigator dacă afişezi tricolorul. Ăia au făcut un adevărat cult pentru drapelul naţional. Nouă ni se inoculează în subconştient teama de a-l afişa.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. La purtat drapelul si la mandrit cu el mai romani decat romanii sunt basarabenii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dinuli,
    zâi lui Sorinache și lui dom profesor Popovici că-ntr-o fițuică ninorocită unu cu chelii și musteață le bate opinca obrazului despre cum se face învățământ eficient și jurnalism etic.
    Cică o învățat iel la facultatea de piulițe cu pas metric și filet pe stânga cam cum e cu deontologia lui Gutenberg și Lumiere.
    Cică tot aclo la aIDi o făcut și DPPD-ul așa că dom profesor poate să-și lege de gard deceniile de activitate didactică.
    Ș-o mai zis că la vremile anilor 90, cînd IEL - deontologul pișorcos a fondat primele ziare și posturi de radio în Suczawa, Sorin îmbla bat prin târg și pișca de kur fetili bukowinenilor.

    Amu s-ar pute ca să fi cedat nervos Scribulus Libertus Obedientus, dacă s-o apucat să sară la beregata colegilor. Asta se întâmplă când stai mai prost la chapterul „Pregătire psihologică pentru luptă”

    Dar dacă-i turbat și data aviatoare când vă întâlniți cu iel, iese din boscheți și sare la voi să vă muște de gât?
    Io zic ca de-amu, când îl zăriți prin arealul împrejmuitor, să treceți strada pe trotuarul ălălalt, vă îmbarcați iute în mășinile voastre și demarați cu a treia driftuită.
    Lăsați-l pe turbat să spumege singur!
    Sau cal 112 să vie băieții cu chimeșa ceea de pânză trainică de are mânecile prelungi!

    Părerea mea! Hâc!

    RăspundețiȘtergere