Memorialul din centrul Sucevei

Îmi spunea cineva astăzi pe feisbuc că centrul municipiului Suceava arată ca Memorialul Holocaustului din Berlin. Am căutat pe internet şi am găsit aceste fotografii:

Centrul Sucevei seamănă cu Memorialul Holocaustului Berlin
Centrul Sucevei seamănă cu Memorialul Holocaustului Berlin

Seamănă sau nu centrul Sucevei cu Memorialul Holocaustului din Berlin? Vă place cum arată acum centrul municipiului Suceava sau aţi fi preferat să rămână cum arăta aici?

Foto: earthinpictures.com, acuriouswanderer.wordpress.com

Trimiteți un comentariu

28 Comentarii

  1. IN GRADINA LUI ION SI-A TURNAT SIESI BETON! PE COMISION!
    SI NU-S POETUL OMNIPREZENT! DAR PE LUNGU CINE L-A PUS PRIMAR? NU CUMVA TOT AIA DE SE PLANG INTRE ALEGERI! MEMORIALUL GEMENILOR! DE LA PRIMARIE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai satul Suceava nu arata durere ?? Te dor ochii, te doare mintea si sufletul cind vezi in ce hal a ajuns Suceava sub domnia prelipcanului Lungu. Pietonalul din centru poate fi pe bune numit Memorialul Sucevei, nu ? Lipseste sa mai depunem niste coroane in memoria a ceea ce a fost Suceava. Si o coliva uriasa sa se bata babele pensionare pe ea.Iar in parcare facem un praznicar.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sub Ceasusescu orasul avea personalitate.Piata era superba plina de verdeata si flori.Acum Lungu a transformat-o intr-o zona austera si mohorata,cu granit chinezesc cenusiu si cu guguloaie placate cu travertin negru.Am fost ieri in centru.deja dalele de granit sunt patate,in multe locuri a sarit granitul pe la colturi.Nu e pic de viata in piata aceasta,totul este gri,negru si tern.

    RăspundețiȘtergere
  4. E usor sa observi ce nu-ti place si sa cauti vinovati, apoi sa-i arati cu degetul. E mai putin placut sa recunoastem ca nu exista cu adevarat alti vinovati decat noi toti, pentru ca permitem acestor lucruri sa se intample. Ocupati fiind sa aratam cu degetul, nu ne facem timp si nu investim energie pentru a face ca lucrurile sa fie asa cum ne-ar place sa fie. N-ar trebui sa fie o asa mare mirare sa vezi ca atunci cand existi pasiv, altii iti creeaza lumea in care traiesti dupa bunul lor plac.

    RăspundețiȘtergere
  5. upsi.. pisi andreea cam are dreptate... totusi e un pas sia cest articol... sa vedeti fratilor ce de betoane vor fi pe la Curtea Domneasca unde inainte era un parc superb...

    RăspundețiȘtergere
  6. Multime multa in centru.Toti sunt cu flori pe care le depun la baza monumentului placat in marmura neagra.Adica la Memorialul Durerii Sucevei.S-au implinit 9 ani de cand se depun flori la baza monumentului.Memorialul Durerii ca orasul Suceava si-a pierdut identitatea.Durerea ca orasul a ajuns in ultimul hal.Cu infrastructura praf si pulbere,murdar,fara cinematograf,teatru,filarmonica.Oamenii depun flori la memorialul Durerii.In fata Casei de Cultura se afla un cort.Si in fata cortului este un tanar zambitor.Acolo se semneaza listele pentru demiterea primarului.Oamenii pun flori la baza monumentului apoi merg la cort sa semneze listele.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru Andreea Mandiuc
    In iarna 2012 la Suceava a inceput mitingul contra regimului Basescu la o zi dupa Piata Universitatii.Si a continuat non stop doua luni de zile.S-a manifestat la Suceava si contra exploatarii gazelor de sist,contra exploatarii Rosia Montana ,s-a manifestat solidar cu eleva cu bentita tricolor din Covasna.Zilele trecute s-a intamplat un lucru extraordinar.Erae prima data cand cetatenii manifesta pentru respectarea legilor,pentru respectarea spatiilor verzi si contra celor care calca totul in picioare sub privirea indiferenta a autoritatilor,respectiv familia primarului de Slatina (Suceava)Gherman.Felicitari domnului Darja ,un vasnic luptator al societatii civile pentru dreptate,demnitate si respectul legii.Domnul Darja a fost sofletul mitingurilor din iarna 2012.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dinule, am avut traseu prin Țărănoaia voastră, sâmbătă.
    Înainte de a pleca din țara voastră de CÂCAT, pentru o lungă perioadă.

    Concluzia celor vreo 2 ore de așteptare:
    Suceava voastră PUTE!
    - PUTE a țărănoi nespălat transhumat la bloc;
    - PUTE a țărancă incultă, cu maimuțica sifilitică odorizată-n șanel faiv, amploiată la apelul bocancilor pe post de împărțitoarea dreptății etico-gramaticale (see odalisca nefutată);
    - PUTE a boulean cocalar de la Prelipca erijat în maire de la ville;
    - PUTE a țigan borât și incult, cocoțat prin furtișag și cotișag în cele mai înalte funcții legislative;
    - PUTE a milog venal, aprig pupător de cururi de partid și sugaci dibace a poolii neo-ciocoiești.

    Dar cel mai mult Suceava voastră PUTE a câcat de meltean.
    A câcat de vierme proletcultist, umil ascultător al poruncii de supușenie datorată stăpânirii. Suceava voastră PUTE a câcat de vierme socialist având orizontul spiritual limitat între angoasa teribilă a săbiei lui Damocles și perspectiva apetisantă a șhaormei udată cu bere cu gust puternic și amărui.

    Suceava voastră PUTE, din toate încheieturile și din toate țâțânile.
    PUTE a prost, a bou, a țărănoi, a incult, a cocalar, a escroc.
    Dar mai ales PUTE a rezultatul metabolic al viețuirii acestor categorii de protozoare.

    Suceava voastră PUTE A CÂCAT.

    Bleax!
    Hristosul mamei voastre de spurcăciuni nesimțite!

    Când o să mă scobor din airplane, o să mă hodinesc în livada cu cireși.
    O să-mi astâmpăr fierbințeala în valurile sidefii.
    O să adun fructe de mare cu care o să-mi stâmpăr foamea.

    Și n-o să-mi aduc aminte în vecii vecilor de Suceava voastră CARE PUTE A CÂCAT.
    Și nici de țara voastră de tot câcatul.

    AM ZIS!
    (dumnezeii mamei voastre de viermi mizerabili!)

    RăspundețiȘtergere
  9. Tazmania, zi-mi si mie de unde esti frate ? Te invidiez ca pleci, brava tie ! Ce-ai scris, e nashpa, dar adevarat. Avem o flora si o fauna de toata jena in mindra noastra comuna.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pa bune, AVEM CORT PENTRU STRINGEREA DE SEMNATURI PENTRU DEMITEREA PRIMARULUI ? Acuma am fugit ! Cite semnaturi trebuie sa scapam de prelipcan ? Fiisu si-a si intins azi scaunele si mesele pe pitonalul facut de tacsu. Pa bune, ca fain e sa fie taica primar, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Ei,chestia cu cortul era o metafora in contrapondere cu memorialul durerii.Dar dupa sarbatorile de Paste societatea civila din Suceava chiar intentioneaza sa inceapa campania de semnaturi pentru demiterea primarului.Legea numarul 215/2001
    se refera la organizarea referendumului pentru destituirea primarului.Actul normativ specifica faptul ca organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ba nene, sigur ne adunam 25% sa-i tragem un shut intre buci prelipcanului si clanului sau.

    RăspundețiȘtergere
  13. Draga Andreea, ca sa nu "existi pasiv" ia fa tu rost de un cort si du-l pe pietonal sa stringem semnaturi. Ce zici, te ocupi ? Sau n-ai timp ca faci shoping si clubing ?

    RăspundețiȘtergere
  14. HIELAN LADDIE1 mai 2013 la 08:59

    ptr ultimul anonim!
    te iei de cineva care a exprimat o pozitie de bun simt si in acord cu ceea ce vrei si tu! de ce e necesar tonul rautacios? pasivitatea consta si in neprezentarea la vot "ca n-am pe cine sa aleg". s-a straduit cineva sa promoveze un candidat, in interiorul unui partid sau independent? din cate stiu nu! s-au asteptat "ofertele" ca apoi sa se exprime nemultumirile. cum a aparut vreun nume din afara sistemului, cum a si inceput porcairea, din partea acelorasi "voci civice" intolerante. la Dorna s-a vazut ca se poate. un candidat independent-Cioata-a fost foarte aproape de a castiga primaria, prin munca proprie si cu ajutorul unui grup de entuziasti dispusi sa si construiasca, nu numai sa darame! la SV e greu, orgoliile de sat fruntas pe judet sunt prea mari, ca si miza bugetara!
    asa ca nu-i de mirare ca am avut de ales intre Lungu-pedel si Sandel-usel. si nu-s convins ca a castigat "raul cel mai mic"!

    RăspundețiȘtergere
  15. Vorba multa, saracia omului. Haideti sa facem ceva, eu ma voi putea implica abea pete 10 zile.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum a spus un anonim chiar se poate Legea numarul 215/2001 CAPITOLUL III ARTICOLUL 73 ALINIATUL (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei sau orasului.

    RăspundețiȘtergere
  17. Punem cortu linga terasa lui Lungu junior!

    RăspundețiȘtergere
  18. Va fi o vara fierbinte.In afara de declansarea referendumului pentru demiterea primarului societatea civila trebuie sa reia protestele contra exploatarii gazelor de sist si contra exploatarii Rosia Montana.Guvernul Ponta ne dovedeste pe zi ce trece ca este = guvernul Boc si Ungureanu.USL in campania electorala a spus mereu ca va bloca aceste exploatari.Adevarul este altul.Dupa ce s-au vazut la putere si majoritari cu 70% in parlament acum ei fac la fel ca guvernul Boc.Alburnus Maior contesta proiectul de hotarare de guvern (HG) pentru reorganizarea Minvest Deva S.A. in vederea desfasurarii proiectului minier cu cianuri de la Rosia Montana. Anuntul privind proiectul hotararii de guvern vine pe fondul scaderii pretului aurului pe piata mondiala. Imitand practicile regimului Basescu, Guvernul Ponta incearca sa protejeze actiunile Gabriel Resources (TSX:GBU) de caderea libera la Bursa din Toronto si sa le mareasca valoarea de tranzactionare. Asa cum nu l-am lasat pe Basescu sa distruga Rosia Montana, asa nu ii voi lasa nici pe Ponta si nici pe Sova”, a declarat Eugen David, presedintele Alburnus Maior.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a anuntat luni la Constanta ca Ministerul Mediului a dat avize unor companii straine pentru explorarea gazelor de sist in regiunea Dobrogea.Pozitia PDL/Traian Basescu a fost ferma pentru gazele de sist , guvernele Boc si Ungureanu aproband in 2012 acorduri de concesiune pentru compania americana Chevron. USL a criticat insa inceperea prospectiunilor si a folosit subiectul chiar la motiunea de cenzura in urma careia guvernul Ungureanu a fost demis. Mai mult, guvernul Ponta 1 a instituit un moratoriu care a stopat orice activitate in domeniul gazelor de sist in primele zile de mandat. La opt luni distanta, premierul Ponta si-a schimbat radical pozitia: "ideea gazelor de sist trebuie tratata serios pozitiv".Costinesti,Vama veche ,Adamclisi sunt vizate .

    RăspundețiȘtergere
  20. Dinule, deschide larg geamurile că a început SĂ PUTĂ și site-ul tău.
    A apărut Lindika lui Mamika și a început să vomite versete satanice komsomoliste.
    Prostălăul s-a plictisit de vorbit singur pe Kurpapirul de Suceava și vrea să se bage în vorba băieților mari care știu să facă pișu cu puța, din picioare.
    Dar băieții de băieți nu mai vor să fie „înculați” de meliția la care sifonează scrântitul bolșevic.

    Așa că, Dinule, trage-i un șut în cur lătrăului sifonar, trimite-l în pi2da mamicii lui la Tiberius Libertus Milogus Scribulus Obedientus, undă să dialogheze cu amicul său - Pârțarul nepereche, despre valorile și principiile socialismului de talcioc.

    Apoi deschide larg ferestrele site-ului să se aerisească scripturile.
    Sau nu, mai bine nu deschide nimic că afară pute mai urât.

    Ce nasoool momentul!
    Să-ți pută webul a mortăciune lozincardă și să nu poți face nimic din cauza putorii de afară.

    Ce tzară de CÂCAT aveți, uăi Dinuli!

    RăspundețiȘtergere
  21. HIELAN LADDIE1 mai 2013 la 17:17

    anonimului(ilor) anteriori lui Taz!
    ati gasit solutia perfecta pentru a ingropa tot! mai faceti si o petitie si-o demonstratie pentru salvarea balenelor albastre si lungu va ramane primar in veci! amesteci doua cauze si propui lupta pe doua fronturi. indiferent cat de juste sunt cauzele, nu se va obtine nicio victorie. si Suceava va ramane un bazar mizer!
    buna diversiune! esti cumva feciorul lui lungu?
    si ptr TAZ: tara natala si parintii naturali nu-i poti schimba, oricat de urati ti s-ar parea ca sunt! le apartii orice ai face!

    RăspundețiȘtergere
  22. cred ca ai mirosul fin domnule dar LASA DEOPARTE INJURATURILE DE DUMNEZEU .....CHIAR ASA AM AJUNS???? IN REST NUMAI DE BINE!

    RăspundețiȘtergere
  23. "Cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Pasti, presa din Romania a primit de la iepuras, deghizat in Curte Constitutionala, un cadou de exceptie. De acum incolo, ziaristii vor putea fi pedepsiti penal pentru calomie si insulta. Aceasta decizie, in mod straniu, nu a starnit nicio reactie semnificativa in plan intern si absolut nicio reactie externa. Ca si cand presa ramane suspendata intre lumi paralele. Cu libertatea ei cu tot.Aproape douazeci de ani, daca ne referim doar la perioada post-Ceausescu, organizatiile interne care apara drepturile si libertatile fundamentale ale omului, inclusiv organizatiile de presa, atatea cate au existat, s-au luptat pentru dezincriminarea calomniei si insultei. Pentru scoaterea lor din Codul penal. In aceasta operatiune, jurnalistii romani au beneficiat de sustinerea activa a organizatiilor internationale si a Guvernelor din Uniunea Europeana si din Statele Unite. Zilele trecute, aproape pe sest, Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, dupa o pauza de cativa ani, ca cele doua infractiuni trebuie reactivate. Si, culmea, aceleasi institutii, care in trecut au sustinut ca mentinerea in Codul penal a calomniei si insultei reprezinta o ingradire grava a dreptului la libera exprimare si ca ele il inhiba pe jurnalist, acum sunt lovite de paralizie. Nu au nicio reactie. Ce-i drept, nu exista niciun partid politic care sa fi protestat. Guvernelor si organizatiilor internationale nu li s-a semnalat, de care nimeni din Romania, ca zilele trecute s-a petrecut ceva grav. O veritabila miscare de regres in materie de democratie. Pur si simplu, presa sta agatata intre lumi paralele."

    RăspundețiȘtergere
  24. Să-ți fie rușine Dinule că permiți unui porc ca Radu mamii să publice ceva pe blogul tău .Te credeam un om integru dar m-am înșelat. A făcut bine cine a făcut că ți-a dat un șut în cur.AVEA DREPTATE !Încă o dată:RUȘINE !

    RăspundețiȘtergere
  25. nu stiu de ce, dar tipul asta de postari aduce a nicu nastase, purtatorul de geanta(si nu numai) al lui baisanu. ioc idei proprii, doar formule propagandistice luate cu copy-paste din indicatiile primite de la centru si din articole din presa, gargara intr-un cuvant.
    daca vrei sa-ti faci blogul gazeta de partid dinule, macar ia-le banii!

    RăspundețiȘtergere
  26. dinule, pe cand vii cu cateva randuri despre terasa aia care s-a infipt in granitul din banul public? am vazut ca se canta si la pian in apropierea ei. sau era doar o chestie de marketing?

    RăspundețiȘtergere
  27. Ieri seara a fost un concert de pian pe esplanada casei de Cultura.A concertat Richard Gagiu.Au fost piese frumoase ,si din muzica simfonica si din muzica lirica.O actiune laudabila care sintetizeaza dorinta cetatenilor suceveni de a avea teatru,cinematograf,filarmonica,intr-un cuvant o viata culturala asemenea altor orase precum Piatra-neamt,Botosani.Cei mai castigati au fost cei care stateau pe marea terasa deschisa de pub Oscar Wilde.Ce poate fi mai minunat decat sa sorbi din paharul de Martini si la ureche sa-ti picure valsurile lui Strauss.Singura intrebare e :Programul Operational Regional(POR)derulat de primarie s-a intitulat:
    "Reabilitarea si modernizarea centrului municipiului Suceava"sau "Reabilitarea si modernizarea pub OSCAR WILDE plus terasa aferenta"

    RăspundețiȘtergere