Todiruţ s-a internat la Psihiatrie ca să scape de destituirea din funcţie după ce a făcut praf şi IPJ Călăraşi

Ioan Nicuşor Todiruţ ar urma să fie destituit din funcţie ca urmare a controlului efectuat de Corpul de Control al IGPR la IPJ Călăraşi, după ce s-a constatat că de când a venit la conducere Poliţiei Judeţene Călăraşi unitatea a înregistrat cea mai slabă activitate şi cele mai grave probleme din ultimii ani. Pentru a evita sancţiunile, Todiruţ stă de la începutul anului numai prin concedii medicale sau internat prin spitale, fără a se sfii să treacă şi pe la Psihiatrie.
"Ioan Nicuşor Todiruţ a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce, în 2006, a avizat achiziţia ilegală şi la un preţ supraevaluat a imobilului în care își are sediul chiar Inspectoratul județean de Poliție Suceva. Alături de el, în dosar sunt cercetați și Dumitru Alexa Teodorovici, șeful Serviciului Logistic al IPJ Suceava, doi experți evaluatori – Mihai Muntean și Gheorghe Licurici – dar și afaceristul care a vândut imobilul, Constantin Bujorean.

Prin tranzacția ilegală, IPJ Suceva a fost prejudiciat cu 5.865.152 lei (peste 1,3 milioane de euro), susțin procurorii DNA. Potrivit acestora, suma reprezintă diferența între prețul plătit din bani publici pe clădire și valoarea reală a acesteia.

De ce mai este comisarul șef Todiruț la vârful Poliției? Șefii Poliției ridică neputincioși din umeri: atâta vreme cât împotriva acestuia nu există o decizie definitivă a instanței, Statutul polițistului îi obligă să-l mențină într-o funcție de conducere. Prin urmare, singura soluție a fost mutarea lui la 500 de kilometri distanță de casă – la șefia IPJ Călărași. Unde a făcut ce a știut mai bine: probleme în toate departamentele. O demonstrează ultimul raport al Corpului de control al IGPR, care a descins la Călărași pentru a verifica motivul pentru care, în mandatul lui Todiruț, poliția din acest județ a înregistrat cea mai slabă activitate, dar și cele mai grave probleme din ultimii ani.

Controlul a vizat aproape toate departamentele (investigaţii criminale, investigarea fraudelor, resurse umane, analiza informaţiilor, arest şi juridic), dar și competenţa şi capacitatea managerilor.

Rezultatele: trimiterea în fața Consiliului de disciplină a lui Ioan Nicușor Todiruț și a adjuncților acestuia, a șefului poliției municipale și a adjuncților acestuia, precum și a altor trei ofițeri (din care doi cu funcții de conducere) din cadrul inspectoratului județean de poliție.

Consiliul de disciplină ar trebui să se întrunească săptămâna viitoare, pe 17 iunie, pentru a lua în discuție cazul “Todiruț”. Surse din poliție au precizat însă că sunt puține șanse ca acesta să fie judecat atâta vreme cât, de la începutul anului, stă mai mult internat prin spitale. A trecut chiar și pe la Psihiatrie, pentru a scăpa de sancțiuni.

Și-a făcut timp doar să treacă pe la DNA Suceva, pe 11 martie anul acesta, pentru a fi audiat în dosarul deschis pe numele său. Probabil, procurorii sunt mai puțin sensibili la certificate medicale decât șefii Poliției", au scris colegii de la SursaZilei.ro.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

  1. DE PARCA LA MELITIE, ORICARE AR FI JUDETUL, MAI E CEVA DE FACUT PRAF! DA' SA NU VORBIM PREA MULT DE PRAF CA NE TREZIM CU AMATORII DE "LINIUTE" BULUC LA NOI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Comisia parlamentara care numeste consilieri de conturi. De vazut intreg dosarul, deoarece Camera de Conturi a lui Ion Hurjui a dat descarcare de gestiune, considerand operatiunea legala pt cele 60 miliarde platite in plus. Tot Camera de Conturi Suceava zice ca a fost legal si prejudiciul de 26 de miliarde de lei vechi din anul urmator pentru achiziţia sediului politiei din Câmpulung Moldovenesc.

    http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/local/o-clona-a-afacerii-zimbru-a-fost-mosita-la-campulung-sub-conducerea-lui-todirut/

    http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/local/todirut-si-compania-la-audieri-in-fata-procurorilor-dna/

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.newsbucovina.ro/actualitate/81078/ioan-nicusor-todirut-isi-va-prelua-de-la-1-iulie-postul-de-sef-al-ipj-suceava

    RăspundețiȘtergere