Bălan, Băişanu şi Donţu vizează funcţia de primar al Sucevei. După trei mandate, Lungu renunţă la primărie şi vrea parlamentar

După trei mandate la conducerea Primăriei Suceava, se pare că cel mai probabil primarul Ion Lungu nu va mai candida la alegerile locale din anul 2016 pentru un nou mandat de primar, ci va viza obţinerea unui mandat de parlamentar, susţin surse din conducerea PDL Suceava.

Acumulând 12 ani la conducerea Primăriei Suceava, Ion Lungu devine al doilea cel mai longeviv primar al Sucevei, după Franz Cavaler des Loges care a ocupat această funcţie timp de 22 de ani, în perioada 1891-1913.

Aşa cum anunţam încă de ieri, PDL Suceava va susţine la alegerile locale din 2016 candidatura deputatului Ioan Balan pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, informaţie confirmată şi de  faptul că acesta a preluat şi preşedinţia interimară a organizaţiei municipale.

Cel mai probabil pentru a avea timp să-şi pregătească candidatura, Ioan Bălan a renunţat la funcţia de secretar general al filialei judeţene, devenind prim-vicepreşedinte. Funcţia de secretar general al PDL Suceava a fost preluată de fostul viceprimar Viorel Seredenciuc.

Faptul că organizaţia municipală PDL Suceava a început pregătirile pentru susţinerea candidaturii lui Ioan Bălan la alegerile locale din 2016 este confirmat şi de schimbările din biroul executiv. Funcţiile de prim-vicepreşedinte au fost ocupate de Lucian Harşovschi şi Vasile Ilie, iar Niculai Barbă a devenit secretar general.

În plus, PDL Suceava şi-a înfiinţat şi un departament de comunicare, responsabil fiind desemnat sociologul Adrian Botezatu.

Funcţia de primar al municipiului Suceava este vizată şi de actualul preşedinte al PNL Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu.

Surse din mediul politic local susţin că din partea PSD pentru Primăria Suceava va candida, cel mai probabil, senatorul de Fălticeni Ovidiu Donţu.

Pronosticuri?

Trimiteți un comentariu

13 Comentarii

  1. TOT TIMPUL FUGITI DE RASPUNDERE! DE CE NU IESITI VOI-TU SAU ALTUL IN CARE AI INCREDERE IN FATA SI CANDIDATI? SAU SCOATETI IN FATA UN PERSONAJ IN CARE AVETI INCREDERE? HUO-UL DIN TRIBUNE N-AJUTA SI NICI NU ARE INFLUENTA. OAMENII VOTEAZA DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LOR SI APOI SE PLANG! INTRATI INTR-O ORGANIZATIE IN NUMAR MARE-SAU CONSTITUITI UNA-SI PROMOVATI-VA OAMENII! 80% DINTRE CEI CARE DECLAMA CA TOTI POLITICIENII SUNT HOTI ISI EXPRIMA DE FAPT FRUSTRAREA CA NU SUNT EI "LA BUTOANE" PENTRU A FURA SI MINTI MAI DIHAI! HOTIA IMPLICA TUPEU, CURAJ SI INCREDERE-CHIAR EXAGERATA-IN SINE. RESTUL SUNT BLEGI(APATICI, SPUS FRUMOS!)SI SE PLANG TOT TIMPUL!DACA STITI PE CINEVA CINSTIT, DESTEPT SI CURAJOS TRAGETI DE EL SA INTRE IN JOC! POLITICUL CONDUCE PANA LA URMA SI DACA VOTEAZA DOAR 3 OAMENI! CAND INTRA IN VIATA CETATII CHIAR SI CEI CE SE DECLARA-MINCINOS-APOLITICI FAC, DE FAPT, POLITICA!

    RăspundețiȘtergere
  2. o intrebare: spatiul de joaca din spatele plăcintariei de vis-a-vis de Padrino a disparut. Stii cumva Dinule daca acolo se pune de o retrocedare si o mica chestie imobiliară?

    iar pentru anonimul de la nr. 4,c are vad ca e foarte revoltat: eu sunt membru in PSD Suceava, am stat in frig, in ploaie, am tipat, am zbierat, am facut drumuri cu masina personala prin judet, campanii la rand, nu doar in 2012, după care am fost ignorat total, la fel ca multi colegi... nu vezi ca baietii sunt in gasca si nu poti sa îi controlezi, convingi ca unele nu trebuie facute? de ce toti sefii au fost mentinuti pe functii? iti zic eu... toti sunt in aceeasi ciorba bolsevica... se dau toti rotunzi dar sunt goi inauntru.. dar.. e jemeker...

    RăspundețiȘtergere
  3. SI EU SUN COLEG CU COLEGII TAI DE ALIANTA! SI AM VAZUT CA PINTEA(NU-NSEAMNA CA AM CEA MAI BUNA PARERE DESPRE EL) A REUSIT IN FELUL ASTA. NUMAI SMECHERII POT FI SOLIDARI? CEILALTI NU POT DECAT SA SE CERTE INTRE EI PERMANENET, INCERCAND SA SE RIDICE DOAR COBORANDU-L PE CELALALT?

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonimul de la 8:29

    Terenul a fost deja retrocedat. Am scris deja despre povestea asta în urmă cu mai bine de o lună. Povestea aici: http://adevarul.ro/locale/suceava/doua-locuri-joaca-cartierul-areni-desfiintate-terenul-fost-retrocedat-1_519b7bd2c7b855ff5612852a/index.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu spun sa ne gandim si la 2020 si 2024!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Viitorul este foarte sumbru.Dupa cei 12 ani sub incapabilul Lungu avem trei candidati de toata jena.De aceea orasul arata in halul in care arata.Sa nu fii in stare in 12 ani sa asfaltezi strazile acestui oras mititel mi se pare de toata jena.Sa aduci in 12 ani orasul in halul asta de mizerie,fara cinematograf,fara teatru,fara filarmonica,fara personalitate e de toata jena.

    RăspundețiȘtergere
  7. SI "SUCEVENII" SA TE REALEAGA, CU TOATE ASTEA! NU PUTEM TRECE DE FAZA CONSTATARILOR SI PLANGERILOR?

    RăspundețiȘtergere
  8. dintre toti,eu pe mana lui Balan as merge, sincer. stiu ca nu e cel mai ... perfect, dar daca altii nu e... :))

    RăspundețiȘtergere
  9. TU... MERGI PE MANA LUI BALAN! S-AR PUTEA SA-L DOARA NITEL, DAR II VA TRECE! CAND VORBEAM DE SMECHERI PE CARE II ALEG ALTI SMECHERI LA D'ASTIA CA TINE M-AM GANDIT! SI DUPA AIA DA-I CU SMIORCAIELILE TIMP DE PATRU ANI FARA O SAPTAMANA! CAND SE VOR TREZI SI SUCEVENII SA-SI ALEAGA PROPRIUL PRIMAR SI NU OMUL BURDUJENIULUI SI AL BAZARISTILOR ATUNCI SUCEAVA VA DEVENI ORAS, PANA ATUNCI E O EXTENSIE DE SAT!
    P.S. DA' LUI BALAN I-AU MURIT "AFACERILE" DE CAND CU BUSTENII GAURITI SAU CE-L MANANCA-N.... DE PRIMARIE?

    RăspundețiȘtergere
  10. DE CE I-AI SCOS COMENTARIUL LUI GIGEL BALANEL? ERA ELOCVENT PENTRU MODUL CUM INTELEG UNII POLITICA. M-AI LASAT VORBIND IN GOL!

    RăspundețiȘtergere
  11. lungu, ritter von prelipca und burdujeni!
    balan, freiherr von burdujeni!
    flutur, herztog von bukowina, schmetterling und scheisse!
    viitorul suna bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. Baisanu e un prost gramada (profesor universitar si confunda finlada cu finlandia) si pe langa asta l-am avut si profesor , un arogant si plin de sine . Dontu are o fata de infractor si din cate am auzit nu e usa de biserica . Balan e un om de cuvant din cate stiu ca e deputat pe Mitoc (acolo am bunici) si ce a promis a cam facut , drumul betonat cu canal pentru inundatii , gaz metan , caminul la facut frumos si DE ASTA VREAU SA VOTEZ CU BALAN !

    RăspundețiȘtergere
  13. BUSTEANUL GAURIT16 iulie 2013 la 21:46

    NELU, MAI AI BANI DE PLATIT POSTACI? MACAR NU-I MAI INVESTI IN TOLOMACI!

    RăspundețiȘtergere