Impotenţă instituţională: barul Padrino Lounge, ilegal dar lăsat să funcţioneze. Tavanul fals, rigipsul, coloanele, mocheta şi parchetul trebuie scoase până în martie

O comisie înfiinţată de Prefectura Suceava a constatat, în urma controalelor de săptămâna trecută, că barul Padrino Lounge din foaierul Casei de Cultură funcţionează ilegal, fiind amenajat fără respectarea autorizaţiei de construire. Totuşi, crâşma a fost lăsată să funcţioneze, având termen până la 15 martie pentru a scoate mocheta, tavanul fals, coloanele romane, arcadele şi ornamentele din ghips-carton.

Inspecţia de Stat în Construcţii a constatat că prin Documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire (DTAC) nr. 22/2013, elaborată de SC Evaluex SRL Suceava, vizată spre neschimbare de Ordinul Arhitecţilor din România, ataşată la Autorizaţia de Construire nr. 151/31.05.2013, la capitolul III, "Soluţii de finisaj", pct. 111.03 - finisaje interioare:
- "pardoselile existente sunt din marmură şi se vor recondiţiona şi păstra"
- "pereţii: sunt tencuiţi şi vopsiţi cu var lavabil, urmând a se aplica un nou strat de var lavabil"
- "tavanele: vor fi revopsite cu var lavabil"
- "tâmplăria - se vor înlocui uşile din lemn cu uşi metalice".

În urma verificărilor, Inspecţia de Stat în Construcţii a constatat nerespectarea aestor prevederi ale autorizaţiei de construire, fiind executate lucrări de finisaj care nu sunt cuprinse în DTAC:

- "la pardoseli: s-a montat mochetă în zona meselor şi a spaţiilor de circulaţie, s-au realizat pardoseli din parchet în zona din faţa barului"
- "la pereţii şi stâlpii interiori s-au realizat placaje şi elemente ornamentale cu ghips-carton"
- "la tavane s-au realizat tavane false cu elemente decorative din ghips-carton"
- "la tâmplăria de la ferestre s-au realizat elemente decorative verticale din polistiren şi ghips carton"
- "au fost realizate coloane interioare şi arcade din ghips-carton".

De asemenea, autorizaţia nu a fost respectată nici în cazul realizării instalaţiilor interioare.

Acestea au fost motivele pentru care Disciplina în Construcţii din cadrul Poliţiei Locale Suceava a sancţionat deja firma SC Restpartner SRL Suceava, administrată de "rafinatul" Viorel Aelenei, şi a dispus încadrarea în prevederile autorizaţiei de construire.

În urma controlului de săptămâna trecută, Inspecţia de Stat în Construcţie a dispus ca acest lucru să se întâmple până la 15 martie 2014. Acesta este adică termenul până la care trebuie să dispară mocheta, parchetul, tavanul fals, coloanele romane, pereţii de rigips şi ornamentele de ghips-carton.

Sper ca acest lucru chiar să se întâmple şi ca nu cumva până în martie să ne trezim că Primăria municipiului Suceava va elibera vreo autorizaţie de intrare în legalitate pentru amenajările hidoase din foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Crâşma va continua însă să funcţioneze, deşi în mod normal autorităţile ar fi trebuit să-i pună deja lacătul. Vă mai miră însă esta nu este decât un nou exemplu de impotenţă instituţională de care dau dovadă oameni slabi, şpăguiţi, tributari intereselor penale ale unor interlopi apăraţi de o presă slugarnică, bugetofagă, care îşi neglijează menirea de gardian al interesului public.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. Ba, tu esti prost? Vrei neaparat sa se inchida acolo ca doar asa vrei tu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun si intreb:Daca Primaria ar dispune intrarea in legalitate prin completarea proiectului cu deficientele constatate ,nu ar fi cea mai corecta cale?Avand in vedere ca in principal acei investitori au detinut si au respectat autorizatia,chiar asta este calea corecta,sa-i inchida,cu orice pret??Unde traim oameni buni,de ce un investitor,in loc sa fie ajutat si sustinut,este calcat in picioare de autoritati si umilit prin tot felul de bloguri de frustrati?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma intreb,ca cititor ca sunt derutat ,care e stirea corecta,cea de mai jos sau cea de mai sus?
    "Barul deschis la Casa de Cultură din Suceava de firma „Restpartner”, administrată de Viorel Aelenei, nu va fi închis. Decizia a fost luată în urma controalelor făcute de o comisie interinstituţională numită în baza unui ordin al prefectului Florin Sinescu. În cadrul verificărilor, Poliţia, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi Garda de Mediu, nu au aplicat nici o sancţiune. În schimb, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a dat o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru punerea în funcţiune a unităţii de alimentaţie publică fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, şi trei avertismente pentru alte nereguli. Pînă pe 30 ianuarie, administratorul „Restpartner” urmează să informeze ISU asupra modului în care au fost rezolvate deficienţele pe linia securităţii la incendiu. Pe de altă parte, specialiştii Compartimentului Inspectoratului de Stat în Construcţii Suceava au constatat că în bar s-au făcut finisaje în afara autorizaţiei de construire şi că pentru instalaţiile interioare nu s-a făcut dovada verificării execuţiei corecte a lucrărilor prin diriginţi de şantier sau firme de consultanţă. În acelaşi timp, nu s-au prezentat documente care să ateste calitatea materialelor folosite. Specialiştii în construcţii au dispus ca pînă în data de 14 februarie Viorel Aelenei să angajeze un expert tehnic atestat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru expertizarea lucrărilor aferente instalaţiilor interioare executate. Înaintea controlului dispus de prefectul Sinescu, inspectorii Primăriei Suceava au amendat barul din Casa de Cultură cu 3.000 de lei pentru nerespectarea autorizaţiei de construire."



    RăspundețiȘtergere
  4. bai nene ma piş pe casa de cultura a lu peste prajit.. eu aş demola-o si as face acolo un centru adevarat al Sucevei.... daca suntem toti intregi la capete tre sa intelegem ca peste 30 de ani care strain vine aicea o sa rada cu buzele curului de cladirea asta imbecila.. ce drecu? dat jos, gandit un proiect in care sa fie 5 crasme faine, teatru de copii, teatrul mare al sucevei, sali de cinema 7D, parcari subterane, expozitie de anvergura despre istoria medievala a sucevei ca si asa in apropiere e curtea domneasca si cetatea e vede de pe o cladire k lumea.. daca futem o cladire de 20 de etaje futem un binoclu cum am vazut in puii mei la niu york si te uiti ca la statuia libertatii la statuia lu fane babanu.. dar nu.. voi va cacati mangialicilor pe voi cu rigipsu lu padrino... ce drecu nu incercam sa gandim la nivel major, maxim, bombastic? ce mai conteaza actuala cladire.. se cearta unii ca nu a fost licitatie pt Lounge? foarte bine.. faceti 6 crasme sa nu mai fie concurenta.. spun flutur, dontu nechifor ca vor capitala de regiune? foarte bine... sa facem ceva EMBLEMATIC, ceva DEOSEBIT, CEVA TULBURATOR.... ce, suntem mai prosti ca botosaniul? aia au centru istoric, filarmonica, teatru, fil 3D etc... ia sa facem si noi .. LA MAXIM !!!

    RăspundețiȘtergere