Gavarit? Băișanu va fi demis din funcția de președinte al PNL Suceava

Gavarit? Băișanu va fi demis din funcția de președinte al PNL Suceava

Deputatul Ștefan Alexandru Băișanu va fi demis din funcția de președinte al filialei teritoriale Suceava a Partidului Național Liberal. Decizia îi va fi comunicată săptămâna aceasta, cel mai probabil vineri, la Brașov, acolo unde va avea loc Liga Aleșilor Locali PNL.

Demiterea lui Băișanu este și motivul pentru care președintele PNL, Klaus Iohannis, și-a amânat vizita de la Suceava care urma să aibă loc miercuri, 3 septembrie.

Un rol decisiv în înlăturarea lui Băișanu se pare că l-ar fi avut secretarul general al PNL, Marian Petrache, care nu a uitat schimbul acid de replici de pe scena Casei de Cultură, în campania pentru europarlamentare.



Surse din partid susțin că Băișanu urma să fie mazilit la sfârșitul săptămânii trecute, la Iași, acolo unde au fost convocați toți liderii liberali din regiune. Băișanu nu s-a prezentat însă la ședință. Scuza invocată de Băișanu a fost însă verificată și nu s-a confirmat, lucru care i-a scos din sărite pe mulți dintre liderii naționali ai partidului.

Cel mai probabil, în locul lui Băișanu președinte interimar al organizației va fi desemnat Octavian Ilișoi, fostul director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, patron al unui lanț de farmacii veterinare, perceput ca fiind un apropiat al fraților Mihai și Florin Țurcanu, șefii PNL Botoșani. Ilișoi s-ar afla în relații bune și cu Băișanu.

Pentru preluarea funcției ar fi vehiculat și numele lui Ovidiu Doroftei, viceprimarul municipiului Suceava.

Trimiteți un comentariu

4 Comentarii

  1. SI CINE-I DISPUS SA-SI BAGE "MORTUL" IN CASA? PC? PLR? UNPR? PSD!!?
    CA ASTA FARA SA FIE SEF NU POATE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gazoductul lui Ponta s-a fasait! Gazul romanesc nu a trecut Prutul
    Gazoductul care conecteaza Republica Moldova la gazele din Romania a fost inaugurat in 26 august de sefii guvernelor de la Bucuresti si Chisinau. Conform datelor tehnice, conducta poate asigura transportul a 1,5 – 2 miliarde de metri cubi de gaze pe an, mult peste consumul din tara vecina, de 1,1 miliarde de metri cubi anual. E drept ca si Transnistria consuma cam tot atat, ambele state importand aceste cantitati din Rusia. Pe de alta parte, Romania produce anual, in principal prin OMV Petrom si Romgaz Medias, aproximativ 11 miliarde de metri cubi de gaze, importand din Rusia inca 2,5-3 miliarde de metri cubi de gaze/an. Inaugurarea de la sfarsitul lunii trecute ar fi trebuit sa coincida cu inceperea livrarilor de gaze din Romania catre Republica Moldova, insa nu s-a intamplat deloc asa.
    Fara licenta, fara conducte, fara folos
    Intreprinderea de stat Vestmoldtransgaz a fost creata special de guvernul Republicii Moldova ca sa asigure transportul gazelor naturale importate prin gazoductul Iasi-Ungheni. De cealalta parte a Prutului nu miroase insa a gaz romanesc. Oficialii de la Chisinau au recunoscut ca metanul nostru nu a trecut Prutul. „Din Romania nu am primit niciun metru cub de gaze”, a declarat seful Vestmoldtransgaz, Iurie Dolghier, citat de Mold-Street. Pe de alta parte, chiar daca ar fi inceput livrarea de gaze romanesti, acestea se vor opri la Ungheni. Unul dintre motive este ca acolo se termina conducta, iar prelungirea ei spre Chisinau si restul tarii costa sute de milioane de euro si s-ar putea finaliza abia in 2020. Un alt motiv il constituie faptul ca Vestmoldtransgaz nu are nici licenta de functionare, nici angajati, iar raionul Ungheni este deja aprovizionat cu gaze de Moldovagaz, care va tine cu dintii de clientiii sai. Una peste alta, gazoductul lui Ponta s-a cam fasait! 2014-09-04 · 20:21:07 | Autor: Arpad Dobre http://www.enational.ro/xx-recomandari/gazoductul-lui-ponta-s-a-fasait-gazul-romanesc-nu-a-trecut-prutul-426961.html/

    RăspundețiȘtergere
  3. Dl Dinu Zara NU doresc sa va enervez publicind anumite STIRI INCENDIARE ... dar oamenii din Tara de Fagi merita ... cel putin adevarul ... ca ... SATUI DE MINCIUNA LUI PONTA SI A CLICII LUI ... SUNT SATUI PINA IN GAT !!!
    DIN ACEASTA CAUZA public la Dvs aceste stiri luate fie de pe www.comisarul.ro care SE VA LANSA PE 15 SEPT 2014, fie de pe www.enational.ro in principal rubrica...Lovitura lui Tache. Va multumesc.Iar pe Luminita Sega Bunul Dzeu sa o odihneasca in pace!
    Daca doriti comentariu/ surse pe LuminitaSega va pot da ori ... aveti si Google. Doamne ajuta! PS; Un ffff tinar procuror care s-a opus lui SOVintu... "sinucis" ... prin otravire! Aproape ca Litvinenko! "RIP both!"

    RăspundețiȘtergere
  4. Joi, în obişnuitul discurs televizat, a la Hugo Chavez, Victor Ponta s-a lăudat că România a crescut cu 17 poziţii în clasamentul competitivităţii globale. Aparent, o creştere uriaşă, dătătoare de speranţe. În realitate, o nouă minciună, prin falsificarea datelor.
    Practic, Guvernul PSD a falsificat până şi raportările legate de competitivitatea României prin Voinea Business Development către Forumul Economic Global.
    Creșterea competitivității României cu 17 poziții în lume este doar în capul lui Voinea. Ponta și Voinea merg pe principiul: după noi, potopul. Mediul de afaceri și românii nu au văzut nicio îmbunătățire a competitivității, ci doar creșteri de taxe într-o manieră abuzivă și impredictibilă. Oare cât va mai contamina Virusul falsificator al lui Ponta România? Raportorul datelor false este chiar Voinea Business Development (VBD) Alliance Consulting SRL, compania de consultanță responsabilă cu livrarea datelor pentru România către Forumul Economic Global. Sub presiunea PSD, nu doar INS maschează cifrele oficiale, care ascund intrarea României în recesiune tehnică, ci și rapoartele globale care sunt infestate de minciunile PSD.
    Liviu Voinea a fost acționar și administrator la această companie din anul 2004 până în 2012, când a devenit secretar de stat la Ministerul de Finanțe și apoi ministru al Bugetului. VBD Alliance Consulting este condusă în prezent de soția lui, Laura Florentina Voinea. Dovada clară stă în declarația de avere. Această falsificare este doar una din ofrandele aduse PSD-ului pentru numirea lui Voinea la Ministerul Bugetului și ulterior în Consiliul de Administrație BNR.
    În acest an, raportarea a fost făcută de Irina Ion în calitate de coordonator de țară prin VBD Alliance Consulting SRL, co-autoare alături de Liviu Voinea într-o carte (capitolul intitulat „Romania: The need for a New Development Model”, unde nu a specificat că noul model pe care gândește este cel al falsificărilor pure, din volumul „The Social Consequences of the Global Economic Crisis in South East Europe”). Compania lui Liviu Voinea a înregistrat pierderi conform declarației fiscale pentru anul 2013 de aproape 90 mii lei, ceva mai „mici” decât pierderile generate de incompetența sa în bugetul public. Cert este că nu plătește taxe la bugetul de stat pentru falsificarea datelor raportate pentru România, dar are datorii de aproape 190 mii lei, conform datelor disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finanțelor Publice. De aici vine creșterea competitivității economice a României cu 17 procente în clasamentul global.
    Liviu Voinea a cocoșat economia României prin bugetul său taxator, anti-investiții, anti-creștere, până a adus-o în recesiune tehnică, după ce a înregistrat două trimestre consecutive de contracție. Răspundere zero. Pardon, catapultat membru în Consiliul de Administrație la Banca Naţională. Saltul de 17 poziții este practic imposibil. Voinea este ministrul evaziunii record, al accizei la carburant, al taxei pe stâlp și a fiscalității complicate. Deciziile lui au dus la declinul puternic al investițiilor publice și al sumelor europene intrate în bugetul țării în acest an, ambele cu peste 10%. În condițiile în care nu se mai investește, de unde provine această creștere a competitivității, dacă nu din raportări false?
    Demonstraţia, în documentele de mai jos.
    http://www.comisarul.ro/politic/exclusiv/guvernul-a-falsificat-si-raportarile-priv_193183.html

    RăspundețiȘtergere