Decizie penală în CL Suceava. Lista celor 11 consilieri puşcăriabili

În şedinţa ordinară de astăzi, Consiliul Local trebuia să ia act de demisia consilierului local PDL Adrian Timofti şi să valideze mandatul de consilier al primului supleant de pe listă, Liviana Enea.

La votul privind constatarea demisiei, 10 consilieri au votat favorabil şi 11 s-au abţinut. Conform regulamentului, abţinerile sunt cuantificate ca voturi împotrivă. Drept urmare, Adrian Timofti rămâne, fără voia lui, consilier local, deşi colegii săi erau obligaţi să constate încetarea de drept a mandatului.

Consilieri puscariabili Suceava: Adrian Arămescu, Tiberius Marius Brădăţan, Doiniţa Nela Cocriş, Eugen Girigan, Alexandru Cornel Grosar, Vasile Mocanu,Andrei George Păduraru, Geniloni Sfeclă, Daniel Ungurian, Gavril Vîrvara, Corneliu Vornicu

Cei care s-au abţinut au comis o infracţiune. Iată lista celor 11 consilieri locali care trebuie să facă puşcărie:

- Adrian Arămescu (traseist, PPDD –> independent)
- Tiberius Marius Brădăţan (PSD)
- Doiniţa Nela Cocriş (PSD)
- Eugen Girigan (PSD)
- Alexandru Cornel Grosar (PSD)
- Vasile Mocanu (PNL, se pregăteşte să plece la PLR)
- Andrei George Păduraru (traseist, PNL –> PSD)
- Geniloni Sfeclă (PSD)
- Daniel Ungurian (traseist, PDL –> independent)
- Gavril Vîrvara (PSD)
- Corneliu Vornicu (PNL, se pregăteşte să plece la PLR)

Spun că aceşti oameni ar trebui să facă puşcărie pentru că deja există un precedent. La Rădăuţi, după demisia lui Nistor Tătar, primarul Aurel Olărean a refuzat vreo patru luni să iniţieze un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local să ia act de această decizie. Împotriva lui Olărean a fost formulată plângere penală.

În ianuarie 2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava l-a trimis în judecată pe Aurel Olărean pentru „săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prev. de art. 246 Cod penal”. Procurorii au constatat că inculpatul Aurel Olărean a cauzat „o vătămare a intereselor legale” ale lui Simion Sticleţ, prima persoană de pe lista de supleanţi.

„Învinuitul a cauzat o vătămare a intereselor legale ale părţii vătămate Simion Sticleţ, concretizată în dreptul acesteia de a îndeplini o funcţie de autoritate publică şi de a-şi exercita mandatul încredinţat în urma votului liber exprimat de membrii colectivităţii locale, în faţa cărora este responsabilă”, se precizează foarte clar în rechizitoriul procurorilor Curţii de Apel Suceava.

Astăzi, în Consiliul Local, s-a întâmplat acelaşi lucru. Cei 11 consilieri care au refuzat să ia act de încetarea de drept a mandatului lui Adrian Timofti au cauzat o vătămare a intereselor legale ale părţii vătămate Liviana Enea, concretizată în dreptul acesteia de a îndeplini o funcţie de autoritate publică şi de a-şi exercita mandatul încredinţat în urma votului liber exprimat de membrii colectivităţii locale, în faţa cărora este responsabilă.

Dacă aş fi în locul Livianei Enea, chiar astăzi aş depune plângere penală împotriva celor 11 consilieri locali.

Sesizarea procurorilor mi se pare chiar obligatorie. Consilierii locali trebuie să înveţe o dată pentru totdeauna că au responsabilitatea votului pe care îl exercită şi că trebuie să dea socoteală pentru deciziile care sunt ilegale, dar şi imorale.

Eu unul abia aştept să-i văd pe toţi 11 la puşcărie. Hai că se poate!

Apropo, prefectul Florin Sinescu ce face? Celor din opoziție le-a tot făcut plângeri, colegilor de partid de la PSD de ce le trece cu vederea toate ilegalitățile?

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Ponta, umilit în SUA/Banii cheltuiţi cu Daciana ar trebui plătiţi din buzunarul lui

    comisarul.ro • astăzi, 10:49 http://www.comisarul.ro/politic/ponta-umilit-in-sua/banii-cheltuiţi-cu-daciana-ar-_217263.html

    O mare minciună şi manipulare s-a desfăşurat zilele scestea pe ecranele televiziunilor controlate de vechii şi noii securişti. ,,Vizita de stat'' a premierului României în SUA este un fals care ar trebui dezminţit, şi va fi, de ambasada SUA la Bucureşti. În realitate, plimbarea pe banii noştri, a celor mulţi şi proşti, nu a avut nici o legătură cu Administraţia de la Washington. Ponta va deconta banii de călătorie, pentru tot circul, pe participarea la Adunarea Generală a ONU, singurul moment oficial şi real pentru care a fost prezent pe teritoriul Statelor Unite. În rest, totul este minciună şi manipulare. Care să ascundă trista realitate cu care se confruntă acest băieţaş puţin cretinoid: este singurul candidat PSD care nu a fost primit la Casa Albă după anunţul candidaturii la preşedinţie. Iliescu, Năstase şi Geoană au fost primiţi, în cadrul unor vizite oficiale, la Casa Albă, la cel mai înalt nivel. Mircea Geoană a fost primit chiar în condiţiile în care, la momentul vizitei, nu ocupa nicio funcţie oficială de stat în România. Era un simplu candidat. Să nu mai spunem că, de fiecare dată, o mare televiziune americană îl invita pe candidat la o emisiune. La Ponta s-a spus pas.

    Ambasada SUA la Bucureşti ar trebui să reacţioneze la ştirea falsă că Ponta a avut o aşa-zisă ,,mică discuţie'' cu preşedintele Obama. Această discuţie este o minciună. Ea nu a avut loc. Poate că a avut loc o discuţie. Atunci când Obama şi soţia au făcut poza cu Ponta şi Daciana. Despre cum să se aşeze în cadru. Dacă s-ar da o fotografie largă, cu întreaga cameră, s-ar observa că toţi liderii statelor africane stăteau la rând să-şi facă poze cu Obama. În cadrul protocolului. Însă aici putem discuta şi despre ce a căutat Daciana Sârbu într-o vizită care nu a fost vizită de stat. Ea nu avea ce să caute la ONU. A fost adusă însă pentru poza cu familia Obama. Pentru o amărâtă de manipulare. În acest caz cine ar trebui să suporte cheltuielile cu deplasarea Dacianei Sârbu în SUA? Noi? Sau acest imbecil? Poate că a fost plătită de Chirieac. Că tot a scris că Ponta a obţinut OK-ul Americii... A obţinut pe dracu'!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu prea seamana faptele. La Radauti, din cate inteleg, Olarean s-a impotrivit la nominalizare dupa ce celalalt consilier a fost demisionar cu toate actele in regula. Aici consilierii au votat pentru aprobarea demisiei, sau cam asa ceva. La urma urmei care e problema ? Adica de ce mai trebuie sa se voteze ? Daca erau 15 voturi pentru, nicio abtinere si 7 impotriva ce era ? Cei 7 trebuiau trimisi la puscarie ? Sa se schimbe legea : abtinere=0. Sau sa nu se mai voteze pentru o demisie : si-a dat omul demisia, sa fie sanatos : in sedinta de consiliu se da un comunicat ca unul a demisionat si urmatorul care are dreptul e consilier local. Aici s-a facut sedinta si s-a votat , indiferent cum. La Radauti, Olarean a refuzat 4 luni sa bage pe ordinea de sedinta votarea. Daca o baga si se vota ca la Suceava, ce era atunci ? Poate spre binele comunitatii , PSD s-a gandit ca e mai bine sa aiba ei un viceprimar in plus decat unul in minus :))

    RăspundețiȘtergere