Incompatibilitate - Mihai Mircea, consilier local al orașului Dolhasca

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui MIHAI MIRCEA, consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Dolhasca.

Mihai Mircea s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local, întrucât societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat (în calitate de prestator) a încheiat și derulat trei contracte de furnizare cu Primăria Orașului Dolhasca (în calitate de achizitor), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agenţia Naţională de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalității, confidenţialității, imparţialității, independenţei operaţionale, celerității, bunei administrări, precum şi al dreptului la apărare.

AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 26 noiembrie 2014

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii