"Nu urcăm pe Mărăşeşti!"

"Nu urcăm pe Mărăşeşti!", ne avertizează taxatoarea pe cei doi-trei care urcăm în autobuz din staţia de la intrare în Obcini.
"Nu?", întreb foarte mirat, încercând să-mi desluşesc într-o fracţiune de secundă motivul modificării traseului liniei 2, dar şi uşor nemulţumit că la fel de bine puteam să urc în autobuzul 4 care trecuse cu trei minute mai devreme.
"Nu, că se asfaltează", răspunde doamna uşor plictisită probabil de câte ori a repetat de dimineaţă fraza asta.
"Se asfaltează?", întreb la fel de mirat, căutând să identific unde anume pe bulevard or mai fi având ăştia de turnat asfalt.
"Se asfaltează pe Mărăşeşti", mă lămureşte taxatoarea, încercând parcă să ghicească dacă îmi cumpăr bilet sau cobor din autobuz.
"Mda, pe Mărăşeşti, acolo unde de vreo lună-s ridicate canalele şi se circulă foarte prost", gândesc în timp ce aştept restul. Îmi dau seama că închiderea străzii n-a fost anunţată în niciun fel, mă enervez şi uit s-o rog pe taxatoare să-mi schimbe un leu în fise, pentru că în redacţie avem probabil singurul automat de cafea din univers care încă nu acceptă bancnote.

Ieri a fost conferinţă de presă la Primărie, dar Lungu n-a pomenit nimic despre închiderea străzii. Am intrat pe feisbucul lui Harşovschi, unde câteodată publică poze şi informaţii de interes local, dar tot nimic. Pe saitul aproape mort al primăriei nici n-are rost să mai intru. Primăria Suceava nu are nici măcar purtător de cuvânt, adică o persoană care s-ar putea ocupa tocmai de comunicarea unor astfel de informaţii. Am făcut o ultimă încercare pe pagina de feisbuc TPL Suceava. Nimic nou de pe 31 august.

Mă scoate din sărite că indivizii ăştia pur şi simplu nu înţeleg cât de importante sunt astfel de informaţii pentru suceveni. Nu credeţi domnilor Lungu, Harşovschi, Doroftei şi care-o mai fi prin primărie şi pe la firmele de construcţii că ar trebui şi noi să ştim din timp când trebuie să ocolim o stradă sau alta, sau e suficient că ştiţi doar voi?

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Nu! Ei nu cred, ca nu au timp! Trebuie sa-i ajutam sa isi schimbe mentalitatea de tarani ce considera ca e suficient ca fac si nu conteaza cum fac. Curios cum apar astfel de nemultumiri si comentarii de bun simt de altfel in an preelectoral. Ar mai fi de spus dar trebuie sa si muncesc si nu mai e timp...

    RăspundețiȘtergere