VIDEO Spitalul Județean folosește și astăzi produse Hexi Pharma, deşi Ministerul Sănătăţii le-a interzis de trei săptămâni

"Suntem prostiţi pe faţă, produsele Hexi Pharma sunt folosite şi azi în spital", îmi spune un angajat al Spitalului Judeţean Suceava. Nu-mi vine să cred. Cer dovezi. Primesc o fotografie realizată miercuri, 25 mai, în secţia de Reanimare a spitalului. Printre dezifectanţi se observă şi un flacon Hexio. Pe recipienţi este scrisă data la care au fost desigilaţi.

Vineri, 27 mai, în timpul orelor de vizită m-am plimbat câteva minute prin Spital. La secţia de Chirugie, chiar pe culoar se afla un suport cu produse folosite pentru curăţenie, printre care şi Hexaclor, produs furnizat de Hexi Pharma. L-am filmat cu telefonul.

Ministerul Sănătăţii a cerut încă din 11 mai spitalelor să nu mai utilizeze produse furnizate de firma Hexi Pharma. Mai exact, adresa semnată de secretarul de stat Victor Strâmbu impune unităţilor sanitare cu paturi "blocarea temporară de la utilizarea acestor produse până la clarificarea situaţiei". Cine ştie, poate la Spital n-o fi ajuns adresa asta, şi poate nimeni de acolo nu citeşte ştirile.

Au trecut trei săptămâni. Deşi sunt revoltaţi văzând că produsele Hexi Pharma sunt folosite şi acum, angajaţilor Spitalului Judeţean Suceava le este foarte frică să vorbească public despre asta, dar mă încurajează să continui ancheta. Aşa voi face, adevărul nu mai poate fi ascuns.

Nici până astăzi managerul Vasile Râmbu şi directorul medical Tiberius Brădăţan nu au explicat de ce au minţit cu privire la contractele Spitalului Judeţean Suceava cu firma Hexi Pharma. Dovezi aici.

Cei doi au spus că n-au mai cumpărat dezinfectanţi diluaţi de la Hexi Pharma din 2013. În realitate, Spitalul Judeţean Suceava se afla printre clienţii de bază ai Hexi Pharma, aşa cum arată datele publicate de Ministerul Sănătăţii. Râmbu şi Brădăţan insistă să nu-şi explice minciunile. O vorbă din popor spune că şi tăcerea este un răspuns. În cazul de faţă cred că mai degrabă tăcerea e un autodenunţ. Motivul îl găseşti aici.

Fotografie realizată miercuri, 25 mai, în secţia ATI a Spitalului Judeţean Suceava:
Hexi Pharma Spitalul Judeţean Suceava

Imagini filmate vineri, 27 mai, în secţia Chirurgie a Spitalului Judeţean Suceava:

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Greseala MARE a dl. Director de spital e ca a mintit si staruie in greseala si prostie. Poti lua din nestiinta un produs prost calitativ. Nu e vina ta. Dar poti testa aceste produse, doar ai laboratoare, ai culturi de bacterii la greu si daca ai grija de sanatatea pacientilor, poti testa eficienta acestor produse de dezinfectat. Trebuie introdus chiar un protocol de testare in fiecare spital pt aceste produse, la fiecare lot de substanta, ca sa nu mai recidiveze spitalele vreodata. Si prostia este ca dupa ce ai facut-o lata, ai mintit, continui sa folosesti acele produse ca sa ce? Sa dovedesti ca sunt bune? Ca de fapt sunt din alta sursa si ca nu ai gresit? Pe riscul bolnavilor din spital? Pai actele vorbesc, etichetele vorbesc, si cine stie sa caute, gaseste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Greseala MARE a dl. Director de spital e ca a mintit si staruie in greseala si prostie. Poti lua din nestiinta un produs prost calitativ. Nu e vina ta. Dar poti testa aceste produse, doar ai laboratoare, ai culturi de bacterii la greu si daca ai grija de sanatatea pacientilor, poti testa eficienta acestor produse de dezinfectat. Trebuie introdus chiar un protocol de testare in fiecare spital pt aceste produse, la fiecare lot de substanta, ca sa nu mai recidiveze spitalele vreodata. Si prostia este ca dupa ce ai facut-o lata, ai mintit, continui sa folosesti acele produse ca sa ce? Sa dovedesti ca sunt bune? Ca de fapt sunt din alta sursa si ca nu ai gresit? Pe riscul bolnavilor din spital? Pai actele vorbesc, etichetele vorbesc, si cine stie sa caute, gaseste!

    RăspundețiȘtergere