Decepția Foresta

Foresta Suceava - UTA Arad

Am așteptat și privit cu mare interes proiectul Foresta Suceava. Lucrurile păreau promițătoare. Un suflu nou era necesar în fotbalul sucevean. Dar m-a dezamăgit tot ce s-a întâmplat vara asta.

Deși la conducere au venit Goian, Perjă și Ciutac nu am sesizat vreo îmbunătățire din punct de vedere administrativ, nici al mentalității, ci, din contră, activitatea lor mi-a lăsat senzația de amatorism.

Printre altele, deși a fost adus antrenor nou și, cu trei excepții, a fost schimbat întreg lotul de jucători, conducerea Forestei nu a găsit necesar și oportun ca înainte de începerea sezonului să facă o prezentare oficială a noilor achiziții, așa cum fac toate echipele și cum s-a întâmplat, de exemplu, la CSU. Amatorismul tronează și pe pagina de facebook a echipei, unde m-aș fi așteptat să găsesc un set de fotografii și o prezentare a jucătorilor, măcar așa să-i identific pe cei pe care poate nu îi cunosc. Apoi, cu siglă și culori noi, jucătorii evoluează și acum într-un echipament vechi, ajustat cu foarfeca.

Am tot avut răbdare până acum, dar meciul de sâmbătă m-a dezamăgit complet.



Așteptat la Suceava ca pe sfintele moaște, cu excepția unui cap în transversală și a unui șut molcom Matei s-a izolat în careu, ascuns după fundașii de care n-a reușit să se demarce, și n-a reușit să intercepteze cele vreo 20 de centrări care l-au căutat. Foarte lent, preluând aproape întotdeauna greșit și numai cu spatele la poartă, singura dată când a ajuns cu mingea la picior în careu în loc să șuteze a simulat pentru un penalty, încasând galbenul.

Apărarea a fost praf, Mutu fiind singurul care și-a mai păstrat cât de cât luciditatea. Stănescu a ținut agonizant de mult de minge, oprind deseori atacuri promițătoare și alegând soluții total neinspirate. Trimis la mijloc, Bălan a părut să nu-și găsească locul, Avram s-a făcut remarcat doar când a luat roșu pentru o lovitură cu cotul în figura unui adversar, Căinari s-a chinuit, dar n-a putut mai mult, la Cerlincă am remarcat doar kilogramele în plus, Bujor a reușit doar o serie de driblinguri în colțul careului, dar apoi n-a știut ce să facă cu mingea, iar Semeghin, intrat în repriza a doua, s-a zbătut, dar n-a reușit nicio centrare miraculoasă. Dincolo de stângăciile cu care ne-a obișnuit, Dănilă a părut mai periculos decât cei de la care aveam pretenții și așteptări.

Am luat goluri de la doi jucători de 17 și 18 ani. La primul Man era complet singur pe linia de șase metri și a a avut tot timpul din lume pentru preluare, întoarcere și șut, iar la al doilea Petre a șutat nestingherit de lângă Petresc. Chiar și cu cele două goluri încasate, portarul Niga a fost singurul care s-a făcut remarcat. Lui  Iencsi îi reproșez că a greșit începând meciul cu Semeghin pe bancă și cu Bălan la mijloc, dar și că n-a reușit să-și motiveze jucătorii.

Sunt foarte îngăduitor cu greșelile personale, dar atitudinea din teren a fost cea care m-a dezamăgit complet. N-am avut niciun moment senzația că își doresc și luptă pentru victorie. Așadar, în primele două etape am luat șase goluri și am reușit unul singur, prin Dănilă (!!!).

Din păcate, pentru mine Foresta Suceava până acum este o decepție.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Dar si UTA are o echipa mult superiora. Nu ar fi o mirare sa il vedem pe Denis Man la o echipa mare de la noi sau chiar orin afara.

    RăspundețiȘtergere