Un studiu al Primăriei confirmă că Ițcani este cel mai nesigur cartier

Am prezentat luni rezultatele unui studiu privind modul în care percep românii zonele în care locuiesc. Conform studiului, cartierul Ițcani se afla pe ultimul loc, iar cartierul Burdujeni pe locul 16 de la coadă. Municipiul Suceava se afla pe penultimul loc, înaintea municipiului Alexandria. Rezultatele complete, aici.

Probabil dintr-un soi de patriotism local prost direcționat, unii s-au grăbit să contrazică rezultatele. Asta dovedește doar că acești oameni nu sunt deloc ancorați în realitățile orașului în care trăiesc.

Eu am prieteni în toate cartierele din Suceava și știu exact ce părere au oamenii despre zonele în care locuiesc. Plus că nici nu văd rostul unei astfel de atitudini, de ce să ne facem că nu avem o problemă?

Iată că pe pagina de internet a Primăriei municipiului Suceava am găsit un studiu comandat de administrația locală în cadrul procesului de elaborare a Strategiei Locale de Dezvoltare Durabilă. Poate suprinzător pentru unii, nu și pentru mine, și studiul comandat de Primăria Suceava ajunge la fix aceleași rezultate cu privire la percepția locuitorilor cartierelor Ițcani și Burdujeni cu privire la zonele în care trăiesc.

Conform studiului, jumătate dintre ițcăneni consideră că trăiesc într-o zonă „proastă”, iar locuitorii din Ițcani și Burdujeni au spus că se simt mai în siguranță în alte cartiere decât în cel în care trăiesc.

Găsiți mai jos, pe scurt, rezultatele studiului comandat de Primăria Suceava. Documentul complet poate fi descărcat de aici sau îl puteți vedea la sfârșitul articolului.





Trimiteți un comentariu

0 Comentarii