Zona de agrement de pe malul Sucevei, între necesitate și cascadorie electorală

Viitura care a inudat șantierul viitoare zone de agrement a redeschis discuțiile despre modul în care a fost abordat acest proiect. Am spus și pe transmisiunile live pe care le-am făcut din zona șantierului, scriu și aici cum văd eu lucrurile.

O zonă de agrement în apropierea râului Suceava este necesară, dar modul în care se desfășoară proiectul este unul pur electoral.

Pentru orice altă localitate din lumea asta, prezența unui râu este o oportunitate. Malurile și zonele din imediata apropiere a apelor sunt atracții principale pentru localnici și turiști, iar comunitățile au învățat cum să profite.

În Suceava lucrurile stau ușor diferit. Asta pentru că timp de sute de ani râul Suceava a separat cele trei foste localități, Suceava, Ițcani și Burdujeni, iar industrializarea zonei în perioada comunistă nu l-a făcut să devină prea atractiv. Exista doar ștrandul din Ițcani, dar a fost lăsat de izbeliște și distrus.

Lucrurile s-au schimbat în ultimii ani. Avem această oportunitate de care trebuie să profităm. Chiar există necesitatea unei zone de agrement acolo.

Proiectul a fost demarat de Primăria Suceava heirupist, într-o cheie pur electorală. Contractul pentru amenajarea unor spații de agrement a fost semnat înainte de licitația pentru lucrările de apărări și regularizări de maluri care să protejeze viitoarea investiție de perioadele de creștere ale debitului apei.

Pentru că se apropiau alegerile, primarul Ion Lungu a cerut începerea lucrărilor la zona de agrement, deși nici măcar nu avea semnat contractul pentru lucrările de regularizare.

O vorbă din bătrâni spune că nu pui căruța înaintea cailor. Orice construcție începe cu fundația, nu cu acoperișul.

La noi lucrurile s-au făcut exact pe dos. Proiectul nu a fost tratat ca o necesitate reală a comunității, ci doar ca o cascadorie electorală, iar rezultatul l-am văzut în ultimele zile: șantierul a fost inundat.

Primarul Ion Lungu trebuie să își recunoască și să își asume greșeala și să dispună realizarea lucrărilor în ordinea firească.

Șantierul inundat al zonei de agrement marți, 23 iunie

Șantierul zonei de agrement duminică, 21 iunie, înainte de viitură





Trimiteți un comentariu

0 Comentarii