SC Băişanu SRL = PNL Suceava


Scriam în urmă cu vreo două zile un articol despre prefectul lu' peşte (a se citi Ştefan Alexandru Băişanu) amintind doar o parte din motivele pentru care cred că nu este cel mai potrivit preşedinte pentru PNL Suceava. În text argumentam şi de ce Băişanu a devenit absolut penibil începând să dea sfaturi de administraţie publică.
Între timp am descoperit un articol scris de un coleg de breaslă, Mihai Chira, care se pare că are aceeaşi părăre despre Băişanu. Citiţi articolul mai jos sau pe crainou.ro.

SC Băişanu SRL = PNL Suceava

de Mihai CHIRA, 27.10.2008

Puteţi citi şi invers. Adică... PNL Suceava s-a transformat în ultimele zile într-o firmă mare şi frumoasă pe care scrie, ca să nu aibă nimeni dubii, SC BĂIŞANU SRL, firmă la care, bine-înţeles că şef, manager sau preşedinte, spuneţi cum doriţi, este fostul prefect de Suceava. Alexandru Băişanu. Ace-laşi care a condus şi PUR Suceava la alegerile generale de acum patru ani. Acelaşi care de trei ani şi jumătate, stând în umbra prefectului Orest Onofrei, nu a făcut altceva decât să acumuleze multe frustrări şi să dorească să se bată de la egal la egal cu „mai marii politici ai judeţului”.

După ce şi-a făcut cărţile pentru a fi candidatul PNL Suceava la Camera Deputaţilor, Alexandru Ştefan Băişanu, căruia îi vom spune mai scurt în continuare Fănică, a trecut la atac şi a cerut din ce în ce mai mult, atât de mult încât a fost „uns” peste noapte preşedinte al Organizaţiei Municipale Suceava a PNL. Ce-o fi fost în capul liberalilor atunci când l-au ales? Dar, oare, care liberali l-au ales pe Fănică să-i conducă spre înaltele culmi ale gloriei electorale? E o întrebare. Am adre-sat-o şi la conferinţa de presă, atunci când, cu un măr roşu-galben în mână, Fănică s-a lansat în campania electo-rală, având de-a dreapta şi de-a stânga lui foşti ApR-işti, foşti PSD-işti, foşti PD-işti şi doi liberali. Fane al nostru, om destoinic şi cu putere de muncă, şi-a luat foarte în serios rolul de şef la PNL Suceava şi, la nici 10 minute de la înscăunare, a început să facă şi – ce e mai grav – să desfacă ceea ce în PNL Suceava era pe post de axiomă. Cu alte cuvinte, de două săptămâni PNL Suceava a devenit un fel de firmă privată în care unul singur are voie să urle, să ţipe, să dicteze şi să se plângă. Aţi ghicit, acea persoană este Fănică Băişanu. Nu că nu ar fi avut nevoie PNL Suceava de cineva care să pună ordine în lucruri şi să facă un pic de organizare! Dar parcă nici până acolo încât s-a ajuns în a se şterge cu buretele sentimentele membrilor mai vechi, ale celor care au rămas alături de partid şi atunci când au plecat liderii judeţeni şi atunci când PNL era pe cale de destrămare. Din câte îi ştiu eu pe liberalii autentici şi nu pe membrii PNL Suceava făcuţi la apelul de seară, după negocieri asidue prin crâşmele sucevene, felul acesta de a conduce a lui Fane Băişanu nu va prinde. Deja sunt voci care reclamă multe în zona lipsei de comunicare şi care îl regretă pe Gheorghe Flutur, omul care a condus PNL cu o mână de fier. „Dicta-tura” de gen Băişanu nu va prinde şi nu va adu-ce voturi. Poate doar ploconeli, dar voturi – nu.

Şi mai este ceva care mă deranjează tare de tot la Fănică. Este vorba despre modul în care tratează lucrurile cu noul prefect Ovidiu Doroftei. Se poartă Fane cu noul prefect de parcă Doroftei ar fi şoferul lui şi nu reprezentantul guvernului în teritoriu. E adevărat că Doroftei nu ar fi fost prefect nici în 10 ani de aici înainte dacă Băişanu nu s-ar fi implicat. Însă de aici şi până a face tot ce se poate ca să dovedeşti în public că Doroftei este „subaltern” şi nu prefect mi se pare o dovadă de infantilism politic; asta ca să nu spun mai multe. Şi iarăşi zic. Asta nu aduce voturi PNL-ului, ci doar dovezi de slu-gărnicie. Iar de slugi ţara asta e plină. De lideri ar avea nevoie. Autentici. Iar până acum Fănică a dovedit că are abilităţi doar de vechil. Păcat!!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii