Aruncat ca o măsea stricată de pe Areni, Marian Pană a ajuns antrenor de Liga I

Fostul antrenor al FC Cetatea Suceava, Marian Pană, a fost numit, luni, antrenor al echipei de primă divizie Gloria Bistriţa.
În decembrie 2008, Pană a fost aruncat ca o măsea stricată de pe Areni pentru a acoperi gravele greşeli de management ale lui Luţu Moldovan, preşedintele de atunci al clubului Cetatea Suceava. Decisiv pentru debarcarea sa de pe Areni a fost momentul în care Pană l-a înjurat pe Lungu în vara anului 2008. Aflat în campanie electorală pentru un nou mandat de primar, Ion Lungu a venit lângă banca tehnică, după o victorie pe teren propriu, pentru a da mâna prin gard cu Marian Pană. Acesta i-a spus însă o vorbă de dulce, suficient de tare pentru a fi auzit de majoritatea celor de tribuna I, apoi i-a întors spatele.
Că l-a înjurat pe Lungu a fost greşeala fatală pentru liniştea sa pe Areni. Deşi orice alt antrenor care s-ar fi calificat din Liga a III-a în Liga a II-a după un sezon foarte bun ar fi trebuit ca să fie susţinut de conducerea clubului, cu Pană nu s-a întâmplat acest lucru.
El nu a fost îndepărtat imediat de la Cetatea pentru că avea o clauză de reziliere a contractului destul de consistentă. Totuşi Luţu Moldovan a avut grijă să îl tachineze cu orice ocazie. Nu i-a plătit un cantonament mai de Doamne-ajută ci l-a trimis în pregătire la Câmpulung, nu i-a dar echipament, a băgat zânzanie în vestiar neplătindu-i la timp pe favoriţii lui Pană .... Mai mult, Cetatea a pierdut meciuri la masa verde din cauza unor greşeli ale lui Moldovan sau ale subalternilor săi.
Seria de înfrângeri din turul campionatului trecut, intrarea pe teren deşi era suspendat şi atacarea unui arbitru şi mai ales declaraţiile războinice la adresa lui Lungu au tranşat definitiv soarta lui Pană. Antrenorul care a readus Suceava în Liga a II-a nu mai avea loc pe Areni. A fost dat afară şi după ceva vreme a ajuns la Ştiinţa Bacău. Luni a fost numit principal la Gloria Bistriţa. Între timp să spunem că FC Cetatea Suceava este condusă de pe bancă de Ioan Radu, cel pentru care o înfrângere cu 0-4 este "starea de normalitate".

Vezi ştirea pe gsp.ro

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii