EXCLUSIV: Un tânăr din Fălticeni, condamnat în Venezuela la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri

Marcel Ion, un tânăr de 25 de ani din municipiul Fălticeni a fost condamnat la opt ani de închisoare, în Venezuela, pentru trafic de droguri.

Tânărul, plecat la muncă în Spania, în oraşul Palma del Rio Córdoba, a fost arestat în data de 26 martie 2009 pe aeroportul internaţional Simon Bolivar din Maiquetía, Venezuela, în timp ce aştepta avionul spre Lisabona.
Tânărul înghiţise 832,7 grame de cocaină şi era însoţit de o fată cu cetăţenie spaniolă asupra căreia a fost găsită cantitatea de 901,2 grame de cocaină.

Marcel Ion a fost condamnat, pe 20 mai 2009, la opt ani de închisoare.
Sentinţa a fost menţinută şi de judecătorii care s-au pronunţat asupra recursului formulat de fălticenean. La recurs, judecătorii i-au oferit lui Marcel Ion trei variante prin care pedeapsa i se poate scurta cu până la trei sferturi. Astfel, dacă îşi va găsi un loc de muncă în afara penitenciarului, tânărul poate scăpa de închisoare pe 26 martie 2011.

Prima sentinţă o găsiţi aici, în spaniolă evident, iar soluţionarea recursului poate fi găsită aici.

Marcel Ion era împreună cu o fată de 29 de ani, Ana Vanessa Perez Garcia, cu cetăţenie spaniolă. Poliţiştii i-au controlat deoarece fata a devenit neliniştită când i-a văzut. Asupra ei drogurile au fost găsite ascunse în lenjeria intimă, amândoi fiind apoi duşi la un aparat cu care au fost scanaţi.

Drogurile erau împachetate în 42 de calupuri de mici dimensiuni.

Trimiteți un comentariu

3 Comentarii

 1. Pai si cum l-au depistat daca a inghitit-o? Da si tu mai multe detalii...

  RăspundețiȘtergere
 2. a inghitit aproape 1kg de cocaina si n-a murit?? a inghitit-o ambalata, sau cum?

  RăspundețiȘtergere
 3. @dosarelepix:

  Am făcut completările de rigoare :)))

  @artistu05:

  Erau împachetate în 42 de calupuri. Altfel cum să o ducă la destinaţie?

  RăspundețiȘtergere