Samsarul de iluzii

În campania electorală din 2004 a promis că Areniul va trăi din nou atmosfera meciurilor din prima ligă. Punct ochit, punct lovit mai ales că abia trecuseră câţiva ani de la subita dispariţie a Forestei.

După două sezoane în B şi o retrogradare în C, prin aducerea unui antrenor nou, prin jucători cumpăraţi şi plătiţi cu bani grei şi cu ajutorul arbitrilor prietenoşi ne-a vândut din nou iluzia unei reveniri spectaculoase. Urmau alegerile europarlamentare din 2007 şi alegerile locale din 2008.

Am promovat dar situaţia nu era deloc pe placul suporterilor. Prin schimbarea antrenorului în campania pentru alegerile europarlamentare din primăvara lui 2009 şi apoi a preşedintelui, ne-a vândut din nou iluzia că vrea într-adevăr să susţină clubul de fotbal.

Acum, după doi ani în care fotbalul a fost pur şi simplu ignorat, prin prezenţa la un meci şi promisiuni de finanţare ne vinde din nou iluzia unei promovări în Liga a II-a.

Iată ce spuneam în urmă cu doi ani, în decembrie 2009, când Cetatea încă nu se desfiinţase:

Cred că echipa va retrograda în acest sezon şi vom rămâne în Liga a III-a până în anul 2011 când, dintr-o dată, Primăria va găsi bani pentru a mări bugetul echipei. Astfel că Cetatea va promova în Liga a II-a tocmai în vara anului 2012, atunci când, din pură coincidenţă, va fi şi campania electorală pentru alegerile locale şi când Lungu va candida pentru un nou mandat.
Facem pariu?

Am greşit doar numele echipei, pentru că, în condiţiile în care Cetatea a fost desfiinţată, clubul scos la înaintare este Rapid CFR.

Numai că de data asta calculele au dat greş iar samsarul de iluzii a fost prins în propria-i mreajă. Alegerile pentru locale vor fi mutate în noiembrie iar o simplă promisiune de calificare nu mai este suficientă. Şi dacă tot a intrat în horă de acum trebuie să dănţuiască până la capăt.

Şi, nu-i aşa, dacă e circ, să fie circ! A fost un circ bolnav mereu.

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

  1. Perfecta dreptate!Vrem fotbal la Suceava !

    RăspundețiȘtergere
  2. VA SPUN EU DIN SURSE SIGURE CA LUNGU LA DAT AFARA PE MOLDOVAN CA NU A VRUT SA RETROGRADEZE ECHIPA SI IMPLICIT SA O DESFINTEZE-AVEA DOAR VREO 8-9 PUNCTE IN TUR SI PRIMARUL NU A MAI FINANTAT ECHIPA CA SA PLECE PANA-
    DUPA PLECAREA LUI PANA A PROMIS CA VA LUA AUTOCAR PENTRU ECHIPA DACA NU RETROGRADEAZA, ECHIPA NU A RETROGRADAT SI PRIMARUL A RAMAS CU PROMISIUNEA NEONORATA, INDRAZNEALA LUI MOLDOVAN DE A SPUNE DE ACEASTA PROMISIUNE L-A COSTAT INDEPARTAREA DE ECHIPA ....... SUNT MULTE , CU ASEMENEA PRIMAR NU MERITA SA MAI PIERD TIMPIL.

    RăspundețiȘtergere