Graur a greşit

Octavian Modest Manu a devenit doctor în Inginerie Electronică şi Telecomunicaţii. El a fost eliberat din arest, luni, pentru câteva ore, pentru a-şi susţine teza dedoctorat în faţa comisiei.

Câţiva paznici ai universităţii şi un poliţist în civil au interzis jurnaliştilor prezenţi în corpul D al USV să folosească camerele foto şi video.

Chiar rectorul Adrian Graur a fost cel care interzis filmarea sau fotografiatul în sala în care a fost susţinut doctoratul şi, după intrarea comisiei, uşa a fost încuiată, asta deşi susţinerea tezei de doctorat este publică.

A fost o mare greşeală din punctul meu de vedere. Chiar nu am înţeles logica rectorului pe acest subiect.

Imagini cu Octavian Manu au fost difuzate şi răsdifuzate în toate ziarele şi televiziunile locale şi centrale. Poze luate de pe facebook, imagini cu Manu pe scările Parchetului sau pe holurile Tribunalului şi, de luni, imagini cu el în timp ce era escortat de la dubă până la intrarea în universitate.

Cu sau fără imagini din sală, ştirile despre susţinerea doctoratului au fost totuşi difuzate de ziare şi televiziuni.

Interzicând filmarea în sală, rectorul Adrian Graur a ignorat regulile şi în loc să-şi protejeze studentul nu a făcut decât să furnizeze motive pentru a fi atacat de adversarii universităţii din presă ori politică. A fost, din punctul meu de vedere, o greşeală de strategie a rectorului Adrian Graur. S-a expus gratuit. Nu el trebuie să se certe cu ziariştii pe holurile universităţii. De asta erau acolo pazincii şi poliţistul din campus.

Trimiteți un comentariu

7 Comentarii

  1. Cat interes din partea presei!
    Sunt sigur ca ziaristii n-ar fi inteles nimic din lucrare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Înţelegeau sau nu, ştirea ar fi fost că Octavian Manu şi-a susţinut lucrarea de doctorat.

    Aşa, ştirea a devenit că Graur a interzis filmarea şi a încuiat uşa. La ce îl ajută?

    RăspundețiȘtergere
  3. Măcar nu ne mai dă Sergiu Rusu ştiri de la 2:15 cu chestii neadevărate puse în ghilimele şi prezentate drept declaraţii ale celor implicaţi în anchetă. Apropos, toţi jurnaliştii de acolo cum de nu erau la vreo tăiere de panglică a lui Flutur ori la ciugulit fursecuri la CJ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Rectorul Graur a asigurat desfasurarea normala a unei teze de doctorat. Cine a fost interesat a venit on sala inainte de inceperea tezei. Dupa ce a inceput prezentarea, s-au evitat bliturile in ochi si imbulzirea, ceea ce ar fi aratat ca un circ. Pe de alta parte, datele stiintifice prezentate nu au fost publicate in totalitate. Prezentarea lor la stirile de seara precum si aparitia fotografiilor cu graficele din teza nu ar fi fost in detrimentul universitatii si a doctorantului care a lucrat la ele.
    In condittile speciale cu care s-a confruntat universitatea, s-a asigurat caracterul public al prezentarii, cercetatori si ziaristi au fost prezenti in sala, s-a evitat circul care ar fi fost produs de citiva ziaristi neinteresati de adevar si s-au protejat datele nepublicate inca. Felicitari comisiei si doctorandului ( acum doctor).

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest Manu a fost si la WC dimineata si nu am sesizat dorinta de a-l filma sau fotografia. Mai lasati-l in plata Domnului ca-i e dator. Si ce daca si-a dat teza de doctorat , cui foloseste (e ca si onanismul pentru demografie)

    RăspundețiȘtergere
  6. legea permite sustinerea tezei de doctorat
    daca vine vorba de moralitate deja e altceva,o alta speta asa ca ar trebui doar sa aprobam ceea ce s-a intamplat si pe graur sa nu il judecam

    RăspundețiȘtergere