Tehnostrade şi Spedition UMB au renunţat la contractul de 90 de milioane de euro. MRDT a scos din nou drumurile judeţene la licitaţie

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a publicat un nou anunţ de licitaţie pentru desemnarea firmei care să execute lucrările de modernizare de drumuri de interes judeţean şi local din judeţul Suceava, valoarea estimată fără TVA fiind de 360,4 milioane lei.

Prima licitaţie pentru lucrări de modernizare a unor drumuri prin PNDI, organizată anul trecut de MDRT, prevedea un pachet de lucrări în judeţele Suceava şi Botoşani şi a fost câştigată în vara anului trecut de asocierea formată din Tehnostrade şi Spedition UMB, care urma să execute lucrările pentru 551,998 milioane de lei, fără TVA.

Câştigătorul licitaţiei a renunţat la acest contract întrucât nu a găsit finanţare, iar pachetul iniţial, cu lucrări în Suceava şi Botoşani, a fost împărţit în două, astfel încât vor fi scoase la licitaţie, separat, lucrările de modernizare a drumurilor din cele două judeţe.

Potrivit anunţului publicat de MDRT pe Sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP), contractul pentru modernizarea drumurilor din judeţul Suceava are o valoare estimată de 360,45 milioane lei, fără TVA, lucrările urmează să fie finalizate în 108 luni începând de la data atribuirii contractului, iar ofertele vor fi deschise în data de 14 martie 2012.

Modernizarea drumurilor prin PNDI a provocat la începutul anului trecut un adevărat război între PDL şi USL. Consilierii judeţeni din opoziţie au refuzat să participe la mai multe şedinţe în care ar fi trebuit aprobat trasferul celor şapte drumuri către MDRT. Proiectul a fost votat în cele din urmă după ce alte patru drumuri judeţene au fost incluse în hotărâre. Cu toate acestea, cele patru drumuri nu au fost incluse în pachetul scos la licitaţie de MDRT.

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. e interesant de aflat din ce cauza nu au reusit sa obtina finantare. din cauza sumei mari aferente intregului pachet? din cauza lipsei bonitatii solicitantilor? din cauza "erorilor" din documentatie(cele care duc la o medie de 6-800.000 de euro/ km in cazul celor 7 drumuri amintite in final)? alte cauze?
    in ce priveste umb nu cred ca se pune probleme bonitatii sau a marimii sumei.

    RăspundețiȘtergere